Naslov Pomurju

Minulo nedeljo je v Športnem parku Radomlje potekal zaključni turnir deklet v kategoriji U15, kamor se je uvrstilo osem ekip, po štiri iz zahodne in vzhodne skupine. Pred okoli 150 gledalci so dekleta prikazala všečen nogomet, predvsem pa so na večini tekmah poskrbele za atraktivne vmesne poteze in napete končnice. Prvakinje pa so postale igralke Pomurja.

Napeto tekmovanje

Ekipe so bile med seboj po večini dokaj izenačene, zato so bile predstave tekom turnirja napete in neodločene do zaključnih minut. Kar nekaj tekem so odločili šele kazenski udarci. V prvem krogu so bile Krkašice po kazenski udarci uspešnejše od Radelj, po rednem delu je bil izid 1:1. Fužinar je slavil proti ekipi Jevnice 4:0, Pomurje proti Radomljam 4:1, Ptuj je po tesnem boju minimalno ugnal ekipo Krima (2:1).

Sledilo je razigravanje od 5. do 8. mesta, kjer je Jevnica tesno ugnala Radlje (2:1), igralke Krima pa so zabeležile zmago proti domačinkam iz Radomelj z 2:0. Končno 5. Mesto je po zmagi proti Krimu osvojila Jevnica, 7. pa so bile Radlje po zmagi proti Radomljam.

Po kazenskih strelih

Tesen boj se je nadaljeval tudi v polfinalu, kjer so igralke Fužinarja ugnale Krko z 1:0. V drugem polfinalu so Ptujčanke morale priznati premoč Pomurkam, 0:3 je bilo. Sledila je tekma za tretjo mesto, kjer je po hudem boju dve minuti pred koncem uspelo povesti ekipi MSM Ptuja, Krkašice so ob izteku še enkrat nevarneje zapretile proti ptujskim vratom, a na pravem mestu je bila vratarka in tekma za tretje mesto se je končala z rezultatom 1:0.

Goreč boj je potekal tudi v finalu med ekipama KNK Fužinar in ŽNK Pomurje Beltinci. Najprej so zadele Fužinarke, proti koncu srečanja pa so se v igro vrnile Pomurke in uspešno izenačile. Kazenski udarci so bili naklonjeni Pomurkam in slavje prvakinj se je začelo (2:1 je bilo).

Tekmovanje mladih U15, dekleta:
1. Pomurje
2. Fužinar
3. Ptuj
4. Krka
5. Jevnica
6. Krim
7. Radlje
8. Radomlje 

:: Vse o zaključnem turnirju deklet U15

:: Tekmovanje deklet U15 Zahod

:: Tekmovanje deklet U15 Vzhod

Tekst: TK, PM
Foto: MK

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA