Nike Premier Cup


Nike PREMIER CUP 2010 se je v letošnjem letu pričel s četrtfinalnimi dvoboji v katerih je sodelovalo 8 najbolje uvrščenih moštev v 1. LSD U14 Vzhod  in 8 najbolje uvrščenih moštev v 1. LSD U14 Zahod. Štirje četrtfinalni turnirji so bili organizirani v Kidričevem, Celju, Ljubljani in Kranju. Izbor ekip za posamezni turnir je potekal po ključu lihih in sodih uvrstitev, tako, da so v Kidričevem sodelovale ekipe NŠ Maribor, ND Dravinja, NŠ Poli Drava in Tehnostroj Veržej, v Celju ekipe Simer Šampion, Brežice, CM Celje in ND Mura05, v Ljubljani ekipe Interblock, Bravo, Olimpija in Domžale, v Kranju pa ekipe Noga Triglav, FC Luka Koper, ND Hit Gorica in Krka.
Organizacija vseh štirih turnirjev je bila zelo dobra, ekipe pa so kljub izostanku nekaterih igralcev zaradi bolezni prikazale všečno igro. Po dveh dnevih tekmovanja so si napredovanje na polfinalna turnirja zagotovila naslednja moštva: Interblock, Bravo, Noga Triglav, FC Luka Koper, NŠ Maribor, NŠ Poli Drava, CM Celje in Brežice. Polfinalna turnirja bosta organizirana konec februarja, kjer bodo v posamezno polfinalno skupino uvrščeni dve moštvi iz zahodnega dela in dve moštvi iz vzhodnega dela.

 


REZULTATI – Celje


NK SIMER ŠAMPION    :    NK ND MURA 05    0 : 0    

NK BREŽICE               :    NK CM CELJE        0 : 1    

NK SIMER ŠAMPION    :    NK CM CELJE        1 : 0    

NK BREŽICE               :    NK ND MURA 05    0 : 0     

NK SIMER ŠAMPION    :     NK BREŽICE         0 : 1    

NK CM CELJE             :    NK ND MURA 05     1 : 1     


NK CM CELJE               4    2 : 2
NK BREŽICE                4    1 : 1
NK SIMER ŠAMPION     4    1 : 1
NK ND MURA 05          3    1 : 1



V nadaljnje tekmovanje se uvrstita moštvi Celja in Brežic zaradi boljšega medsebojnega izkupička treh vpletenih moštev.


REZULTATI – Kidričevo


NK MARIBOR BRANIK        :    NK ND DRAVINJA               1 : 0    

NK TEHNOSTROJ VERŽEJ    :    NK NŠ POLI DRAVA            0 : 1    

NK TEHNOSTROJ VERŽEJ    :    NK ND DRAVINJA                0 : 1    

NK MARIBOR BRANIK        :    NK NŠ POLI DRAVA             5 : 1    

NK MARIBOR BRANIK        :     NK TEHNOSTROJ VERŽEJ    5 : 0    

NK NŠ POLI DRAVA           :    NK ND DRAVINJA                2 : 1     


NK MARIBOR BRANIK        9     11 : 1
NK NŠ POLI DRAVA           3      3 : 7
NK ND DRAVINJA               3      2 : 3
NK TEHNOSTROJ VERŽEJ    3      1 : 6



V nadaljnje tekmovanje se uvrstita moštvi Maribora in Drave zaradi boljšega medsebojnega izkupička treh vpletenih moštev.

 

 


REZULTATI - Ljubljana

Na četrtfinalnem turnirju v Ljubljani je igra slučaja narekovala turnir štirih ekip iz področja MNZ Ljubljane. Na igrišču nk Interblock so se ob domačinu za prvi dve mesti pomerili še mestni vrstniki iz NK Olimpije in NK Brava. Kot četrta ekipa pa so se jim pridružili igralci iz Domžal. Videli smo dobre nogometne predstave v katerih sta si ekipi Interblocka in Brava že pred zadnjim krogom zagotovili napredovanje z dvema zmagama ter na koncu v medsebojnem dvoboju odločili prestižnega zmagovalca. Na koncu so se zasluženo veselili igralci Interblocka, ki so si z minimalno zmago zagotovili prvo mesto, v nadaljne tekmovanje pa potujeta obe prvouvrščeni ekipi. Domžalčani pa so v medsebojnem srečanju za tretje mesto ugnali Ljubljansko Olimpijo z dvema zadetkoma. Vsem akterjem turnirja lahko čestitamo za prikazano na nogometnem igrišču in za fair play, saj so bili na turnirju pokazani le štirje rumeni kartoni in noben rdeči. Izstopal pa je igralec s številko 10 pri domači ekipi Interblocka Željko Jagodič, ker je dosegel tri zadetke za svojo ekipo, ki jo je trener Iztok Kavčič spretno pripeljal do končne zmage



NK BRAVO            :    NK OLIMPIJA    1 : 0    ( 0 : 0 )
Nik Salaj
NK INTERBLOCK    :    NK DOMŽALE    1 : 0    ( 1 : 0 )
Željko Jagodič
NK BRAVO            :    NK DOMŽALE    2 : 0    ( 1 : 0 )
Andrej Urankar, Simon Hvastija
NK INTERBLOCK    :    NK OLIMPIJA    2 : 0     ( 1 : 0 )
Željko Jagodič 2x
NK BRAVO            :     NK INTERBLOCK    0 : 1    ( 0 : 0 )
Domen Pele
NK DOMŽALE         :    NK OLIMPIJA    2 : 0     ( 1 : 0 )
Alex Stare, Jure Kosten

NK INTERBLOCK    9    4 : 0
NK BRAVO            6    3 : 1
NK DOMŽALE         3    2 : 3
NK OLIMPIJA         0    0 : 5

 

REZULTATI - Kranj

Turnir v Kranju nam je postregel z nasprotniki iz štirih različnih MNZ-jev, ki so jih zastopali organizatorji ND Noga Triglav, FC Luka Koper, ND Hit Gorica in novomeška Krka. Turnir je bil nekoliko bolj izenačen kot tisti v Ljubljani, saj smo drugouvrščeno moštvo dobili šele v zadnjem krogu.  Začelo se je z primorskim remijem med igralci iz Kopra in Gorice. Zadetek na vsaki strani je pomenil večje veselje za Goričane, saj so Koprčani vodili in izpustili iz rok priložnosti za večje vodstvo. Vendar pa so nepopustljivi igralci Hit Gorice v zadnjih trenutkih zapravili priložnost tudi za vodstvo, kar jih je na koncu stalo morebitne uvrstitve v nadaljnje tekmovanje. Tega si je z dvema zmagama še pred zadnjim krogom zagotovil Noga Triglav, igralci Krke pa so se morali že pred zadnjo tekmo zaradi dveh porazov sprijazniti z neuvrstitvijo v naslednji krog tekmovanja.  Pred zadnjo tekmo so tako Goričani čakali morebiten popoln uspeh ekipe Noga Triglav, saj bi si v tem primeru z zmago in boljšo razliko v zadetkih zagotovili drugo mesto. V taktični tekmi pa so igralci iz Kopra odigrali 0:0 in tako je bilo v zadnji tekmi med Hit Gorico in Krko le še vprašanje tretjega mesta, ki pa ni vodilo v nadaljne tekmovanje. Tudi ta turnir je minil v pošteni borbi in je bilo v šestih tekmah pokazano le pet rumenih kartonov brez izklučitve. Najbolj veseli pa so bili domačini s trenerjem Janezom Zupančičem ob osvojitvi zmage na domačem terenu.


FC LUKA KOPER        :    ND HIT GORICA     1 : 1     ( 1 : 0 )
Jan Zlatič ; Sašo Kolenc
ND NOGA TRIGLAV    :    NK KRKA        2 : 0     ( 1 : 0 )
Gašper Udovič 2x
FC LUKA KOPER        :    NK KRKA        1 : 0    ( 1 : 0 )
Marko Krivičič
ND NOGA TRIGLAV    :    ND HIT GORICA    2 : 0    ( 1 : 0 )
Tilen Avguštin, Tilen Mlakar
ND NOGA TRIGLAV    :    FC LUKA KOPER    0 : 0    ( 0 : 0 )
/
NK KRKA                  :    ND HIT GORICA    0 : 1    ( 0 : 0 )
Blaž Vižintin

ND NOGA TRIGLAV    7    4 : 0
FC LUKA KOPER        5    2 : 1
ND HIT GORICA        4    2 : 3
NK KRKA                  0    0 : 4

 

 

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA