17.04.2019 | 2. SNL
Nafta v Brežice z novim trenerjem

Velikonočni prazniki ne bodo prekinili drugoligaškega tekmovanja, ki se bo v soboto nadaljevalo s tekmami 24. kroga. Pred kamerami Sportkluba se bodo ob 15:30 pomerili nogometaši Brežic in Nafte, ki se v Posavju pobirajo po dveh bolečih porazih.

Prekmurci so s porazom pri ljubljanskem Bravu dokončno zapravili še zadnje možnosti za približanje vrhu lestvice, krizo Lendavčanov pa je v minulem tednu poglobil tudi Fužinar. Ničla v prestolnici je očitno pustila globlje posledice, saj so bili modri nerazpoznavni tudi v spopadu s Korošci. Ravenčani so se pod lendavskimi griči podpisali pod suvereno zmago ter s tremi žogami za hrbtom Florijana Raduhe še povečali nezadovoljstvo pristašev modrih. Reagiralo je tudi vodstvo kluba, ki se je v sredo razšlo s Francem Fridlom in Simonom Sešlarjem, vodenje ekipe pa zaupalo Slovaku Marianu Sluki, ki je pred leti igral na slovenskih tretjeligaških zelenicah, nazadnje pa je bil trener mladinske ekipe madžarskega ZTE-ja. Nafta je resda že pred časom ostala brez pravih možnosti za preboj na mesta, ki vodijo med prvoligaše, a so navijači to sezono že večkrat poudarili, da pričakujejo precej boljše predstave svojih ljubljencev.

Lendavčani v končnici letošnje sezone nimajo več pravih tekmovalnih ambicij, povsem drugače pa je s Posavci. Brežičani se krčevito borijo za obstanek v drugoligaški konkurenci, vendar četi Darka Karapetrovića za zdaj ne kaže najbolje. Oranžni so po 23 tekmah priklenjeni na zadnje mesto ligaške razpredelnice, za najbližjimi konkurenti pa zaostaja štiri točke. Jasno je, da gostitelji krvavo potrebujejo zmago, ki pa je v obračunih z Nafto še nimajo. To ne pomeni, da v Lendavi nimajo neprijetnih spominov na srečanja z Brežičani. Septembrski dvoboj v Lendavi se je namreč končal brez zadetkov, Posavci pa so Nafti pošteno zagodli tudi ob koncu lanske sezone.

Nafta je z goloma Stjepana Oštreka in Mitje Novinića dvakrat povedla, gostje pa so obakrat uspešno odgovorili. Najprej z golom Žige Jurečiča, v 93. minuti pa je udaril še Marko Kuntarić in Lendavčane spravil v težaven položaj. Modri so tudi zaradi remija ostali brez drugega mesta in kvalifikacij za preboj v Prvo ligo Telekom Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2018 | 2. SNL
    Brežičani gostje lendavske Nafte
    V Fazaneriji bi lahko v nedeljo slavili naslov prvaka 2. SNL, že v soboto pa bodo svojo nalogo opravili Lendavčani. Modri bodo v predzadnji domači tekmi sezone gostili zasedbo Brežic Terme Čatež. Medtem ko se Posavci krčevito borijo za obstanek, bi Nafta z novo zmago zadržala drugo mesto.

DELI NA