Nogometne legende Slovenije in Hrvaške na pomoč prizadetim v potresu

Potres, ki je konec minulega leta prizadel območje v siško-moslavaški županiji, z epicentrom blizu Petrinje, je združil Slovenijo in Hrvaško. Danes bodo na pomoč prizadetim priskočile tudi nogometne legende obeh držav.

Na pobudo predsednika UEFA Aleksandra Čeferina in Davorja Šukerja, predsednika HNS in člana izvršnega odbora UEFA, bo v Petrinji odigrana prijateljska tekma nogometnih legend Slovenije in Hrvaške. Ob tej priložnosti bo Aleksander Čeferin v imenu evropske nogometne zveze izročil donacijo Rdečemu križu Hrvaške za pomoč območjem, ki jih je decembrski potres najhuje prizadel. 

Hrvaška organizacija bo nogometni zvezi siško-moslavaške županije podarila donacijo, ki je namenjena obnovi nogometne infrastrukture. Nogometna zveza Slovenije se bo kot soorganizator dobrodelne tekme, s predsednikom Radenkom Mijatovićem na čelu, pridružila z lastno donacijo sredstev v pomoč prizadetim v potresu.

Na zelenici stadiona Mladost v Petrinji bodo zaigrale številne nogometne legende. Slovenske barve bodo ob Aleksandru Čeferinu in Radenku Mijatoviću predstavljali Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Milenko Ačimović, Boštjan Cesar, Mišo Brečko, Primož Gliha, Aleksandar Radosavljević in drugi.

Zvenečih imen ne bo manjkalo niti v domači zasedbi. Ob Davorju Šukerju so udeležbo potrdili še Zvonimir Boban, Ivica Olić, Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Niko Kranjčar, Igor Bišćan, Aljoša Asanović, Dario Šimić, Mario Stanić in številni drugi.

"Globoko sočustvujem s prebivalci Hrvaške v teh težkih časih. Upamo, da bo ta podpora nogometnega sveta pripomogla lajšanju težav, ki jih je za sabo pustil ta grozni potres in tako dodala k okrevanju Petrinje in okolice," je že pred dnevi povedal predsednik evropske zveze Aleksander Čeferin.

Zvezi obeh držav z dobrodelno tekmo nadaljujeta dobro medsosedsko sodelovanje. Selekciji nogometnih legend sta se srečali že lani, na Brdu pri Kranju so se zmage razveselili Slovenci.

Tekst: NZS
FOTO: NZS

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2022 | Družbena odgovornost
  NZS krepi sodelovanje z Zvezo društev slepih in slabovidnih
  Nogometna zveza Slovenije že vrsto let izvaja številne družbeno-odgovorne dejavnosti, s katerimi želi deprivilegiranim osebam izboljšati življenje. Krovna nogometna organizacija je na podlagi zelo uspešnega sodelovanja z Rdečim križem Slovenije in Specialno olimpijado Slovenije in Društvom za zdravje srca in ožilja začela vzpostavljati tesen odnos tudi z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije.
 • 18.10.2021 | Družbena odgovornost
  NZS gostila finale nogometne lige SOS 2021
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je pretekli teden potekal tradicionalni Finale nogometne lige Specialne olimpiade Slovenije, ki se ga je udeležilo več kot 100 nogometašev iz celotne Slovenije.
 • 03.10.2021 | Družbena odgovornost
  Foto utrinki: V Stožicah smeh, veselje, nogomet in dobrodelnost
  Petkov večer na stadionu Stožice je minil v duhu nogometa in dobrodelnosti. Nogometna zveza Slovenije je skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije in Fundacijo Miroslava Cerarja soorganizirala dobrodelni večer »Botrstvo v športu«, na kateri so s pomočjo donacij zbirali sredstva za štipendije mladih športnikov iz socialno ogroženih okolij.
 • 06.02.2020 | Družbena odgovornost
  Europa Donna Slovenija in NZS z donacijo Onkološkemu inštitutu Ljubljana
  Združenje Europa Donna Slovenija je s simbolično predajo čeka za 20.000 evrov generalni direktorici Onkološkemu inštitutu Ljubljana Zlati Štiblar Kisić zaključila akcijo zbiranja sredstev za nakup naprave DXA.
 • 29.09.2019 | Družbena odgovornost
  Bodimo srčni junaki
  Nogometna zveza Slovenije tudi letos podpira Svetovni dan srca pod geslom “Bodimo srčni junaki.” Vsak srčni utrip je dragocen, skrbno ga varujmo. Vsak dan živimo v dobro zdravja našega srca in za zdrava srca naših najbližjih ter vseh, ki jim lahko pomagamo.
 • 23.09.2019 | Družbena odgovornost
  Na Brdu zbrali skoraj 9000 evrov za pediatrično kliniko
  Na Brdu pri Kranju sta revizijska družba PwC in Nogometna zveza Slovenije (NZS) izpeljali drugi dobrodelni poslovni nogometni turnir Nogomet za boljši svet. Udeleženci so skupno zbrali 8880 evrov, ki so jih podarili Pediatrični kliniki UKC Ljubljana.
 • 08.04.2019 | Družbena odgovornost
  Tudi letos za šport brez dopinga
  Nogometna zveza Slovenije se bo tudi letos pridružila svetovni kampanji »Play True Day«, ki jo pri nas poznamo kot Dan čistega športa. Gre za aktivnosti, ki so namenjene promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. 
 • 29.09.2018 | Družbena odgovornost
  Svetovni dan srca 2018: Moje srce, tvoje srce!
  Letos bomo svetovni dan srca obeležili že devetnajstič tudi v Sloveniji.
 • 01.09.2018 | Družbena odgovornost
  Legende v Biljah navduševale za dober namen
  Bilje so se danes spremenilo v stičišče nogometa in dobrodelnosti. Tokrat so na pomoč organizatorjem tradicionalne ekshibicijske tekme priskočili legende evropskega nogometa, ki so za dober namen pokazali, da na zelenicah zmorejo še marsikatero vrhunsko potezo.

DELI NA