26.09.2023 | Futsal U21
Najprej prvi zbor, potem turnir v Novigradu

Po malce daljšem obdobju se bo ponovno zbrala futsal reprezentanca U21, ki jo v obdobju do novega leta čaka kar nekaj aktivnosti. Prva, prihajajoči vikend, ko se bodo zbrali na krajših pripravah, potem pa jih čaka že odhod na turnir na Hrvaško. Na njem se bodo, v Športni dvorani Novigrad, pomerili z ekipami Francije (7.10. ob 18.00) in Češke (8.10., 12.00). Ta vikend bo reprezentanca trenirala v Laškem, selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

Turnir v Novigradu:

7.10.
Slovenija – Francija (18.00)

8.10.
Slovenija – Češka (12.0)

Slovenija FU21:
Luka Grm (FK Dobrepolje), Tilen Cupin (KMN Bronx Škofije), Aleksander Stanić (KM Bronx Škofije), Žiga Kneževič Mrak (KMN Bronx Škofije), Nik Ambrožič (The Nutrition Extrem), Anže Žlindra (The Nutrition Extrem), Andraž Gregorič (The Nutrition Extrem), Žiga Frank (FK Siliko), Luka Lovrec (KMN Meteorplast), Alen Ruis (KMN Meteorplast ŠIC bar), Tilen Rajter (KMN Meteorplast), Rok Šnofl (KMN Meteorplast), Aljaž Goznik (KMN Meteorplast), Lovro Skrinjar (ŠD Mlinše)).

Igralci na čakanju:
Vid Kos (KMN Meteorplast ŠIC bar), Lovro Trdin (KMN Meteorplast ŠIC bar), Žiga Dolinšek Grošelj (ŠD Mlinše)

„Zbor je tu, pred nami pa dve tekmi v Novigradu, kamor bo potovala identična zasedba, kot bo zbrana na pripravah v Laškem. Želel sem, da bi šli v Novigrad v najmočnejšo ekipo, a je nekaj igralec v članski reprezentanci. Prav je tako, A selekcija je na prvem mestu. Bodo pa priložnost dobili ostali, ki bodo lahko dokazali, da si zaslužijo dres z državnim grbom,“ pred začetkom dela z novo generacijo pove selektor Mile Simeunovič.

„V selekciji U21 želimo pripraviti fante na tisto, kar jih čaka v članski reprezentanci. Ni veliko reprezentanc v Evropi oz. nogometnih zvez, ki ima selekcijo U21. Redke so: Češka, Slovaška, Portugalska, Francija, Španija. Vesel sem, ker lahko igramo proti najboljšim, to koristi tako nam stroki kot igralcem,“ nadaljuje Simeunovič, ki dodaja, kaj čaka fante na pripravah:
„Vse se začne pri obrambi. Brez dobre obrambe ne moreš povohati članske reprezentance. Želim si, da smo organizirani in disciplinirani, nekaj bomo pripravili tudi v napadu.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 15.11.2023 | Futsal U21
  Portugalci premočni
  Portugalci, svetovna futsal velesila, je tudi v drugo ugnala naše fante – v Ajdovščini je bilo 1:4, na Škofijah 1:5. Edini gol za Slovenijo je dosegel Žiga Frank, ki je zabil svoj 8. gol za Slovenijo – predhodnih sedem jih je zabil za reprezentanco do 19 let.
 • 14.11.2023 | Futsal U21
  Dobro parirali Portugalcem
  Slovenska futsal reprezentanca do 21 let se je na prvi od dveh pripravljalnih tekem pomerila s Portugalsko in izgubila (1:4). Edini gol za Slovenijo je dosegel Alen Ruis. V sredo vsi lepo vabljeni na Škofije.
 • 12.11.2023 | Futsal U21
  Dvakrat proti svetovni velesili
  V torek in sredo, 14. in 15.11., bo naša futsal reprezentanca do 21 odigrala dve pripravljalni tekmi. V Slovenijo prihaja Portugalska, tekmi pa bosta v Ajdovščini in na Škofijah, kamor ste ljubitelji futsala prav lepo vabljeni.
 • 09.11.2023 | Futsal U21
  S Portugalsko v Ajdovščini in na Škofijah
  Varovanci selektorja Mileta Simeunoviča se bodo dvakrat pomerili s Portugalsko, deželo evropskih in svetovnih prvakov. Prva tekma z vrstniki bo v torek, 14.11., ob 17.30 v Ajdovščini, dan za tem, 15.11., pa ob 17.30 na Škofijah.
 • 12.10.2023 | Futsal U21
  Pohvala za turnir, z najboljšimi proti Portugalci
  Futsal reprezentanca do 21 let, izbrana vrsta nove generacije, je minuli vikend odigrala na Hrvaškem, kjer se je v Novigradu pomerila s Francijo in Češko. Uvodoma je pomlajena in oslabljena naša vrsta, ki jo vodi selektor Mile Simeunovič, s 4:1 klonila proti Franciji, potem pa premagala Češko (2:1).
 • 08.10.2023 | Futsal U21
  Domov z zmago in porazom
  Oba gola za zmago je dosegel Lovro Skrinjar. Uvodoma je Slovenija z 1:4 klonila proti Franciji, tudi zmagovalki turnirja. Slovenija je zasedla 2. mesto.
 • 07.10.2023 | Futsal U21
  Turnir bodo sklenili s Češko
  Futsal reprezentanca U21 je odigrala prvo od dveh tekem na turnirju v Novigradu. Varovanci selektorja Mileta Simeunoviča so z 1:4 klonili proti Franciji. Edini gol za Slovenijo je zabil Luka Grm. Jutri s Češko ob 12. uri.
 • 07.10.2023 | Futsal U21
  Na Hrvaško po dragocene izkušnje
  Minuli vikend je reprezentanca U21 opravila priprave v Laškem, danes pa jo čaka prva od dveh tekem na turnirju v Novigradu. Varovanci selektorja Mileta Simeunoviča se bodo danes pomerili s Francijo, jutri s Češko.
 • 02.10.2023 | Futsal U21
  Po pripravah na tekmi na Hrvaško
  „Čas gre hitro naprej, to je moja že tretja generacija v reprezentanci U21. Moram reči, da so fantje pridni in delavni. V petek so igrali tekme 1. SFL, dan za tem pa opravili dva dobra treninga. Želijo se učiti, želijo napredovati, za pristop in delo si zaslužijo vse pohvale,“ je po treningu razmišljal selektor.

DELI NA