28.02.2011 | U15
Nike Premier Cup: V polfinalu vsi domačini

Nike Premier Cup je tekmovanje za ekipe U-14, ki že vrsto let poteka ob sodelovanju Nogometne zveze Slovenije in Nike-a. Minuli vikend so bili v Dravogradu, Novi Gorici, Velenju in Domžalah odigrani štirje četrtfinalni turnirji, na katerih smo dobili udeležence polfinalnih turnirjev. Finalna tekma lani v neposrednem televizijskem prenosu.

Prijavljene ekipe so bile razporejene v štiri skupine s po štirimi predstavniki, tekmovalo pa se je po sistemu vsak z vsakim, polčas tekme je trajal 15 minut. Zanimiv in nepredvidljiv tekmovalni sistem mnogokrat pritegne s privlačnim nogometom, ter končno nagrado za najboljšega - nastop v evropskem tekmovanju Nike Premier Cup.

Četrtfinalni turnirji so potekali v soboto in nedeljo.

V Velenju je v nedeljo igrala 1. skupina, v kateri so bili poleg domačega Rudarja še Maribor, Celje in Pobrežje (druga ekipa NK Maribor). Potem, ko sta prvi tekmi minili brez presenečenja (Maribor je premagal Pobrežje, Rudar pa Celje) je že v drugem krogu domači Rudar presenetil prve favorite turnirja in Mariborčanom odnesel vse točke. To je pomenilo, da o napredovanju v polfinale odloča tekma med Mariborčani in Celjani. No, drugega presenečenja tokrat ni bilo, vijoličasti so s tremi zadetki suvereno slavili in se na drugem mestu (za Rudarjem) uvrstili v nadaljevanje.

Druga skupina, prav tako nedeljska, je svoje tekme odigrala v Domžalah. Na tamkajšnji umetni travi so se pomerile ekipe Domžal, IB Interblocka, FC Kopra in Velesovo-Šenčur. Skupino so dobili Domžalčani s tremi zmagami, medtem ko se je kot drugi v nadaljevanje uvrstil IB Interblock. Koper in Velesovo-Šenčur sta se od tekmovanja poslovila.

V Dravogradu je bila odigrana tretja skupina, tekmeci so bili Nissan Ferk Jarenina, NŠ Robert Koren Dravograd, NŠ Poli Drava in Mura 05. Domačini, katerih nogometna šola nosi ime kapetana slovenske nogometne reprezentance, so se že v prvi tekmi pomerili z Jarenino, glavna tekmeca za prvo mesto pa sta se razšla brez zadetkov. Obe ekipi sta nato v drugih tekmah zabeležili zmagi proti Muri 05 in Dravi, ob suverenih nogometaših z Jarenine in Muri, ki je brez točk zaključila tekmovanje, pa je pomenilo, da se bosta v zadnji tekmi za napredovanje pomerila Dravograd in Drava. Domačinom je bil že pred tekmo za napredovanje dovolj neodločen izid, za slednjega pa so poskrbeli že z zelo hitrim zadetkom v tretji minuti. Tekma se je končala za 1:1, pet točk NŠ Robert Koren Dravograda pa je zadostovalo za drugo mesto v skupini.

V Novi Gorici pa je bila v sončnem vremenu (drugod med vikendom takšne sreče z vremenom niso imeli, saj so se dopoldanske temperature gibale okoli ničle) odigrana četrta skupina, v kateri so se pomerili Hit Gorica, NOGA Triglav, Bravo Publikum in Olimpija Ljubljana. Brez prejetega zadetka so skupino dobili nogometaši Olimpije, medtem ko so drugo mesto z enim remijem in eno zmago osvojili nogometaši Gorice. Brez uvrstitve v naslednji del sta tako ostala NOGA Triglav na tretjem in Bravo na četrtem mestu.

Povezava: Nike Premier Cup

Tekst in foto: NZS/MaK

 

SORODNE NOVICE

 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 17.10.2023 | U15
  Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
 • 25.09.2023 | U15
  Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
 • 23.09.2023 | U15
  Slovenija boljša od Hrvaške
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
 • 13.09.2023 | U15
  Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.
 • 25.05.2023 | U15
  Slovenija odigrala še drugo tekmo s Češko
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo tekmo proti izbrani vrsti Češke. Na prvem srečanju so slavili domačini, ki so bili od varovancev Muamerja Vugdalića boljši s 5:2. Tudi tokrat je zmaga pripadla Čehom.

DELI NA