17.04.2018 | 2. SNL
Nafta po prvem domačem porazu gosti Zarico

Lendavčani so v sobotnem obračunu z Radomljami doživeli prvi poraz pred svojimi gledalci, nocoj pa modre čaka nova domača preizkušnja in sicer zaostalo srečanje 21. kroga. Pod lendavskimi griči bodo ob 19. uri gostovali nogometaši Zarice.

Torek, ob 19.00: NAFTA 1903 - ZARICA KRANJ
Sodnik: Armando Šorli
Prepoved nastopa: Jurica Valentić in Žiga Živko (Nafta) ter Matic Ahačič in Tim Matič (Zarica)

Nafta ima po sobotnem porazu novo priložnost, da se zavihti na drugo mesto lestvice in skoči pred Dravo. Ptujčani imajo ob tekmi več še dve točki zaloge, za hrbet Prekmurcev pa po sobotni zmagi dihajo Radomljani, saj mlinarje do tretjega mesta ločijo štiri točke. Kljub sobotnemu porazu bo vloga favorita v zaostalem dvoboju z Zarico na strani gostiteljev, čeprav bo domači strateg Franc Fridl pogrešal kaznovana Žigo Živka in Jurica Valentić. Slednji mora odslužiti še drugo tekmo prepovedi igranja. Hrvat sicer v zadnjem obdobju ni bil prva izbira, saj je mesto v golu dobil mlajši Florijan Raduha, ki pa je imel v minulih dneh nekaj težav s poškodbo. Težave s sestavo enajsterice bo imel tudi Brane Pavlin. Kranjski strateg v Prekmurje ne bo odpeljal Matica Ahačiča in Tima Matiča, ki sta moštvu v Brežicah pomagala do točke. Jesenski obračun, ki je bil prav tako prestavljen zaradi razmočenega igrišča, je pripadel Lendavčanom. Modri so se v Kranju veselili prve gostujoče zmage v 2. SNL, dvakrat je v polno meril Mateo Monjac, zadela pa sta še Bence Grabant in Marko Roginić, poraz domačih pa je omilil Marko Huč.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2018 | 2. SNL
    Nafta napolnila kranjsko mrežo in skočila pred Dravo
    Drava ni več prva zasledovalka soboške Mure. Na drugo mesto lestvice 2. SNL so po zmagi v zaostali tekmi 21. kroga nogometaši Nafte, ki so v mrežo kranjske Zarice pospravili kar devet zadetkov.
  • 08.09.2017 | 2. SNL
    Lendavčani v Kranju iščejo prve gostujoče točke
    V neposrednem prenosu na spletni strani NZS boste lahko v nedeljo uživali tudi v dvoboju Zarice in Nafte. Lendavčani bodo po remiju v prekmursem derbiju iskali prve gostujoče točke, lažje pa po prvi zmagi sezone dihajo tudi Kranjčani.

DELI NA