Nafta po velikem preobratu v četrtfinale

Mariboru, Radomljam, Olimpiji, Kopru in Dravi se je v četrtfinalu Pokala Pivovarna Union pridružila še Nafta. Lendavčani so po velikem preobratu premagali Ravenčane. 

Kljub napredovanju Nafte se srečanje ni pričelo po željah Lendavčanov. Nogometaši Fužinarja so v tekmo zakorakali precej bolje, gostitelje pa so na "levi nogi" dobili že v četrti minuti dvoboja. Gašper Koritnik, ki ga je Korošcem posodilo Celje, je ujel dolgo podajo Florjanca, po spretnem preigravanju pa zadel v bližnji kot Florijana Raduhe. Še lepša je bila akcija  Mateja Potokarja v 24. minuti tekme. Kapetan gostov je z leve strani igrišča prodrl v sredino, nato pa natančno zadel v spodnji desni kot domačih vrat.

Prekmurci se niso predali in so prednost gostov izničili še pred odmorom. Meshack je z dolgo podajo na levo stran igrišča našel Jako Bizjaka, domači kapetan pa je po lepem preigravanju natančno sprožil v oddaljenejši kot Aneja Mrežarja. Koroška mreža se je zgolj dve minuti po prvem golu tresla še drugič. Tudi tokrat smo videli individualno akcijo, Stjepan Oštrek pa je po hitrem napadu neubranljivo zadel z roba kazenskega prostora.

V drugem polčasu smo videli še en zadetek, v lendavskem taboru pa so se veselili popolnega preobrata. Gostujoči vratar Anej Mrežar je po dolgi podaji Oštreka krenil v prazno, z roba kazenskega prostora pa je prazno mrežo zatresel Bence Szabo. Izid se v nadaljevanju dvoboja ni več spremenil, čeprav so Ravenčani lovili izenačenje in podaljške. Najbližje golu so bili v izdihljajih tekme.

Jutri bosta odigrani še dve tekmi. Beltinci pričakujejo Domžale, Triglav pa se bo meril s Celjem.

NAFTA 1903 - FUŽINAR VZAJEMCI 3:2 (2:2)
Bizjak (33'), Oštrek (35'), Szabo (65'); Koritnik (4'), Potokar (24')

Tekst: PDo
Foto: PDo

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2018 | 2. SNL
    Nafta prvo mesto brani na Koroškem
    Ljubitelji drugoligaškega nogometa bodo lahko v osmem krogu uživali vse od petka pa do ponedeljka, ko se bosta udarili ekipi Drave in Radomlje. Že v petek pa bo Nafta prvo mesto branila na Ravnah, obračun s Fužinarjem pa boste lahko spremljali tudi na spletni strani NZS.

DELI NA