30.03.2023 | NZS
Nogometna zveza Slovenije uspešno izvedla poslovni dogodek za spodbujanje ESG

Pred prvo domačo tekmo kvalifikacij za Euro 2024 v Nemčiji proti reprezentanci San Marina, ki je potekala na največjem slovenskem stadionu Stožice v Ljubljani, je Nogometna zveza Slovenije organizirala poslovno druženje za največje partnerje reprezentance. Na dogodku so bili prisotni glavni predstavniki sponzorjev, minister za gospodarstvo, turizem in šport, g. Matjaž Han, ter gostitelj dogodka, predsednik Nogometne zveze Slovenije, g. Radenko Mijatović.  

Strokovno predavanje je na dogodku izvedel profesor dr. Dejan Verčič, ki je predstavil, kako bo področje ESG (okoljsko, družbeno in korporativno upravljanje) oblikovalo našo prihodnost. Razložil je glavne razlike med ameriškim modelom, kjer ESG izhaja iz ocene tveganj in priložnosti za vlagatelje, torej od spodaj navzgor, in evropskim modelom, ki se uvaja od zgoraj navzdol in ob posledicah za vlagatelje ocenjuje tudi posledice dejavnosti na naravo in družbo ter proces upravljanja.

"Športna industrija ima pomembno vlogo pri naslavljanju okoljskih in družbenih izzivov, zato smo veseli, da v Sloveniji vidimo, da slovenska nogometna zveza prevzema vodilno vlogo pri spodbujanju ESG vprašanj," je dejal profesor dr. Verčič.

V odzivu na dogodek je minister g. Han pozdravil pobudo zveze za organizacijo dogodka in izrazil hvaležnost, da je Slovenska nogometna zveza prevzela pobudo za organizacijo takšnega dogodka. Povedal je, da je ministrstvo pripravljeno poslušati športno sfero, kako se bolje pripraviti na prihodnje izzive, ter izrazil upanje, da bi lahko vse športne zveze v Sloveniji postale del pobude, ki je bila izpostavljena na dogodku.

"Pozdravljamo pobudo Nogometne zveze Slovenije in vlogo, ki jo lahko športne zveze odigrajo pri spodbujanju vprašanj v povezavi z družbeno odgovornostjo in trajnostnim razvojem. Tudi to področje je lahko konkurenčna prednost Slovenije. Ministrstvo se zavezuje, da bo sodelovalo z NZS in drugimi športnimi zvezami pri doseganju trajnostne prihodnosti na področju športa in drugih problematik, ki so pomembne za prihodnost slovenskega športa," je dejal minister g. Han.

Predsednik zveze se je zahvalil vsem sponzorjem za udeležbo na dogodku in dejal, da je zveza pripravljena prevzeti aktivno vlogo pri pomoči drugim športnim zvezam in vladi pri promociji pomena agende ESG v prihodnosti. NZS namreč že ima strategijo družbene odgovornosti (FSR – Football social responsibility), ki lahko sponzorjem pomaga pri doseganju in izpolnjevanju njihovih ESG ciljev.

"Veseli nas podpora naših sponzorjev in ministrstva pri promociji vprašanj ESG. Nogometna zveza Slovenije je zavezana k aktivni vlogi pri promociji pomena ESG in veselimo se sodelovanja z drugimi športnimi zvezami in vlado za dosego tega cilja,« je dejal predsednik Nogometne zveze Slovenije.

Nogometna zveza Slovenije se zavzema za aktivno vlogo pri promociji pomena ESG in upamo, da bodo temu sledile tudi druge športne zveze. Vsi skupaj lahko prispevamo k oblikovanju bolj trajnostne prihodnosti, kar bo NZS spodbujala tudi z organizacijo naslednjih poslovnih dogodkov v sklopu reprezentančnih tekem.

Tekst: NZS
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 05.06.2023 | NZS
  Mijatović: Superliga bi uničila nogomet
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović je po koncu domače sezone v pogovoru z STA izrazil zadovoljstvo z njenim potekom. Na zvezi sicer še preučujejo težave z navijači na finalu pokala. Trend navijaškega divjanja, ki ga je zaznati širše v Evropi, po Mijatovićem mnenju terja širšo družbeno razpravo.
 • 02.06.2023 | NZS
  Nogometna zveza nadaljuje s sofinanciranjem ženskega in dekliškega nogometa
  Izvršni odbor NZS je na svoji 35. seji potrdil tudi predlog o sofinanciranju ženskih klubov v tekmovanjih v tekmovalni sezono 2023/24, na podlagi katerega NZS nadaljuje s sofinanciranjem nadomestil vodij mladinskega programa ter trenerskega kadra v mlajših kategorijah v ženskih klubih.
 • 31.05.2023 | NZS
  Sprememba formata Pokala Pivovarna Union
  V začetku maja zaključena sezona Pokala Pivovarna Union je bila zadetek v polno. V sezoni 2022/23 je po spremembi formata v tekmovanju sodelovalo 186 klubov, zaradi česar se bo ta sezona zapisala v zgodovino slovenskega nogometa kot sezona z največjim številom udeležencev v pokalnem tekmovanju. V prihodnji sezoni pa bomo v pokalnem tekmovanju videli še eno pomembno novost.
 • 29.05.2023 | NZS
  Izvršni odbor potrdil strateški projekt sofinanciranja trenerjev mlajših ekip
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 35. seji obravnaval in potrdil izvedbo strateškega projekta NZS, ki želi v svojem temelju dvigniti nivo tistega dela stroke, ki skrbi za največje število perspektivnih igralcev, obenem pa izboljšati pogoje za delo trenerjev in igralcev do 13. leta starosti. 
 • 08.05.2023 | NZS
  Odziv NZS po sobotnem finalu
  Nogometna zveza Slovenije je v soboto organizirala finalni dogodek slovenskega pokalnega tekmovanja, Pokala Pivovarna Union v ženski in moški konkurenci.
 • 24.04.2023 | NZS
  V prihodnjih letih v ospredju infrastruktura
  Nogometna zveza Slovenije je na Brdu pri Kranju izvedla redno letno skupščino NZS, delegati in prisotni gostje pa so podrobneje spoznali delo NZS v preteklem letu, kakor tudi glavne usmeritve v prihodnje. Proračun NZS je uravnotežen, poudarek na seji Skupščine pa je bil tokrat na vložkih v infrastrukturo, enakopravnosti žensk v vodstvenih strukturah in sprejetju Etičnega kodeksa NZS.
 • 21.04.2023 | NZS
  Razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2023
 • 05.04.2023 | NZS
  Čeferinu nov mandat na čelu Uefe
  Aleksander Čeferin je bil na današnjem kongresu Uefe v Lizboni izvoljen za nov mandat na čelu evropske nogometne zveze. Petinpetdesetletni slovenski odvetnik, ki je prvi mandat dobil 14. septembra 2016, bo po današnji izvolitvi krovno celinsko zvezo vodil do leta 2027.
 • 30.03.2023 | NZS
  Vrata odpira 11teamsports Ljubljana
  Nogometna zveza Slovenije in 11teamsports, uradni opremljevalec reprezentance, sta združila moči in v Ljubljani odpirata največjo nogometno trgovino v Sloveniji, 11teamsports Ljubljana. Ta bo vrata v Hali A nakupovalnega središča BTC odprla jutri ob 10.uri, obiskovalci pa bodo prva dva dneva lahko izkoristili 20% otvoritveni popust.

DELI NA