25.02.2019 | Pokal Terme Olimia
Naj igralcu zlata žoga, še četrtič izbor naj igralka

Pred nami je prvi vrhunec klubske futsal sezone. V soboto in nedeljo, 2. in 3. marca, bo v Podčetrku potekal finalni turnir pokala Terme Olimia. Vikend pa bosta zaznamovala tudi izbora za naj igralca leta 2018 in naj igralko leta 2018.

Pokal Terme Olimia:

polfinale, 2.3.
FC Litija – Dobovec MB Monting (17.00)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (19.30)

finale, 3.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.15) (prenos na Sportklubu) 

V dveh stopnjah

V primeru izbora za naj igralca leta 2018 je letos uvedena novost: izbor poteka v dveh stopnjah: z željo po večji popularizaciji futsala in izbora ter z željo po vključitvi futsal javnosti prek družbenih omrežij.

V prvem krogu so svoje glasove oddali kapetani ekip 1. in 2. SFL, predsedniki klubov 1. in 2. SFL, člani KMN pri NZS, člani trenerskega odbora pri KMN pri NZS, delegati, sodniki in kontrolorji ter novinarji.

Na osnovi preštetih glasov so si finale (po abecednem redu) zagotovili Kristjan Čujec (Dobovec Pivovarna Kozel), Igor Osredkar (Novo Vrijeme Makarska) in Damir Puškar (Dobovec Pivovarna Kozel).

V 2. krogu glasovanja po eno tretjino glasov prispeva strokovna javnost (člani trenerskega odbora KMN pri NZS), Facebook glasovanje in ocene novinarjev. V praksi pomeni, da zmagovalec glasovanja v posameznem segmentu (stroka, Facebook, novinarji) dobi 3 točke, drugi 2 točki, tretji pa 1 točko.

Trije finalisti

Glasovanje na Facebooku (na FB Futsal.si) poteka tako, da se pod tri novice, ki bodo objavljene od torka do četrtka (vse so povezane z izborom za Zlato žogo) glasuje s številkami od 1 do 3. Kdor glasuje za Kristjana Čujca, pod komentar novice na Facebooku zapiše številko 1, kdor glasuje za igralca Damirja Puškarja komentira s številko 2, za Igorja Osredkarja se glasuje s številko 3. 

Zlata žoga, ki jo KMN pri NZS podeljuje najboljšemu igralcu v minulem koledarskem letu, bo podeljena enajstič.

Četrtič igralka leta

Četrtič pa KMN pri NZS izbira najboljšo igralko leta, glasovi so oddani in zbrani, razglasitev pa v Podčetrtku.

Naj igralka leta:
Tanja Vrabel (2016, 2017)
Sergeja Kos (2015)

Naj igralec leta/dobitnik zlate žoge (2006 - 2017):
Igor Osredkar (2015, 2012, 2013)
Kristjan Čujec (2010, 2014)
Alen Fetić (2016)
Rok Mordej (2011)
Damir Puškar (2017)
Slaviša Goranovič (2009)
Davorin Šnofl (2006) 

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast v Ljutomer po prvi klubski cilj sezone
  Danes Oplast lovi finalni turnir pokala Terme Olimia. Za nameček boste lahko tekmo iz Ljutomera, Oplast se bo meril z domačim KMN Tomaž Šic bar, spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 16.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Pred TV kamerami bi radi ponovili leto 2008
  KMN Tomaž Šic bar je prijetno presenečenje letošnje sezone 1. SFL. Ekipa, ki jo vodi trener Matej Gajser, zaseda 5. mesto po 13 krogih 1. SFL, v petek pa se bo borila za preboj med štiri v pokalu Terme Olimia.
 • 15.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Sevnica kot prva na finalni turnir
  Nastop in pot v Obsotelje, turnir bo vnovič gostil Podčetrtek, so si varovanci trenerja Mitje Jonteza zagotovili po zmagi s 4:3 proti KMN Bronx Škofije. Preostale tri tekme bodo v petek.
 • 14.12.2019 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničani s +3 iz Ajdovščine
  Dobovec, KMN Oplast in KMN Sevnica so prišli do zmag na uvodnih tekmah četrtfinala pokala Terme Olimia, v soboto se jim je pri tem pridružil še vrhniški Siliko.
 • 13.12.2019 | Pokal Terme Olimia
  Prvo dejanje četrtfinala pokala Terme Olimia
  December še ne bo dal odgovora, kdo si bo zagotovil mesto na polfinalnem turnirju pokala Terme Olimia. Bodo pa lahko nocojšnje in jutrišnje tekme nakazale, kdo bo pred povratno tekmo bližje napredovanju. Tokratna petek in sobota sta rezervirana za prve četrtfinalne tekme pokala Terme Olimia.
 • 08.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala
  V prostorih Nacionalnega nogometnega centra Brdo je bil danes opravljen žreb parov četrtfinale pokala Terme Olimia. Naslov prvaka brani Dobovec.
 • 08.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju žreba pokala Terme Olimia
  V četrtfinalu ni nosilcev, niti ni prednosti domačega igrišča. V četrtfinalu se igrata po dve tekmi. Prvo izžrebana ekipa posameznega para bo domačin prve tekme, drugo izžrebana ekipa posameznega para pa domačin druge oziroma povratne tekme v četrtfinalu.
 • 02.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničani med osem s teniških 6:1
  Nocoj smo na tekmi na Vrhniki dobili še zadnjega udeleženca četrtfinala pokala Terme Olimia. Domači Siliko je s kar 6:1 porazil škofjeloški FSK Stripy in se prebil med osem v pokalnem tekmovanju.
 • 31.10.2019 | Pokal Terme Olimia
  Dobili bomo četrtfinaliste pokala Terme Olimia
  Od danes so sobote se igrajo tekme osmine finala pokala Terme Olimia. Štiri tekme so nocoj, ena pa v soboto. To bo že 25. sezona, od kar se igra pokalno tekmovanje. Z devetimi naslovi prvaka pokala se lahko pohvalijo v Litiji. Aktualni naslov prvaka pa brani Dobovec.
 • 18.10.2019 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari osmine finala pokala Terme Olimia
  Ker je bilo v osmini finala le 13 ekip, so v tej fazi tekmovanja prosti prvi trije prijavljeni nosilci na podlagi točkovanja zadnjih treh sezon v tem tekmovanju: Futsal klub Dobovec, KMN Bronx Škofije in FC Litija.

DELI NA