30.03.2023 | NZS
Nogometna zveza Slovenije uspešno izvedla poslovni dogodek za spodbujanje ESG

Pred prvo domačo tekmo kvalifikacij za Euro 2024 v Nemčiji proti reprezentanci San Marina, ki je potekala na največjem slovenskem stadionu Stožice v Ljubljani, je Nogometna zveza Slovenije organizirala poslovno druženje za največje partnerje reprezentance. Na dogodku so bili prisotni glavni predstavniki sponzorjev, minister za gospodarstvo, turizem in šport, g. Matjaž Han, ter gostitelj dogodka, predsednik Nogometne zveze Slovenije, g. Radenko Mijatović.  

Strokovno predavanje je na dogodku izvedel profesor dr. Dejan Verčič, ki je predstavil, kako bo področje ESG (okoljsko, družbeno in korporativno upravljanje) oblikovalo našo prihodnost. Razložil je glavne razlike med ameriškim modelom, kjer ESG izhaja iz ocene tveganj in priložnosti za vlagatelje, torej od spodaj navzgor, in evropskim modelom, ki se uvaja od zgoraj navzdol in ob posledicah za vlagatelje ocenjuje tudi posledice dejavnosti na naravo in družbo ter proces upravljanja.

"Športna industrija ima pomembno vlogo pri naslavljanju okoljskih in družbenih izzivov, zato smo veseli, da v Sloveniji vidimo, da slovenska nogometna zveza prevzema vodilno vlogo pri spodbujanju ESG vprašanj," je dejal profesor dr. Verčič.

V odzivu na dogodek je minister g. Han pozdravil pobudo zveze za organizacijo dogodka in izrazil hvaležnost, da je Slovenska nogometna zveza prevzela pobudo za organizacijo takšnega dogodka. Povedal je, da je ministrstvo pripravljeno poslušati športno sfero, kako se bolje pripraviti na prihodnje izzive, ter izrazil upanje, da bi lahko vse športne zveze v Sloveniji postale del pobude, ki je bila izpostavljena na dogodku.

"Pozdravljamo pobudo Nogometne zveze Slovenije in vlogo, ki jo lahko športne zveze odigrajo pri spodbujanju vprašanj v povezavi z družbeno odgovornostjo in trajnostnim razvojem. Tudi to področje je lahko konkurenčna prednost Slovenije. Ministrstvo se zavezuje, da bo sodelovalo z NZS in drugimi športnimi zvezami pri doseganju trajnostne prihodnosti na področju športa in drugih problematik, ki so pomembne za prihodnost slovenskega športa," je dejal minister g. Han.

Predsednik zveze se je zahvalil vsem sponzorjem za udeležbo na dogodku in dejal, da je zveza pripravljena prevzeti aktivno vlogo pri pomoči drugim športnim zvezam in vladi pri promociji pomena agende ESG v prihodnosti. NZS namreč že ima strategijo družbene odgovornosti (FSR – Football social responsibility), ki lahko sponzorjem pomaga pri doseganju in izpolnjevanju njihovih ESG ciljev.

"Veseli nas podpora naših sponzorjev in ministrstva pri promociji vprašanj ESG. Nogometna zveza Slovenije je zavezana k aktivni vlogi pri promociji pomena ESG in veselimo se sodelovanja z drugimi športnimi zvezami in vlado za dosego tega cilja,« je dejal predsednik Nogometne zveze Slovenije.

Nogometna zveza Slovenije se zavzema za aktivno vlogo pri promociji pomena ESG in upamo, da bodo temu sledile tudi druge športne zveze. Vsi skupaj lahko prispevamo k oblikovanju bolj trajnostne prihodnosti, kar bo NZS spodbujala tudi z organizacijo naslednjih poslovnih dogodkov v sklopu reprezentančnih tekem.

Tekst: NZS
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 22.05.2024 | NZS
  Licenčna komisija za pritožbe odločila v primeru NK Rogaška
  Licenčna komisija NZS za pritožbe je danes objavila odločitev o pritožbi NK Rogaška zoper odločbo Komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov, s katero je le ta zavrnila vlogo NK Rogaška za pridobitev UEFA / 1. SNL licence za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 20.05.2024 | NZS
  Licenciranje 2. in 3. SNL: 43 vlog uspešnih
  Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 2. in 3. SNL za sezono 2024/25.
 • 15.05.2024 | NZS
  Ob takšni praksi slovenskega športa in uspehov ne bi bilo
  V zadnjem času se je v javnosti pojavilo precej poskusov prikritega oglaševanja podjetij, ki niso povezana z nogometno reprezentanco ali evropskim prvenstvom. Zato smo na NZS pripravili spodnje odprto pismo.
 • 24.04.2024 | NZS
  NZS lani s skokom v številu registriranih nogometašev, prihodkih in vlaganjih
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji skupščini pregledala poslovanje. Zveza je lani zabeležila skok v številu registriranih nogometašev, teh je zdaj več kot 74.000, predvsem na račun uvrstitve na evropsko prvenstvo so zrasli prihodki zveze, ki je ob tem povečala vlaganje v razvoj nogometa in infrastrukture.
 • 19.04.2024 | NZS
  Skupaj za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj sta se sestala z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in njegovimi najožjimi sodelavci, skupaj pa so pregledali dosedanje aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti na športnih prireditvah in pri zaostritvi zakonodaje za odpravo huliganstva v športu in se pogovorili o možnih nadaljnjih ukrepih.
 • 15.04.2024 | NZS
  Po 46. seji IO NZS: Objavljen razpis za sofinanciranje nogometne infrastrukture
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 46. seji, ki je bila na Brdu pri Kranju, sprejel še razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2024 (SIPN-2024), v katerem bo za sofinanciranje infrastrukture v letu 2024 na voljo 350.000 EUR.
 • 21.03.2024 | NZS
  Po 45. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju se je v torek na svoji 45. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Obravnavali so 16 točk dnevnega reda, ter sprejeli sklep o zasedanju redne letne Skupščine NZS, ki bo 24. aprila 2024.
 • 20.03.2024 | NZS
  Komisija za pritožbe odločila v primeru NK Maribor
  Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo.
 • 05.03.2024 | NZS
  Posvet NZS o varnosti na stadionih
  Nogomet, igra moči, strasti in čustev, se ne odvija samo na zelenici, temveč tudi na tribunah, kjer navijači izražajo svojo podporo in ljubezen do igre. Vendar pa se včasih ta strast prelije v nasilje, kot se je nedavno zgodilo v Fazaneriji. Incident na dogodku na tekmi med Muro in Mariborom je bil povod, da je NZS ponovno organizirala posvet na temo varnosti na nogometnih tekmah. Posvet, katerega se udelžijo predstavniki klubov in vseh deležnikov, ki skrbijo za varnost na tekmah, se je tudi letos odvil na Brdu pri Kranju.
 • 29.02.2024 | NZS
  Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.

DELI NA