21.04.2020 | 1. SFL
Ni mu žal za noben kilometer in minuto na cesti

Teo Turk že nekaj časa opozarja nase, korak naprej pri svoji igri in dojemanju le te pa je naredil v sezoni v dresu državnega prvaka Dobovec Pivovarne Kozel.

„Sezona je bila pestra, tudi naporna. Po dve uri in pol v eno smer po trikrat na teden sem se vozil na trening v Rogaško Slatino. A mi ni žal nobene vožnje, nobene minute. Igram v izvrstni ekipi, kjer sem napredoval,“ uvodoma pove Turk. „Kujtim Morina je trener, da daleč naokoli ni takega. Za nameček pa sem v dresu Dobovca prišel tudi do prve lovorike. Super je bilo, upam, da nadaljujemo,“ navrže Turk.

Vabilo je prišlo

V sezoni 2018/19 je igral v Mariboru. „Takoj po koncu lanske sezone je z mano govoril Rok Mordej in izrazil jasno željo, da bi me imeli v Dobovcu radi v ekipi. Potem se je zgodil razpad Maribora, Rok je poklical. Nisem razmišljal, sprejel sem in izkazalo se je, da sem naredil dobro potezo,“ nadaljuje Turk.

Na novo sredino se je treba privaditi. „Teden ali dva sem potreboval, da sem se uvedel v sistem, ki ga ima Dobovec. Potreboval sem čas, z mano se je pogovoril trener Kujtim Morina. Iz treninga v trening mi je bilo lažje,“ pove Turk, ki pravi, da ga je trener celo sezono vzpodbujal, da pogleduje naprej, da se vključuje v napad, da naj bo še bolj nevaren za tekmečev gol. „V določenih situacijah sem napačno reagiral, pa so me popravili. Tudi tehnično sem napredoval, predvsem pa sem naredil korak naprej tudi pri fizični pripravljenosti. Pa saj v taki sredini moraš napredovati, treningi so zahtevni. Moraš slediti,“ pove 24-letni Teo, ki mu je bil pri prilagajanju v največjo pomoč kapetan Rok Mordej.

Korak do finalnega turnirja

V dresu Dobovca Pivovarne Kozel je izkusil tudi ligo prvakov. „To je bila prijetna izkušnja, žal pa smo na zadnji tekmi ostali brez napredovanja med najboljše štiri v Evropi. Zmanjka tisto malo, kjer profesionalci delajo razliko v primerjavi z nami,“ se Teo Turk ozre na turnir elitnega dela lige prvakov, ko je slovenski državni do 33. minute držal ugoden rezultat (2:2), kar bi bilo dovolj za napredovanje, po izključitvi kapetana Roka Mordeja, pa so Rusi naredili razliko. Turk je tudi reprezentant, obžaluje pa, da je Slovenija na kvalifikacijah na Češkem ostala brez vozovnice za svetovno prvenstvo.

Saniral poškodbo

Sezone je predčasno konec. Teo danes vadi dvakrat na dan, da vzdržuje fizično kondicijo, v teh tednih pa je saniral poškodbo trebušnega zidu, ki ga je ovirala na finalnem turnirju pokala Terme Oiimia. Pred tem je že hodil na terapije v Zagreb, zdaj pa jih je opravljal na daljavo, poškodba pa je na srečo preteklost.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.
 • 17.09.2020 | 1. SFL
  Futsal liga prvakov z novim formatom
  Evropska nogometna zveza Uefa je predstavila spremenjen format tekmovanja za sezono 2020/2021, ko bo Slovenijo v tem elitnem tekmovanju zastopal FK Dobovec.
 • 11.09.2020 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, na vrhu še Ptuj in Mlinše
  Tekmovanje se nadaljuje s 3. krogom 25.9., prihodnji teden je rezerviran za reprezentančno akcijo članov.

DELI NA