02.08.2017 | 2. SNL
Nafta in Dob odpirata drugoligaški ples

Konec tedna se pričenja tudi drugoligaški ples, ki z novo sezono ponuja nekaj sprememb. V tekmovalno leto 2017/18 vstopa šestnajsterica klubov, dvoboje razširjene drugoligaške druščine pa boste ljubitelji nogometa lahko spremljali tudi v neposrednih televizijskih prenosih.

Na Sport klubu boste lahko v petkovem večeru spremljali otvoritveno preizkušnjo med Nafto in Dobom, obračun pa smo vzeli tudi pod naš drobnogled. Aktualni podprvak je v trenutni ligaški zasedbi klub z najdaljšo neprekinjeno drugoligaško tradicijo, saj Dobljani vstopajo v že osmo zaporedno sezono v 2. SNL. Cilje pred novo sezono je predstavil kapetan Klemen Kunstelj: »Pričakovanja so s sezone v sezono več ali manj enaka. Želimo biti v vrhu lestvice, po tihem računamo na prvo ali drugo mesto, vendar s strani vodstva ni pritiska. Ker pa smo zadnje sezone zaključili tik pod vrhom, tudi letos računamo na visoko uvrstitev, ne glede na spremembe v igralskem kadru. Res je, da v pripravljalnih tekmah nismo igrali na zadovoljivi ravni, kar je zadostno opozorilo, da se v petek prikažemo v povsem drugačni luči. Šele od petka pa se rezultati štejejo zares.«

Izkušeni vezist modrih z Doba pozdravlja razširitev lige, ki bo v sezoni 2017/18 štela 16 klubov, med novinci v ligi pa je tudi tokratni nasprotnik čete trenerja Romiha, varovanci katerega so ekipni duh v dneh pred gostovanjem v Lendavi krepili tudi z raftingom na Savi. »Razširitev lige je zelo dobrodošla. Liga je s tem pridobila na zanimivosti, odigranih bo tudi več tekem. V prejšnjih letih smo v trikrožnem sistemu odigrali 27 krogov, po zimskem premoru in večmesečnih priprav pa smo odigrali zgolj kakšnih devet, deset tekem. Tudi novinci v ligi bodo zelo konkurenčni, saj gre za kakovostne klube, ki so bili že v prvi ali drugi ligi. Zaradi tega tudi v Dobu podpiramo razširitev lige,« poudarja Kunstelj.

Dobljanom pripada čast, da bodo odigrali uvodno tekmo, ki si jo bo moč ogledati v neposrednem prenosu na prvem programu Sport klub. »Mislim, da bo to na svoj način dodaten motiv. Širši javnosti, ki v preteklosti morda ni spremljala 2. SNL, želimo pokazati, da tudi na drugoligaških igriščih igramo dober nogomet. Ne manjka dobrih igralcev, ki bodo čez nekaj let zaigrali tudi razred višje. Sami si želimo dobrega začetka prvenstva, kar bo za nas zelo pomembno. Prve tekme so vselej nepredvidljive, vendar mislim, da bosta televizijski prenos in polne tribune vplivala na to, da bomo prikazali dobro partijo,« še eno novost pozdravlja dobljanski kapetan, ki dodaja, da želi Dob v Lendavi odigrati svojo igro, razplet tekme pa bo v največji meri odvisen prav od njihove predstave.

Dobljanska ekipa je med poletjem doživela precej sprememb, ob Ernestu Grvali je ekipo zapustil tudi Rok Kidrič, drugi strelec lanske sezone pa je prvoligaški izziv našel v Ankaran Hrvatinih. Visokoraslega nogometaša bo skušal v konici napada zamenjati Senad Jarović. S strani Domžal posojeni mladec je v pripravah pridno tresel mreže, v polno je meril v tekmah s šenčurjem in Varaždinom, odločil pa je tudi sosedski dvoboj z Radomljami. Z drugoligaškimi izkušnjami se lahko pohvalijo tudi Žiga Istenič, Tim Čeh in Martin Cesar, novinec v obrambi pa je tudi Matej Šošterič, Žan Pižmoht pa je doslej čuval mrežo mladinske selekcije Doba.

 

Brez kadrovskih rošad ni šlo niti v lendavskem klubu. Lendavčani so pred tedni slavili naslov tretjeligaškega prvaka, potem ko so spomladi vse do zadnjega kroga bili ostro bitko z Muro in Odranci. Moštvo trenerja Franca Fridla ni doživelo pretiranih sprememb, lendavski strateg bo med vidnejšimi člani pogrešal aduta zadnje vrste, Nemanjo Stošića in Antonia Dodleka, ki se je preselil v soboško Fazanerijo. Predsedniško funkcijo je poleti prevzel madžarski podjetnik Gabor Vegh, vodstvo kluba pa je sklenilo poklicne pogodbe z deveterico igralcev. Pri najvzhodnejšem drugoligašu so potrdili sedmerico novincev, ob Florijanu Raduhi, Leonu Leušteku, Grabantu Benceju, Kevinu Poredošu, Stjepanu Oštreku in Žigi Živku pa se lahko z najbogatejšimi izkušnjami pohvali Liridon Osmanaj. Nekdanji up Maribora je bil pred leti najboljši strelec mladinskega prvenstva, po jeseni v Radomljah pa je pomlad preživel v Kuvajtu.

Drugoligaški nogomet bodo pod lendavskimi griči vnovič spremljali po sezoni 2004/05, prvi cilj kluba pa je utrditev svojega položaja v drugoligaškem tekmovanju, poudarja Mitja Novinić, ki se je v matično sredino vrnil lansko poletje in klubu pomagal do napredovanja. »Prvi cilj kluba je postati stabilen drugoligaš. Mislim, da si takšen cilj si zastavila tudi uprava. Menim, da imamo dobro ekipo. Kadrovskih sprememb ni bilo veliko, odhodov je bilo le nekaj, ekipi pa se je pridružilo nekaj kakovostnih okrepitev. Mislim, da bomo tudi mi v razširjeni ligi povedali svoje,« uvodoma pravi 26-letni nogometaš sredine igrišča.

»Obeta se nam izredno zanimiva sezona. V prvenstvo vstopa veliko kakovostnih moštev, ki se bodo borila za prva mesta, mislim pa, da bo liga zelo izenačena. Klubi premorejo kakovost, imajo svoje cilje in lahko pričakujemo pestro prvenstvo,« motiva pred drugoligaškim izzivom ne skriva nogometaš iz Lendavi bližnjih Petišovcev. Nekdanji član mlajših reprezentančnih selekcij iskreno priznava, da bo, kljub televizijskemu prenosu, največji motiv predvsem igranje v drugoligaškem rangu: »Dejstvo, da gre za uvodno tekmo nove sezone, ne bo dodaten motiv, saj smo že tako ali tako zelo motivirani. Že lansko poletje smo si želeli 2. SNL in veseli smo, da nam je uspelo. V pripravljalnem obdobju smo dobro delali in že komaj čakamo na prvo tekmo.«

Novinić se je kot veliki up prekmurskega nogometa pred dobrim desetletjem odpravil v Italijo in bil sedem let član AC Milana. Prekmurec uradnega nastopa v članskem moštvu rdeče-črnih ni dočakal, a je na Apeninskem polotoku pridobil bogate izkušnje, ki jih zdaj prenaša tudi na mlajše rodove lendavskega kluba. Kot sporoča, pa so misli zdaj predvsem pri dvoboju z Dobljani, ki so jih v taboru Nafte že dodobra spoznali. »Dolgo se že pripravljamo, zadnjih nekaj tednov pa smo se že pogovarjali tudi o Dobu. Trenerski štab jih je spremljal v pripravljalnih tekmah, zato imamo veliko informacij. Gre za dobro in izkušeno ekipo, zato se lahko nadejamo dobre tekme,« zaključuje Novinić.

Petkov spopad v lendavskem Športnem parku se bo pričel ob 20. uri, spremljali pa ga boste lahko na televizijskem programu Sport klub 1.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si in Nafta 1903
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 26.02.2022 | 2. SNL
    Lendavčani napolnili mrežo Doba in skočili na tretje mesto
    Zaostali dvoboj 17. kroga 2. SNL se je razpletel z visoko zmago Nafte. Lendavčani so v mrežo Doba pospravili pet zadetkov, pod dva se je podpisal Marsel Stare. Prekmurci so se z zmago prebili na tretje mesto lestvice, pred Rogaško.
  • 26.02.2022 | 2. SNL
    Uvodoma z zaostalo tekmo Doba in Nafte
    Z zaostalim srečanjem Roltek Doba in lendavske Nafte se bo po zimskem premoru nadaljeval tudi drugoligaški ples. Dvoboj 17. kroga bo uvod v nadaljevanje 2. SNL, potem ko je bila tekma jeseni odpovedana kar dvakrat.
  • 08.05.2019 | 2. SNL
    Dvoboj modrih pod lendavskimi griči
    Sedemindvajseti krog 2. SNL bosta s tekmo v Lendavi odprli ekipi, katerih zaščitni znak je modra barva. Peta Nafta pred kamerami Sportkluba gosti sedmi Dob, ki bo skušal v Prekmurju prekiniti niz treh tekem brez zmage.

DELI NA