09.11.2023 | 2. SNL
Nafta ugnala Ilirijo in skočila na vrh drugoligaškega prvenstva

Nafta je nova vodilna ekipa 2. SNL. Lendavčani so na domačem igrišču dobili še zadnjo tekmo poleti preloženega tretjega kroga prvenstva, z novimi točkami pa so s prvega mesta izrinili Beltince.

Lendavčani so odpor mladih Ljubljančanov, ki so v Prekmurje pripotovali s trojico rezervistov, trli do drugega polčasa. Ljubljansko mrežo je v 56. minuti načel Toni Lun Bončina, ki se je s sedmim golom sezone zavihtel na četrto mesto ligaške lestvice strelcev, osem minut pred koncem tekme pa je v polno meril še Matic Paljk. Modri so že 11. zapored ostali neporaženi, na zadnjih devetih tekmah so osvojili kar 25 od možnih 27 točk.

V jesenskem delu prvenstva bosta odigrana še dva kroga. Nafta bo v ponedeljek gostila Bistrico, Beltinčani pa se bodo dan poprej na domačem igrišču pomerili s Taborom.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2018 | 2. SNL
    Ilirija po novo presenečenje, Nafta želi zadržati drugo mesto
    Lendavčani so se v zaostali tekmi 21. kroga 2. SNL veselili visoke zmage in skočili pred Dravo. Modri bodo skušali na drugem mestu ostati tudi po gostovanju v prestolnici, poudarja Florijan Raduha, a Mustafa Nukić sporoča, da bo tudi Ilirija krenila po novo zmago.
  • 28.09.2017 | 2. SNL
    Ilirija napada domačo serijo Lendavčanov
    Ekipi Nafte in Ilirije bosta z večerno petkovo tekmo, ki si jo boste lahko ogledali v prenosu na Sportklubu, odprli deveti krog drugoligaškega prvenstva, ki se je zdaj že prevesilo v drugo četrtino tekmovanja.

DELI NA