04.04.2019 | 2. SNL
Nafta napada vodilno ekipo lige

Dvaindvajseti krog 2. SNL bosta odprli ekipi Brava in Nafte. Spopad Ljubljančanov in Lendavčanov boste lahko spremljali tudi na Sportklubu, četa Dejana Grabića pa bo iskala maščevanje za jesenski poraz pod lendavskimi griči.

Jesenski dvoboj preobratov – Bravo je še v drugem polčasu vodil z 0:2 – so z izidom 3:2 dobili nogometaši Nafte, ki so po podobnem receptu dobili tudi zadnjo ligaško tekmo. Ankarančani so v Lendavi že vodili z 0:2, po preobratu v nadaljevanju tekme pa so točke ostale v Prekmurju. Modri so po izključitvi Patrika Bordona v 35. minuti tekme izkoristili številčno prednost ter po zaslugi Dina Cvrtila, Igorja Prahića, Alena Ploja, Benceja Grabanta in dvakratnega strelca Vedrana Vinka prišli do desete zmage v letošnjem prvenstvu.

Ljubljančani so v 21 krogih 2. SNL nabrali še štiri zmage več, v nadaljevanju sezone pa tako kot Sežanci še niso oddali točke. Bravo je nanizal štiri zmage, rumeno-modri pa so v razmaku nekaj dni na kolena spravili Dobljane in Slatinčane. Ljubljanski drugoligaš je v Dobu lovil zaostanek, domače vodstvo pa sta v uvodu drugega polčasa izničila Jaka Ihbeisheh in Mustafa Nukić. S 13 zadetki tretji strelec prvenstva je bil natančen tudi na zaostali tekmi z Rogaško, osrednji junak obračuna s Slatinčani pa je bil zadnji zimski prišlek Marko Dabro. Nekdanji up Fiorentine je dosegel dva zadetka.

Se bodo Ljubljančani v soboto vsaj za en dan zavihteli pred Sežance ali se bodo v prestolnici veselili Prekmurci?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA