28.02.2011 | U15
Nike Premier Cup: V polfinalu vsi domačini

Nike Premier Cup je tekmovanje za ekipe U-14, ki že vrsto let poteka ob sodelovanju Nogometne zveze Slovenije in Nike-a. Minuli vikend so bili v Dravogradu, Novi Gorici, Velenju in Domžalah odigrani štirje četrtfinalni turnirji, na katerih smo dobili udeležence polfinalnih turnirjev. Finalna tekma lani v neposrednem televizijskem prenosu.

Prijavljene ekipe so bile razporejene v štiri skupine s po štirimi predstavniki, tekmovalo pa se je po sistemu vsak z vsakim, polčas tekme je trajal 15 minut. Zanimiv in nepredvidljiv tekmovalni sistem mnogokrat pritegne s privlačnim nogometom, ter končno nagrado za najboljšega - nastop v evropskem tekmovanju Nike Premier Cup.

Četrtfinalni turnirji so potekali v soboto in nedeljo.

V Velenju je v nedeljo igrala 1. skupina, v kateri so bili poleg domačega Rudarja še Maribor, Celje in Pobrežje (druga ekipa NK Maribor). Potem, ko sta prvi tekmi minili brez presenečenja (Maribor je premagal Pobrežje, Rudar pa Celje) je že v drugem krogu domači Rudar presenetil prve favorite turnirja in Mariborčanom odnesel vse točke. To je pomenilo, da o napredovanju v polfinale odloča tekma med Mariborčani in Celjani. No, drugega presenečenja tokrat ni bilo, vijoličasti so s tremi zadetki suvereno slavili in se na drugem mestu (za Rudarjem) uvrstili v nadaljevanje.

Druga skupina, prav tako nedeljska, je svoje tekme odigrala v Domžalah. Na tamkajšnji umetni travi so se pomerile ekipe Domžal, IB Interblocka, FC Kopra in Velesovo-Šenčur. Skupino so dobili Domžalčani s tremi zmagami, medtem ko se je kot drugi v nadaljevanje uvrstil IB Interblock. Koper in Velesovo-Šenčur sta se od tekmovanja poslovila.

V Dravogradu je bila odigrana tretja skupina, tekmeci so bili Nissan Ferk Jarenina, NŠ Robert Koren Dravograd, NŠ Poli Drava in Mura 05. Domačini, katerih nogometna šola nosi ime kapetana slovenske nogometne reprezentance, so se že v prvi tekmi pomerili z Jarenino, glavna tekmeca za prvo mesto pa sta se razšla brez zadetkov. Obe ekipi sta nato v drugih tekmah zabeležili zmagi proti Muri 05 in Dravi, ob suverenih nogometaših z Jarenine in Muri, ki je brez točk zaključila tekmovanje, pa je pomenilo, da se bosta v zadnji tekmi za napredovanje pomerila Dravograd in Drava. Domačinom je bil že pred tekmo za napredovanje dovolj neodločen izid, za slednjega pa so poskrbeli že z zelo hitrim zadetkom v tretji minuti. Tekma se je končala za 1:1, pet točk NŠ Robert Koren Dravograda pa je zadostovalo za drugo mesto v skupini.

V Novi Gorici pa je bila v sončnem vremenu (drugod med vikendom takšne sreče z vremenom niso imeli, saj so se dopoldanske temperature gibale okoli ničle) odigrana četrta skupina, v kateri so se pomerili Hit Gorica, NOGA Triglav, Bravo Publikum in Olimpija Ljubljana. Brez prejetega zadetka so skupino dobili nogometaši Olimpije, medtem ko so drugo mesto z enim remijem in eno zmago osvojili nogometaši Gorice. Brez uvrstitve v naslednji del sta tako ostala NOGA Triglav na tretjem in Bravo na četrtem mestu.

Povezava: Nike Premier Cup

Tekst in foto: NZS/MaK

 

SORODNE NOVICE

 • 01.05.2024 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 
 • 29.04.2024 | U15
  Slovenija v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
 • 27.04.2024 | U15
  Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. Varovanci Boštjana Krefta so slavili z 2:1 in se bodo v polfinalu turnirja pomerili z Južno Korejo.
 • 25.04.2024 | U15
  Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA