11.09.2021 | 1. SŽNL
Nov klubski rekord zmajčic

V nedeljo z reprezentančno akcijo začenjajo mladinke, ki jih čakajo kvalifikacije za EP 2022. Dan za tem se bo zbrala članska reprezentanca. Zato so članice s tremi tekmami 4. kroga opravile že v soboto.

SŽNL, 4. krog, 11.9.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Doxakey 24:0 (10:0)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Cerklje 4:1 (3:1)
ŽNK Radomlje – Primorje Gaia Naturelle 8:0 (3:0)

24.9.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Krim (17.30)

Pet golov za 17. zaporedno zmago

Radomljanke so bile doma učinkovite in razigrane – z 8:0 so porazile Ajdovke. S kar petimi goli se je izkazala Zala Kuštrin, dva je dodala Maša Osojnik, prvi gol v novi sredini pa je zabila tudi Neli Hofman. To je bila sicer že 17. zmaga Radomljank na medsebojnih tekmah z ekipo iz Vipavske doline.

Deset golov Ane Milović

Ljubljanska Olimpija je dosegla novo rekordno znamko. To pot so s 24:0 porazile Ptujčanke in zabeležile najvišjo zmago v klubski zgodovini. Minulo nedeljo so slavile s 23:0, rekordna znamka je zdržala manj kot teden dni. Z desetimi goli se je izkazala Ana Milović, ki se je skupaj z 20 goli še utrdila na 1. mestu lestvice strelk. Gole so prispevale še Tina Paliska (4), Izabela Križaj (3), Manja Rogan in Priscilia Hagan po 2 ter Evelina Kos, Anja Prša, Zala Vindišar in Ana Hostnik po enega.

Rekorderke pri najvišji zmagi na tekmi SŽNL pa ostajajo Pomurke, ki so v sezoni 2014/2015 z 38:0 premagale Ajdovke. Druga najvišja zmaga v zgodovini SŽNL sega v sezono 2007/08, ŽNK Krka je s 27:0 porazila ŽNK Maribor.

Nov uspeh ŽNK Ljubljana

Svojo kvaliteto je zopet potrdil ŽNK Ljubljana, ki je prišel do 2. zmage v premierni sezoni v SŽNL. Ljubljančanke so si pot do uspeha tlakovale že v 1. minuti, gol je zabila Mirjam Kastelec. V 22. in 23. minuti sta se med strelke vpisali Nika Pintarič in Pamela Begić. Gostje so v 28. minuti resda znižale zaostanek, uspešna je bila Nika Brumen. Zmago je v 57. minuti potrdila Mirjam Kastelec s svojim 3. golom v letošnji sezoni.

Tekst: D.P.
Foto: Mi-Press/ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurju veliki derbi, točke za Radomlje in Ljubljano
  Končani so tri od štirih tekem 7. kroga SŽNL; prvi dve pa sta imeli precej podoben tek: ob polčasu 0:0, na koncu zmaga gostij 0:2. Pomurke so zmagale v Ljubljani, ŽNK Ljubljana v Ajdovščini. Na zadnji tekmi dneva so bile Radomljanke prevelik zalogaj za krimovke. Tekma ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje je bila preložena.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Vse oči uprte v derbi pred kamerami
  Nedelja prinaša tri krasne tekme v SŽNL, vključno z derbijem vodilnih v Ljubljani, ki ga boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani nzs.si. S 7. krogom se končuje prva tretjina rednega dela SŽNL.
 • 08.10.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade potrdile dobre rezultate in formo
  Tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana je tako kot pri Pomurkah vse podrejeno tekmi 7. kroga SŽNL. V nedeljo, 10.10., se bosta vodilni ekipi pomerili v Ljubljani, tekmo pa boste lahko spremljal tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 07.10.2021 | 1. SŽNL
  Z novo energijo in veliko željo na derbi v Ljubljano
  Pred nami je 7. krog SŽNL, ki v nedeljo prinaša tudi derbi vodilnih. V Ljubljani se bosta pred kamerami Nzs.si pomerila domača Olimpija in gostujoča ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Tekma se začne ob 15.30.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Ljubljana rekordno, do zmag še Olimpija in Cerklje
  Nedelja je prinesla tri tekme 6. kroga SŽNL, vlogo favoritinj pa so upravičile ekipe ŽNK Cerklje, ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Bratoncih je bila preložena. Sedmi krog prinaša derbi med vodilnima ekipama Olimpije in ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju treh tekem SŽNL
  V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo Krim, v Ljubljano k ŽNK Ljubljana prihaja ŽNK Doxakey, pri ŽNK Radomlje gostuje ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in Primorje Gaia Naturelle je preložena.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  ŽNK Cerklje rešil domačo čast
  Tokratni 5. krog je prinesel zmago ŽNK Olimpiji Ljubljana, ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje, ki so doma z 1:0 premagale Radomljanke.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  Z novim trenerjem okrepiti ekipni duh in parirati Olimpiji
  Po reprezentančnih akcijah članic in mladink je danes na sporedu redni, že peti krog v SŽNL. V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo ŽNK Radomlje, na Ptuju pri ŽNK Doxakey gostuje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, Primorje Gaia Naturelle pričakuje ŽNK Olimpijo Ljubljano, za konec dneva pa se ob 18. uri obeta še tekma med Krimom in ŽNK Ljubljana.
 • 10.09.2021 | 1. SŽNL
  V soboto tri tekme 4. kroga
  Pred nami so tri tekme 4. kroga SŽNL. ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Doxakey, ŽNK Ljubljana pričakuje ŽNK Cerklje, ŽNK Radomlje pa Primorje Gaia Naturelle. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Krim je preložena.

DELI NA