28.02.2011 | U15
Nike Premier Cup: V polfinalu vsi domačini

Nike Premier Cup je tekmovanje za ekipe U-14, ki že vrsto let poteka ob sodelovanju Nogometne zveze Slovenije in Nike-a. Minuli vikend so bili v Dravogradu, Novi Gorici, Velenju in Domžalah odigrani štirje četrtfinalni turnirji, na katerih smo dobili udeležence polfinalnih turnirjev. Finalna tekma lani v neposrednem televizijskem prenosu.

Prijavljene ekipe so bile razporejene v štiri skupine s po štirimi predstavniki, tekmovalo pa se je po sistemu vsak z vsakim, polčas tekme je trajal 15 minut. Zanimiv in nepredvidljiv tekmovalni sistem mnogokrat pritegne s privlačnim nogometom, ter končno nagrado za najboljšega - nastop v evropskem tekmovanju Nike Premier Cup.

Četrtfinalni turnirji so potekali v soboto in nedeljo.

V Velenju je v nedeljo igrala 1. skupina, v kateri so bili poleg domačega Rudarja še Maribor, Celje in Pobrežje (druga ekipa NK Maribor). Potem, ko sta prvi tekmi minili brez presenečenja (Maribor je premagal Pobrežje, Rudar pa Celje) je že v drugem krogu domači Rudar presenetil prve favorite turnirja in Mariborčanom odnesel vse točke. To je pomenilo, da o napredovanju v polfinale odloča tekma med Mariborčani in Celjani. No, drugega presenečenja tokrat ni bilo, vijoličasti so s tremi zadetki suvereno slavili in se na drugem mestu (za Rudarjem) uvrstili v nadaljevanje.

Druga skupina, prav tako nedeljska, je svoje tekme odigrala v Domžalah. Na tamkajšnji umetni travi so se pomerile ekipe Domžal, IB Interblocka, FC Kopra in Velesovo-Šenčur. Skupino so dobili Domžalčani s tremi zmagami, medtem ko se je kot drugi v nadaljevanje uvrstil IB Interblock. Koper in Velesovo-Šenčur sta se od tekmovanja poslovila.

V Dravogradu je bila odigrana tretja skupina, tekmeci so bili Nissan Ferk Jarenina, NŠ Robert Koren Dravograd, NŠ Poli Drava in Mura 05. Domačini, katerih nogometna šola nosi ime kapetana slovenske nogometne reprezentance, so se že v prvi tekmi pomerili z Jarenino, glavna tekmeca za prvo mesto pa sta se razšla brez zadetkov. Obe ekipi sta nato v drugih tekmah zabeležili zmagi proti Muri 05 in Dravi, ob suverenih nogometaših z Jarenine in Muri, ki je brez točk zaključila tekmovanje, pa je pomenilo, da se bosta v zadnji tekmi za napredovanje pomerila Dravograd in Drava. Domačinom je bil že pred tekmo za napredovanje dovolj neodločen izid, za slednjega pa so poskrbeli že z zelo hitrim zadetkom v tretji minuti. Tekma se je končala za 1:1, pet točk NŠ Robert Koren Dravograda pa je zadostovalo za drugo mesto v skupini.

V Novi Gorici pa je bila v sončnem vremenu (drugod med vikendom takšne sreče z vremenom niso imeli, saj so se dopoldanske temperature gibale okoli ničle) odigrana četrta skupina, v kateri so se pomerili Hit Gorica, NOGA Triglav, Bravo Publikum in Olimpija Ljubljana. Brez prejetega zadetka so skupino dobili nogometaši Olimpije, medtem ko so drugo mesto z enim remijem in eno zmago osvojili nogometaši Gorice. Brez uvrstitve v naslednji del sta tako ostala NOGA Triglav na tretjem in Bravo na četrtem mestu.

Povezava: Nike Premier Cup

Tekst in foto: NZS/MaK

 

SORODNE NOVICE

 • 10.11.2022 | U15
  Slovenija še drugič slavila proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bosne in Hercegovine.
 • 08.11.2022 | U15
  Slovenija v izdihljajih srečanja do zmage v Zenici
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bosne in Hercegovine.
 • 02.11.2022 | U15
  Reprezentanca U15 proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 15 let se bo v novembru na dveh prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića se bodo zbrali 6. novembra na Brdu pri Kranju in se za tem odpravili v Bosno in Hercegovino, kjer bosta odigrana oba prijateljska obračuna.
 • 16.10.2022 | U15
  Slovenija za konec klonila proti Islandiji po enajstmetrovkah
  Slovenska reprezentanca do 15 let je sklenila Uefa razvojni turnir s porazom proti Islandiji s 3:5 (1:1, 1:0).
 • 13.10.2022 | U15
  Prepričljiva zmaga proti S. Irski
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi tekmi Uefa razvojnega turnirja premagala izbrano vrsto Severne Irske s 3:1 (2:0).
 • 11.10.2022 | U15
  Slovenci pričeli Uefa razvojni turnir z zmago
  Slovenska nogometna reprezentanca do 15 let je na prvi tekmi Uefa razvojnega turnirja premagala izbrano vrsto Luksemburga z 2:0 (1:0).
 • 07.10.2022 | U15
  Letniki 2008 gostijo Uefa razvojni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo med 8. in 16. oktobrom sodelovala na Uefa razvojnem turnirju, ki bo potekal v Čatežu in Brežicah.
 • 15.09.2022 | U15
  Italijani tudi v drugo premočni
  Slovenska reprezentanca do 15 let je v Gradiški izgubila z Italijo z rezultatom 0:4 (0:3).
 • 13.09.2022 | U15
  V Ajdovščini po preobratu priznali premoč Italije
  Reprezentanca Slovenije do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem z italijanskimi vrstniki. Četa selektorja Muamerja Vugdalića je povedla v uvodu drugega polčasa, po italijanskem preobratu pa je zmaga pripadla zahodnim sosedom.
 • 07.09.2022 | U15
  Dvakrat z Italijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo septembra odigrala dve prijateljski tekmi s selekcijo Italije. Selektor Muamer Vugdalić je na akcijo povabil 22 nogometašev letnika 2008, ki se bodo zbrali v ponedeljek, 12. septembra.

DELI NA