Naslov se vrača v Maribor
Približno leto dni po celjskem finalu, kjer so lovoriko državnega prvaka odnesli novogoriški gimnazijci, je na prestol te sezone ponovno stopila mariborska ekipa. Pred dvema letoma je podvig uspel Ekonomski šoli, tokrat pa so v velikem finalu največji pokal odnesli predstavniki Trgovske šole iz štajerske prestolnice.
Novomeški finale je bil prava poslastica za sladokusce ne le dijaškega temveč tudi nasploh malega nogometa. Obilica lepih potez, zadetkov in napetih situacij je bila kronana v zadnji sekundi zadnjega srečanja, ko je zadnji gol na turnirju zabil Liridon Osmanaj in svojim podaril prvi naslov državnega prvaka. A pojdimo lepo po vrsti.

SUAŠ lovil svoj prvi naslov

Finalni turnir je v nasprotju s polfinalom predvideval štiri srečanja. Zmagovalec prve skupine je igral z drugouvrščenim druge in obratno, kar je pomenilo, da bo ljubljanski SUAŠ, ki se je že tretjič uvrstil v finale, a tudi letos, kot bomo kasneje v videli, ostal brez prvega mesta, prvo tekmo igral s III. gimnazijo Maribor, Trgovska šola Maribor pa se je pomerila z domačim SEŠTG. Uvodoma so se v ogenj podali Ljubljančani in gimnazijci iz štajerske prestolnice. Prvi polčas je bil precej dolgočasen, saj si ekipi nista upali preveč tvegati, a sta kljub temu vratarja morala pokazati svoje znanje, da sta ustavila redke, a nič manj nevarne poskuse. SUAŠ je v drugem polčasu izkoristil svoje izkušnje z igrami na zaključnih turnirjih. Z dvema zadetkoma v zadnjih šestih minutah je za zmago poskrbel Milan Radonjić. Druga tekma je bila za domače gledalce veliko bolj zanimiva. Gostitelji SEŠTG so po zaslugi Jerneja Mišmaša in Rudija Požega Vancaša prišli do dveh golov naskoka proti mariborskim trgovcem, a so slednji še pred odmorom izid spreobrnili v svojo korist. V želji po ponovnem preobratu so novomeščani zaigrali s šestimi igralci v polju brez vratarja, a bili hitro kaznovani, tako da je na koncu semafor kazal rezultat 6:3.

Drama po okusu trgovcev

Po krajšem fair play protokolu je bila na sporedu tekma za tretje mesto. Vidno demotivirana III. gimnazija je padla pod osmimi zadetki gostiteljev, v vrstah katerih se je s tremi goli izkazal Matic Mrak, prav tako pa je podvig uspel Žigi Brencetu. Nato pa je napočil veliki finale. Po prvem delu je bil izid 3:2 za Mariborčane, a je SUAŠ v 22. minuti izenačil in tekma se je počasi vlekla proti koncu. Manjkale so še tri sekunde do konca. Obramba SUAŠ je bila postavljena na svoji polovici in pustila nepokritega igralca nasprotne ekipa samega na svojih devetih metrih. Slednji je poslal dolgo žogo v kazenski prostor, Liridon Osmanaj pa jo je z glavo preusmeril v mrežo, ki se je zatresla ob zvoku sirene. Sledilo je le še veliko veselje ter razočaranje na drugi strani Ljubljančanov, ki bodo več sreče iskali naslednje leto, tokrat pa so zasluženo prvaki postali mariborski trgovci.

Polfinale

SUAŠ – III. gimnazija MB 2:0
Milan Radonjič 24., 29.
STŠ MB – SEŠTG NM 6:3
Jure Bračko, 11., 24., Liridon Osmanaj 20., 27., Alen Ploj 22., Naser Kajtazi 25.; Jernej Mišmaš 6., Rudi Vancaš Požeg 11., Žiga Brence 28.


Za tretje mesto

III. gimnazija MB – SEŠTG NM 3:8
Matic Mrak 2., 5., 30., Žiga Brence 4.,9., 26., Matic Rodič 13., Luka Novak 20.; Timotej Lorber 4., Matic Gruškovnik 19., Nejc Stres 27.

Finale

SUAŠ – STŠ MB 3:4
Adis Zukanović 8., 22., Aleksandar Radonjić 13.; Liridon Osmanaj 6., 30., Jure Bračko 9., Alen Ploj 10.

Najboljša petvorka
Tim Dremelj, Žiga Brence, Liridon Osmanaj, Alen Ploj, Nejc Stres

Tekst in foto: Marko Premrl

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA