28.07.2022 | Sodniki
Nepozabne morske počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču

Krajinski park Debeli rtič (ita. Punta Grossa), ki leži na skrajnem koncu Ankaranskega polotoka in ima za osrčje parka rt s flišnim klifom ter naravnim morskim obrežjem, v teh dneh gosti skupno 22-ih socialno deprivilegiranih otrok, ki so jim nepozabne poletne počitnice omogočili sodniki, sodnice in kontrolorji sojenja pod zastavo Zveze nogometnih sodnikov Slovenije

V junijskem medijsko odmevnem družbeno odgovornem projektu so sodniki, sodnice in kontrolorji sojenja pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A zbrali 7.106 EUR, kar je omogočilo narisati nasmeh na 22 otroških obrazev iz socialno deprivilegiranih okolij štajerske in koroške regije ter jim pričarati nepozabne poletne počitnice na Debelem rtiču, ki velja za najlepši del slovenske obale.

Velik del zaslug za doslej najvišje zbrani znesek v okviru družbeno odgovornih projektov ZNSS ima naš najboljši sodnik, 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić, ki je bil eden od idejnih pobudnikov dodatnega zbiranja sredstev z dražbo. Iz osebne kolekcije je ta velikosrčni mojster upravljanja s piščalko za licitacijo dresov namenil avtentičen, posebej za finale kreiran osebni sodniški dres in verificirano žogo s finalne tekme lige Europa, ki jo je 18. maja vodil v Sevilli (Eintracht Frankfurt in Glasgow Rangers).  

Svet 24 - dražba dresov

Predaja donacije ZNSS vodji zdravilišča v oddaji Svet na Kanalu A

Novica 24.ur - Sodniki zbrali več kot 7000 €

Na najlepšem delu slovenske obale se prav v tem tednu na 7-dnevnemu letovanju mudi skupina otrok katerim so letovanje omogočil sodniki, sodnice in kontrolorji, osebno pa smo se prepričali, kako otroci uživajo v brezskrbni igri, učnih in nogometnih aktivnostih ter morskih radostih.

Na povabilo vodje RKS Debeli rtič mag. Ane Žerjal in pedagoškega koordinatorja Mihe Olovca sta vodja sodniškega oddelka NZS in priznani prvoligaški sodnik Roberto Ponis iz Kopra obiskala otroke in preverila kako poteka njihovo počitnikovanje, kjer aranžma zajema avtobusni prevoz, nastanitev, 5 obrokov na dan, varuhe, animacijski program, plavalni tečaj in drugo dnevno animacijo. Kot prostovoljec zadolžen za specialna pedagoške teme in pomoč otrokom v stistki je na Debelem rtiču tudi 25-letni Blaž Kamnik, ki je sicer uvrščen na najvišjo državno listo pomočnikov sodnika, za poučevanje nogometnih veščin otrok pa je ta teden zadolžen inštruktor in nogometni trener pri NZS Tadej Langus.

Otroci so lahko tako spoznali čisto pravega nogometnega sodnika, ki je bil delegiran posebej na njihovi nogometni tekmi, kjer so se v prijateljskem in fairplay duhu otroci pomerili med seboj. Za srečo pri vodenju tekme so sodniku podarili čudovito školjkino lupino, še pred začetnim žvižgom pa jim je mož v črnem povedal kakšna je oprema sodnika, razkril katera je bila največja tekma na kateri je deloval v sodniški ekipi, pokazal je kako se uporabi piščalka, kako poteka način izrekanja disciplinske kazni (rumeni in rdeči karton) ter jim odgovarjal na številna vprašanja. Po koncu igranja nogometnih tekem so počitnikarji prejeli velike modre brisače, ki so se jih zelo razveselili.

Vodja področja sodniških zadev pri NZS Žiga Dobrun je včeraj povedal:

"Dobrodelna akcija Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A pri promoviranju unikatnih sodniških artiklov in donacijami vseh naših sodnikov(-ic) in kontrolorjev pod zastavo ZNSS je dosegla izjemen uspeh, saj smo vsi skupaj omogočili morske počitnice za dve nogometni enajsterici počitnikarjev. Pomembnost našega sodelovanja z Zdraviliščem RKS Debeli rtič je edinstvena, vsakoletno projekt raste, zato so sodniki, sodnice in kontrolorji sojenja že vrsto let v ključnem trenutku prisotni tam, kjer lahko pomagajo in to nam je v izjemno veselje. V imenu sodniškega oddelka bi se iskreno zahvalil vsem, ki so donirali po svojih zmožnostih, Slavku Vinčiću za podaritev posebnega dresa in žoge ter pokrovitelju 1. slovenske nogometne lige podjetju Telemach in Addiko banki, ki sta na koncu zmagali na dražbi edinstvenih sodniških dresov in žoge".

Projekti družbene odgovornosti in visoki etični standardi so stalnica Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in vseh, ki delujejo pod njenim okriljem. S humanitarnimi akcijami si prizadevamo pomagati družbi, biti svetel zgled in delovati v sodniškem duhu s plemenito noto.

Otroški nasmeh je vreden največ!

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

  • 07.02.2023 | Sodniki
    Sodnike zaobšel uničujoči potres v Turčiji
    Strokovnjak za fizično pripravo sodnikov Mitja Novak je v včerajšnji izjavi za dnevnoinformativno oddajo 24ur za Pop TV povedal, kako so sodniki doživeli katastrofalni potres na obali sredozemskega morja.
  • 31.12.2022 | Sodniki
    Intervju Slavko Vinčić: Cilj na SP je bil izpolnjen
    Slovenski sodnik Slavko Vinčić (43) iz Maribora je na letošnji svetovni izložbi najboljšega nogometa sodil dve tekmi. Na 22. SP v Katarju,  ki je na južni polobli potekal med 20. novembrom in 18. decembrom je slovenski mojster s piščalko sodil dve tekmi skupinskega dela tekmovanja FIFA World Cup 2022 Qatar in sicer Argentina - Savdska Arabija ter Anglija - Wales, za konec pa je deloval še kot četrti sodnik v francoski sodniški ekipi na tekmi osmine finala na dvoboju Brazilija - Južna Koreja.. Preberi si ekskluziven intervju.
  • 14.12.2022 | Sodniki
    Dve slovenski sodnici, pomočnica in pomočnik na novo uvrščeni na FIFA listo
    Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je uradno objavila FIFA liste sodnikov za leto 2023. Slovenija je pridobila še dodatno mesto na listi mednarodnih sodnic, tako da sta namesto 45-letne Tanje Subotić mesti zasedli 27- letni Vanja Janković iz DNSG Kranj in Tjaša Misja iz MDNS Murska Sobota. Na listi mednarodnih pomočnic sodnice je Tanjo Vrabel nasledila 27- letna Sara Mask iz MDNS Nova Gorica.
  • 27.11.2022 | Sodniki
    Vinčiću druga tekma na svetovnem prvenstvu
    Po prvi tekmi tretjega igralnega dne na 22. mundialu, ko je Slavko Vinčić minuli torek sodil svojo sploh prvo tekmo na svetovnem prvenstvu med Argentino in Savdsko Arabijo, čaka Mariborčana druga tekma na južni polobli. Na 36 tekmi SP bo najboljši slovenski sodnik delil pravico v torek na otoškem dvoboju za Združeno kraljestvo in sicer spopad Walesa in Anglije.
  • 20.11.2022 | Sodniki
    Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
    V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
  • 22.10.2022 | Sodniki
    Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
    Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
  • 14.10.2022 | Sodniki
    Špurova začenja v Indiji SP deklet do 17. let
    Štiriintridesetletna Staša Špur iz Murske Sobote kot ena izmed 28 najboljših svetovnih pomočnic na turnirju bo jutri delovala na dvoboju nogometašic najbolj obljudene države na planetu (1,4 mrd prebivalcev) in nogometašic iz tretje največje države v Latinski Ameriki. Na tekmi Kitajska - Kolumbija bo Špurova sodelovala z glavno sodnico iz Hrvaške Ivano Martinčić in pomočnico sodnice Paulino Baranowsko iz Poljske.
  • 10.10.2022 | Sodniki
    Dragoslav Perić bo petič sodil Olimpija - Maribor
    Konec tedna je na sporedu drugi veliki derbi v tej sezoni med Olimpijo in Mariborom. Spopad na severu Ljubljane bo sodil 46-letni Dragoslav Perić iz Kranja. Zanj bo to 153 tekma v slovenskem državnem prvenstvu (1. SNL) in peti večni derbi.
  • 01.09.2022 | Sodniki
    Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
    Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).

DELI NA