01.10.2022 | 2. SNL
Nafta klonila na Koroškem, Krka in Aluminij do točke

Drugoligaši predvsem na sobotnih tekmah niso skoparili z zadetki, največ, kar osem, jih je padlo v Biljah, kjer so se veselili Krčani. Novomeščani so se s točko vrnili iz Ajdovščine, Kidričani pa iz Beltincev, Nafta pa je pokleknila na Koroškem.

Veselili so se tudi nogometaši Ilirije, ki so na gostovanju v bližnjem Dobu zadeli kar štirikrat. Tritedensko obdobje brez ligaških tekem očitno ni najbolje vplivalo na varovance trenerja Jerneja Javornika, ki so sicer povedli v 11. minuti, ko je v polno meril mladinski reprezentant Gašper Černe. Vodstvo je trajalo do 19. minute in zadetka Marka Huča, na naslednji zadetek pa je bilo potrebno počakati do desete minut drugega polčasa. Dejan Đermanović je Ilirijo popeljal v vodstvo, zmaga pa je bila dokončno potrjena v končnici tekme. V 85. minuti je dobljansko mrežo zatresel Tibor Gorenc Stankovič, piko na i pa je izdihljajih tekme postavil še Matej Poplatnik, ki se je s šestimi goli povzpel že na tretje mesto ligaške lestvice strelcev. 


Še gol več so v Biljah dosegli nogometaši Krškega, ki so na osmih predhodnih preizkušnjah zabili desetkrat. Festival zadetkov se je pričel v 13. minuti, ko je že 11. letos zadel Bamba Susso, a so gostje prišli do hitrega preobrata. Že v naslednji minuti je izenačil Miloš Gordić, v 20. minuti pa je Matic Predanič zadel za vodstvo gostov. Stefan Kladar je v 24. minuti poskrbel, da sta bila tekmeca ob odmoru poravnana, znova pa je pokalo v drugem polčasu. V 58. minuti so se novega vodstva veselili zeleni, Tomislav Hanžek je zadel z bele točke, dobrih deset minut kasneje pa je prednost povišal Mateo Lovrić. Jan Štrukelj je v 83. minuti, deset minut po tem ko so Krčani izgubili pordečelega Davida Arapovića, prebudil upanje domačinov, ki pa ga je dokončno razblinil Tomislav Hanžek. Hrvat je v sodniškem dodatku izkoristil še drugi kazenski udarec in Krškemu priigral še tretjo zmago sezone. 


Ravenčani so morali med tednom čestitati Kidričanom, v soboto pa so na domači zelenici gostili še enega kandidata za vrha lestvice. Na Koroško so se odpravili Lendavčani, ki pa so se domov vrnili praznih rok. Po polovici obračuna je bolje kazalo Nafti, ki je po zaslugi Barnabasa Feherja dobila prvi polčas. Domačini so do preobrata prišli v nadaljevanju srečanja, z uspešno izvedeno enajstmetrovko pa ga je v 54. minuti pričel Nejc Plaznik. Dvajset minut zatem je tehtnico v korist Fužinarja nagnil še Ivijan Svržnjak, Ravenčani pa nato prednosti niso več izpustili iz rok.


Tudi v Ajdovščini smo videli udaren vstop v spopad Primorja in Krke, po udarcu Matica Zavnika pa so se v 12. minuti najprej veselili sinovi burje. Radost ni trajala dolgo, saj so gostje z Dolenjske izenačili le nekaj sekund kasneje. Kristiana Boglića, debitanta v golu rdeče-črnih, je premagal Matic Marcius. Dino Kapitanović, ki je trikrat zadel v uvodnem krogu, je v 70. minuti zadel za prednost Krke, a tudi prednost Novomeščanov ni trajala dolgo. V 78. minuti je za delitev točk poskrbel Mark Gulič. Nogometaši Krke so s 23. točko nadaljevali niz neporaženosti v letošnjem letu, Primorci so remizirali še četrtič v nizu.


Kidričani v Beltincih niso izkoristili priložnosti, da bi se s tekmo več zavihteli na prvo mesto, čeprav je v Beltincih že dišalo po zmago Štajercev. Prvi polčas je pripadel gostiteljem, ki so povedli v 29. minuti. Po prostem strelu je z glavo zadel Alan Kaučič. Kidričani so bolje odprli drugi polčas, po kotu in izbiti žogi je izenačil Andraž Borovnik, v 76. minuti pa je po hitri akciji gostov zadel še rezervist Daniel Skiba. V končnici tekme je že dišalo po zmagi Aluminija, a so imeli svojega aduta s klopi tudi Beltinčani. V 93. minuti se je pred golom gostov najbolje znašel Henrik Nerguti.


Rudar je v dvoboju s Triglavom podaljšal slabo serijo rezultatov, saj so Velenjčani doživeli še tretji poraz na četrti preizkušnji, v tem času pa so osvojili vsega točko. Oliver Kregar je Kranjčane v 33. minuti popeljal v vodstvo, v 67. minuti pa se je mreža Rudarja tresla še drugič, v polno je meril Mark Čeh. Gorenjci so se v Šaleški dolini veselili druge zmage v letošnji sezoni, s katero so na zadnje mesto lestvice izrinili Brinje Grosuplje.


Grosupeljčani so v Slovenski Bistrici izgubili v dvoboju letošnji drugoligaških novincev. Štajerci so se vodstva veselili po manj kot šestih minutah igre, po strelu Taija Panića, ki je postavil izid prvega polčasa. Domačo prednost je v 66. minuti podvojil Jaša Martinčič, gostje z Dolenjske pa so deset minut pred koncem prišli zgolj do častnega zadetka. Mrežo Bistričanov je zatresel Filip Nikola Ostojić. Bistričani so s četrto zmago splezali na sedmo mesto lestvice, Grosupeljčani pa so, kot že zapisani, s petimi točkami zdaj spet zadnji.


Še petič zapored so se veselili Slatinčani, ki so v desetem krogu 2. SNL gostovali v Dekanih. Zmagovalca je odločil zadetek sredi prvega polčasa, ko je v 26. minuti v polno meril Marko Musulin, ki si s šestimi zadetki deli tretje mesto ligaške lestvice strelcev. Rogaška je na tretjem mestu 2. SNL prehitela Nafto, za drugim Aluminijem zaostaja za dve točki.

Tekst: PDo
Foto: M24.si 

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA