26.02.2023 | 1. SFL
Nocoj še derbi na Vrhniki

Piko na i 19. krogu 1. SFL bosta nocoj ob 19. uri s tekmo na Vrhniki postavila Futsal Siliko in KMN Meteorplast Šic bar. To bo tekma 2. in 3. ekipe 1. SFL, Vrhničani imajo 44 točk, Ljutomerčani pa 39.

1.SFL, 21. krog, 24.2.
KMN Sevnica – FK Dobrepolje 3:5 (2:1)
0:1 Kmetič (4.), 1:1 Pirc (5.), 2:1 Žičkar (19.), 2:2 Liđan (26.), 3.2 Drobne (27.), 3:3 Blatnik(29.), 3:4 Liđan (36.), 3:5 Blatnik (40.)

ŠD Mlinše – KMN Bronx Škofije 3:4 (0.2)
0:1 Tušar (15.), 0:2 Kneževič Mrak (17.), 0:3 Zajc (21.), 1:3 Ocepek (33.), 1:4 Stanišič (33.), 2:4 Lipovšek (34./10m), 3:4 Lipovšek (39.)

FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid 5:2 (3:1)
1:0 Pasariček (1.), 1:1 Bešter(3.), 2:1 Čujec(11.), 3:1 Čeh(13./6m), 3:2 Leban (27.), 4:2 Mordej (36.), 5:2 Čujec (37.).

26.2.
Siliko Vrhnika – KMN Meteorplast Šic bar (19.00)

Dve tekmi in trening

Ker je bil trener Vrhničanov Mile Simeunovič z reprezentanco U21 na Portugalskem, z njim pa tudi reprezentanti Silika, je preostanek ekipe izkoristil čas in odigral prijateljsko tekmo z Mlinšami, v sredo pa so člani Silika pomerili moči še z ekipo U19. V petek so člani Silika opravili trening pod taktirko Simeunoviča in se dokončno pripravili na današnjo tekmo.

„Vodilni trije sami odločamo o svoji usodi. Lahko smo prvi, lahko smo tretji. To je za futsal odlično, da se dejansko do konca, do zadnjega kroga ne ve, kako se bo izteklo. Tudi zato je sistem tekmovanja, kot ga imamo sedaj, za Slovenijo verjetno kar najbolj optimalen. Prav zaradi tega sistema imamo do konca rednega dela napeto situacijo. Prav tako pa tak sistem prinaša vsakemu klubu 1. SFL vsaj 21 tekem, kar je najmanj, kar mora ekipa v 1. SFL odigrati v eni sezoni,“ je v petek dopoldan Mile Simeunovič ob pogledu na lestvico nekaj besed namenil tudi trikrožnemu ligaškemu sistemu.

Za Vrhničane štejejo le tri točke

Danes na Vrhniko prihaja KMN Meteoplast Šic bar. To bo letošnja že 5. medsebojna tekma – v 1. SFL je Siliko slavil s 5:1 in 4:1, v polfinalu pokala Terme Olimia so Vrhničani na prvi tekmi bili spet prepričljivi (6:1), potem pa povratni tekmi klonili s 4:3. „Prvič smo jih premagali, potem pa so bili Ljutomerčani vsakič bližje, iz tekme v tekmo je tako. Zavedamo se, da danes ne bo lahko. A moramo zmagati, če želimo do svojega cilja. Vsi vemo, kaj prinaša direktna uvrstitev v polfinale,“ je jasen Mile Simeunovič.

„Pri KMN Meteorplastu vedno nekdo manjka, a so nam za petami, vse premagujejo po vrsti. Igrajo dobro, so tudi dobro vodeni. Ta ekipa ima nekaj. Predvsem pa sem tudi v reprezentanci U21 opazil, da imajo igralce, ki so dobri, nadarjeni, predvsem pa se želijo učiti, futsal pa imajo radi. To pa je ključno, to je KMN Meteorplast Šic bar. Ki postaja iz dneva v dan bolj resna ekipa, vidi se dobro delo trenerja Roberta Grdovića,“ še doda vrhniški strateg.

Brez Kneževiča in Rajterja

„Vse tekme s Silikom so težke, tudi ta bo taka. V tekmo gremo motivirano, drugo mesto na lestvici po rednem delu je še vedno dosegljivo. Na igrišču moramo pokazati borbenost, disciplino in narediti čim manj napak,“ pa napoveduje Adrijan Trstenjak, ki je v tej sezoni trikrat premagal nasprotnikove vratarje.

Tekma na Vrhniki bo odigrana v nedeljo, ker so bili številni igralci tako vrhniške, kot tudi ljutomerske ekipe v minulih dneh z reprezentanco U21 na gostovanju na Portugalskem, od koder pa so prišle slabe novice za ljutomerski tabor. Tilen Rajter, ki je z devetimi zadetki četrti strelec prleške ekipe, si je namreč na tekmi s Portugalci izpahnil palec na desni roki. Dodatni pregled bo pokazal, če bo potrebna operacija, vsekakor pa bo Rajter nekaj časa odsoten s futsal parketov. Poleg Rajterja bo tokrat manjkal tudi prvi strelec Meteorplasta ŠIC bara Denis Kneževič (17 zadetkov), ki je kaznovan in se bo ekipi pridružil v končnici prvenstva. Zaradi številnih odsotnih igralcev so bili treningi ljutomerskega moštva v minulih dneh osiromašeni, pred odhodom na Vrhniko pa bo imela kompletna ekipa le en skupni trening, še javijo iz tabora KMN Meteorplast Šic Bar.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA