16.10.2020 | 2. SNL
Neporažena Krka gosti vroče Brežice

Dvanajsti krog 2. SNL s petkovo tekmo odpirata neporažena Krka in Brežice, ki bodo v Novem mestu lovile deveto ligaško zmago v nizu. Robert Koren bo na klopi Fužinarja debitiral v obračunu z Jadranom, vodilne Radomlje pa gostujejo v Ajdovščini. Tekma med Nafto in Rudarjem je bila zaradi okužb s koronavirusom v lendavski zasedbi prestavljena na kasnejši termin.

Petek, ob 16.00: KRKA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved igranja: Žiga Kastrevec (Krka) ter Žiga Jurečič in Matic Predanič (Brežice)

Petkov spopad Krke in Brežic lahko mirne vesti označimo za derbi tokratnega kroga. V dolenjsko-posavskem obračunu se bosta udarili ekipi, ki v zadnjih tednih nizata zmage. Brežičani, ki bodo na Portovalu pogrešali Žigo Jurečiča in Matica Predanič (izpustil je že tekmo z Beltinci), bodo lovili že osmo zaporedno ligaško zmago. Ob podatku, da so vmes dobili tudi pokalno srečanje z Jadranom, je ta serija še tekmo daljša. S spoštovanja vrednim nizom se lahko pohvalijo tudi Novomeščani. Dolenjci so dobili zadnjih pet ligaških srečanj, v nedeljo pa so zaradi poplavljenega igrišča ostali brez obračuna s Šmartnim. Krka kot edina ekipa 2. SNL še ne pozna poraza, se bo ta serija podaljšala tudi v dvoboju z vročimi Brežičani?

 

Sobota, ob 15.00: PRIMORJE EMUNDIA - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved igranja: Luka Guček (Radomlje)

Tudi vodilne Radomlje pridno nizajo zmage. Varovanci Oskarja Drobneta so bili v 11. krogu 2. SNL boljši tudi od Nafte, na svoj račun pa so vknjižili deseto zmago sezone, deveto zaporedno. Nekdaj odličnega napadalca na klopi rumeno-črnih je lahko zadovoljen tako z igro v fazi napada kot obrambe, veseli pa ga lahko tudi široka paleta strelcev. Vsaj gola se je razveselila že deveterica nogometašev, s sedmimi goli je najučinkovitejši strelec ekipe poletni povratnik med "mlinarje" Saša Varga. Srbski napadalec bo nevaren tudi za gol Ajdovcev, ki so v primorskem dvoboju z Jadranom doživeli tretji poraz v nizu. Sinovi burje so osem od devetih točk osvojili na domačem igrišču, lahko prednost svojega terena izkoristijo tudi v obračunu z vodilno ekipo prvenstva?

 

Sobota, ob 15.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - ROLTEK DOB
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Nik Mršić in Aleksandar Zeljković (Beltinci) ter Žiga Avbelj (Dob)

V zadnjih tednih se smeji tudi Simonu Sešlarja, trenerju Doba. Možje v modrem so z uspešnimi rezultati splezali že vse do tretjega mesta 2. SNL, poraza pa ne poznajo že vse od četrtega kroga in sosedskega derbija z Radomljami. Dobljani so zatem dobili šest od sedmih preizkušenj, točko pa jim je v spopadu osemih zadetkov odščipnila zgolj Nafta. "Roletarji" se v soboto odpravljajo prav v Prekmurje, nasproti pa jim bo stala ekipa Beltincev. Izbranci Radovana Karanovića v letošnji sezoni igrajo v valovih, saj so po štirih zaporednih zmagah - dobili so tudi pokalno tekmo z Bravom - na zadnjih štirih tekmah iztržili zgolj točko. Rumeno-modri so se praznih rok vrnili tudi z gostovanja v Brežicah, čeprav so vse do izdihljajev srečanja v rokah držali točko. Na koncu so ostali brez nje, v Posavju pa so izgubili še Nika Mršića in Aleksandra Zeljkovića. Pri gostih bo manjkal Žiga Avbelj.

 

Sobota, ob 15.00: VITANEST BILJE - ŠMARTNO 1928
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved igranja: /

Biljenci v zadnjih tednih kažejo toplo-hladne predstave, kar potruje tudi bilanca zadnjih petih tekem. Remiju s Primorjem je sledil poraz na Ravnah, po domači zmagi v obračunu z Beltinci pa je v mokrem Novem mestu slavila Krka. Primorci so se minuli konec tedna s Krškim razšli brez zadetkov, črno-beli pa so tako prišli do 17. točke v letošnjem prvenstvu. Lanskoletni novinec v drugoligaški druščini je večino točk nabral po zaslugi štirih zaporednih zmag v uvodu sezone. Bilje bodo v 12. krogu prvenstva pričakale Šmartno, za katero se zdi, da točke lažje nabira na gostovanjih. Šmarčani so izgubili vseh pet tekem na domači zelenici, s prav toliko gostovanj pa so prinesli osem točk. Se bo rezultatski trend nadaljeval tudi v biljenski Dolinci?

 

Sobota, ob 15.00: DRAVA PTUJ - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved igranja: Žan Kumer (Triglav)

Drava bo v Zavrču gostila zasedbo Triglava, ki se po začetnih krčih počasi pobira. Moštvo Damjana Gajserja je po zmagi v Krškem dobilo tudi obračun z Brdi in se prvič po selitvi med drugoligaše razveselilo dveh zaporednih zmag. Na Gorenjskem so konec septembra pošteno okrepili igralsko zasedbo, nazadnje se je z dvema goloma proslavil Tony Livančić. Kako se bodo orli odrezali v soboto, ko bodo gostovali v Halozah? Drava sicer ostaja na začelju lestvice, a je z remijem v Velenju dokazala, da lahko načrte prekriža tudi lanskoletnemu prvoligašu. Ptujčani so na Šaleškem zaostajali z 2:0 in 3:2, tri minute pred koncem pa je za točko zadel Gabriele Piras. Lahko "kurente" soboto pokvarijo tudi Kranjčanom?

 

Sobota, ob 15:00: FUŽINAR VZAJEMCI - JADRAN DEKANI
Sodnik: David Šmajc
Prepoved igranja: Žiga Perhavec (Jadran)

 Na Ravnah so se med tednom razšli z Mihaelom Bukovcem, na čelo članske ekipe pa so postavili zveneče ime. Robert Koren resda še nima veliko trenerske kilometrine, a premore kopico igralskih izkušenj, tudi iz najmočnejšega angleškega prvenstva. V Radljah rojeni Koren je bil nazadnje del celjskega štaba, po nekaj letih pa se vrača domov na Koroško, kjer je nekaj časa že deloval v mladinskih selekcijah Dravograda. Na Koroško se je tako vrnil še en nekdanji reprezentant, to je pred meseci že storil Marko Šuler, zdaj predsednik dravograjskega kluba. Koren bo na klopi Fužinarja debitiral v dvoboju Jadranom, ki se je s skalpom Ajdovcev znebil zadnjega mesta na lestvice. Primorci so doslej zbrali osem točk, Fužinar je po dveh zaporednih porazih pri 14. Ravenčani na petih tekmah z Dekančani še niso doživeli poraza, se bo tradicija nadaljevala tudi ob debiju novega stratega?

 

Sobota, ob 15.00: BRDA - KRŠKO
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Na krškem Gubcu se bosta na tekmi začelja lestvice merila Krško in Brda. Brici so s šestimi točkami povsem na repu ligaške razpredelnice, zgolj malce bolje pa kaže Krčanom, ki so nabrali osem točk. Zadnjo so vknjižili na gostovanju v Biljah, kjer se je na klopi zeleno-belih predstavil povratnik na klop posavskega kluba, Damijan Romih. Čeprav na Primorskem niso zadeli, lahko novega trenerja Krškega veseli dejstvo, da je mreža ostala nedotaknjena. To bodo skušali Posavci ponoviti tudi v soboto, ko bodo gostili briško zasedbo. Rdeče-črni so v Kranju prvič to sezono dosegli več kot zadetek, a gola Tima Vodeba in Filipa Merlina na koncu nista bila dovolj niti za točko. "Vinarje" je vnovič pokopala luknjasta obramba, ki je Kranjčanom dopustila štiri zadetke. Bo primorska obramba trdnejša v domačih Vipolžah?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA