30.08.2020 | 2. SNL
Nafta na krilih Ubochiome dobila derbi z Beltinci

Zadnji avgustovski konec tedna je postregel s tekmami četrtega kroga 2. SNL. Krka je uspešno serijo nadaljevala tudi v obračunu z Dravo, Primorje je remiziralo z vodilnim Fužinarjem, sosedski dvoboj z Dobom pa so dobile Radomlje. Nafta je na krilih trikratnega strelca Meshacka Ubochioma ugnala sosede iz Beltincev.

Triglav je med tednom ostal brez Žana Roglja in Kristjana Arha Česna, Gorenjci pa so kljub temu na prvi domači tekmi vknjižili tri točke. Varovanci Damjana Gajserja so po dveh porazih premagali Šmartno, ki je na kranjskem igrišču z umetno travnato površino klonilo s 3:0. Kranjčani so odpor tekmeca zlomili v 60. minuti, ko je slabše posredovanje Filipa Lojena kaznoval Žan Kumer. V 77. minuti, po hitrem protinapadu, je podajo Matica Kopača v gol pretvoril osamljeni Qendrim Hasanaj, domačo zmago pa je v izdihljajih tekme, po lepo odigrani akciji, potrdil Albin Ahmetaj. 

Damjan Gajser, trener NK Triglav Kranj: "Rezultat odraža stanje na igrišču, bili smo veliko boljši tekmec in povsem zasluženo smo visoko slavili. Vesel sem zaradi fantov, ki so potrdili dobro delo s treningov. Končno smo uspeli pokazati tisto, kar vlagamo na treningih. Zmaga je dobra za samozavest ter za dobro vzdušje v ekipi in v klubu."

Ramiz Smajlović, trener NK Šmartno 1928: "V tekmo smo šli dokaj odločno in prvi polčas odigrali zelo dobro. Nasprotnika smo držali stran od našega gola, tako da si ni ustvaril omembe vredne priložnosti. V drugem polčasu smo malce padli, vsaj kar se tiče agresije in žal prejeli tri zadetke, sami pa smo imeli tudi nekaj obetavnih situacij, ki bi jih lahko bolje izkoristili. Čestitke nasprotniku."


Krka je niz uspešnih rezultatov podaljšala tudi v Zavrču, kjer svoje tekme gosti Drava. Prvi polčas štajersko-dolenjskega dvoboja ni ponudil zadetkov, v 65. minuti pa so se vodstva veselili gostje. Vsega tri minute po vstopu v igro je ptujsko mrežo načel hrvaški napadalec Marko Brekalo, ki je v 72. minuti zadel še drugič in potrdil tretjo zmago Novomeščanov. Krka je na štirih tekmah vknjižila deset točk, Drava ostaja pri treh.

Viktor Trenevski, NK Drava Ptuj: "Svojih priložnosti na tekmi nismo izkoristili, nasprotnik pa jih je. To je tudi odločilo današnje srečanje."


Vodilni Fužinar je gostoval v Ajdovščini, "sinovi burje" pa so znova pokazali, da bodo na domačem igrišču sila zahteven nasprotnik. Srečanje se je po dveh zadetkih v drugem polčasu končalo z delitvijo točk. Štiri minute po vrnitvi na zelenice so z golom Roka Prše povedli Korošci, a so se rdeče-črni vrnili po uri igre. Tretjega gola v sezoni se je razveselil prvi strelec ajdovske ekipe, Jakob Kodermac. Primorje, ki je zadnjih 20 minut igralo brez pordečelega Janija Curka, je na domači zelenici še neporaženo.

Mihael Bukovec, NK Fužinar: "Za nami je zahtevna tekma na težkem igrišču. Primorje je bilo čvrst nasprotnik. V prvem polčasu nam igra ni stekla, kot da smo se privajali na igrišče, ki je v zelo slabem stanju. Nismo razvili prepoznavne igre, kljub temu pa smo pripravili dve polpriložnosti, nasprotniku pa nismo dovolili priložnosti. Pred drugim polčasom smo se dogovorili, da skušamo v igro vnesti več kombinatorike in dinamike ter da skušamo čimprej zabiti zadetek. To nam je uspelo z evrogolom Prše, ampak kaj, ko smo preko njihovega najnevarnejšega igralca prejeli izenačujoči zadetek. Potem je sodnik upravičeno izključil domačega igralca, ustvarili smo si dve priložnosti, a je bil domači vratar obakrat na mestu. Fantom čestitam za pristop in borbenost, gremo naprej!"


Dobljansko čakanje na zmago v sosedskem derbiju z Radomljami se je podaljšalo na peto tekmo. Radomlje so bile v lokalnem obračunu boljše z izidom 3:1, varovanci Oskarja Drobneta pa so pot do zmage tlakovali že v prvem polčasu. Mreža gostov se je prvič tresla že v tretji minuti, po strelu Roka Jazbeca. V 34. minuti je domačo prednost podvojil Luka Cerar, zgolj dve minuti kasneje pa je v polno meril še Sandi Nuhanović. Gostje so se sredi drugega polčasa uspeli približati z golom Denisa Petroviča, a v zaključni tretjini srečanja niso uspeli zadeti vsaj še enkrat.


Na zelenici Stadiona Matija Gubec sta se merila Krško in dekanski Jadran, srečanje pa ni ponudilo zadetkov. Posavci so ob dveh gostujočih porazih prišli do četrte točke, eno več od tokratnih gostiteljev so v štirih krogih nabrali Primorci. Se je pa že v prvem polčasu težje poškodoval Josiel Alves De Oliveira.


V večernem terminu sta se v prekmurskem derbiju udarila Nafta in Beltinci, ki pa so že po šestih minutah igre lovili zaostanek dveh zadetkov. Že v tretji minuti je globinsko podajo v vodstvo pretvoril Meshack Ubochioma. Mladi Nigerijec je bil udeležen tudi v akcijo, po kateri so Lendavčani prišli do najstrožje kazni, strel z bele točke pa je uspešno izvedel Vedran Vinko. Nafta je po scenariju prvega polčasa zakorakala tudi v nadaljevanje tekme, znova pa je udaril Ubochioma, ki je bil najspretnejši pred golom Beltinčanov. V 60. minuti so tudi gostje prišli do zadetka, po predložku Kristla je z glavo zadel Mitja Mauko, a to tehtnice ni nagnilo v korist Beltincev. Gostitelji so deset minut pred koncem tekme zadeli še četrtič, "hat-tricka" se je veselil Ubochioma. Osemnajstletnik je prodrl v kazenski prostor, nato pa neubranljivo sprožil v zgornji levi kot gostujočih vrat.


Brici tudi po četrtem krogu čakajo na prvo točko in doseženi zadetek. "Vinarji" so v primorskem dvoboju izgubili z Biljam, ki so do zmage prišle po zaslugi odličnega zaključka prvega polčasa. Briška zasedba se je v težavah znašla že sredi prvega polčasa, saj je Tim Matič v 27. minuti prejel drugi rumeni karton in predčasno sklenil srečanje. Gostje so povedli v 40. minuti, ko je biljenski Tin Matić preigraval na levi strani kazenskega prostora in črno-bele popeljal v vodstvo. Zgolj dve minuti, po odličnem preigravanju Abela Marca, je z bližine zadel Jan Štrukelj. Dvoboj je bil dokončno v tretji minuti nadaljevanja tekme, ko je odbito žogo v mrežo pospravil Abel Marc.


Zadnja tekma četrtega kroga je bila odigrana v Šaleški dolini. Rudar je po tem, ko je v sosedskem derbiju v Šmartnem ob Paki prekinil zmagovalni post, vknjižil novo ničlo, knape pa so presenetili Brežičani. Četa Roka Zorka je v Velenju vknjižila prvo zmago sezone, dvoboj pa je bil odločen po golu v osmi minuti. Domači obrambi je po globinski podaji pobegnil Ester Sokler, izid pa se v nadaljevanju tekme ni več spreminjal.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA