27.03.2022 | 2. SNL
Nafta do nove domače zmage, Triglav in Gorica vknjižila točko

Lendavčani so v uvodnem obračunu 22. kroga 2. SNL premagali Bilje in s štirimi doseženimi zadetki podaljšali serijo zmag na domačem igrišču. Kar tri sobotne preizkušnje pa so se končale z zmago gostov, Triglav je v remiziral v Dobu, Goričani pa so se s točko vrnili iz Novega mesta.

Nogometaši Nafte so pred domačimi gledalci slavili četrto zaporedno zmago, po Beltincih, Dravi in Rudarju so ob Ledavi padle še Bilje. Pot do nove zmage na domači zelenici je v 17. minuti tlakoval Erik Burai, v 36. minuti pa je vodstvo gostiteljev podvojil Dominik Drk. Primorci so se z golom Nika Jermola, ki je zadel sedmič to sezono, hitro zatem vrnili v igro, a so modri po odmoru s tretjim golom na srečanju znova pobegnili na varno prednost. Nermin Haljeta se je v 54. minuti podpisal pod deseti zadetek sezone, šest minut pred koncem tekme pa je končni izid tekme postavil Lukas Magdič.


Beltinčani so na domačem igrišču še tretjič zapored ostali brez točk, na ravnici so se druge zaporedne zmage veselili Ravenčani. Prvi polčas je postregel z zanimivo predstavo, a sta mreži mirovali, čeprav so bili gostitelji nevarnejši. Morda odločilen trenutek tekme se je zgodil v 49. minuti tekme, ko je mrežo nekdanjega kluba zatresel Mateo Verunica. Prekmurci so zatem zaman poskušali z napadi, Korošci pa so več prostora izkoristili v končnici dvoboja. V 84. minuti je po protinapadu zadel Miloš Jovičić, v zadnji minuti rednega dela srečanja pa je še drugič v polno meril Verunica. 


Tudi Ajdovci so se v Krškem veselili treh zadetkov, prvega v 24. minuti. Akcijo je pričel Mateo Itrak, po spretnem sprejemu žoge Jakoba Kodermaca pa je z vrha kazenskega prostora zadel Matic Zavnik. Prednost je tik pred odmorom podvojil Amel Džuzdanović, ki je iz prostega strela z desne strani igrišča zadel ob bližnji vratnici vratarja Jureta Ribiča. Ajdovski kapetan se je sredi drugega polčasa izkazal še v vlogi asistenta, po njegovi podaji pred gol pa je najvišje skočil Jakob Kodermac. Primorci so vknjižili osmo zmago, Krčani imajo pred mesti, ki vodijo v tretji rang slovenskega nogometa, tri točke prednosti.


Velenjčani so bili na Ptuju še učinkovitejši, v mrežo Drave so pospravili štiri žoge. Knapi so do vodstva prišli v 30. minuti, ko je Tadeja Trajkovskega premagal Sandro Jovanović in postavil tudi izid polčasa. Boško Bošković je v peti minuti nadaljevanja tekme povišal vodstvo, dvome o zmagovalcu pa je dokončno razblinil Brian Saramago. Američan je v 70. minuti zadel za 0:3, v izdihljajih tekme pa je na svoj račun dodal še 14. zadetek sezone. Velenjčani se s 34 točkami nahajajo na petem mestu, Drava ostaja predzadnja.


Kranjčani so še tretjič zapored ostali brez zmage, po Dekančanih in Lendavčanih so točko odščipnili še Dobljani. V Dobu je bilo potrebno na prvi zadetek čakat do 73. minute, ko je z bele točke zadel Žan Vipotnik, ko pa je že dišalo po zmagi Triglava, pa so v tretji minuti podaljška udarili gostitelji. Za delitev točk je zadel Jošt Pišek.


Pomoči Dobljanov niso izkoristili vodilni Goričani, ki so se z gostovanja v Novem mestu vrnili s točko. Josip Majić, ki je eno od odkritij pomladi, je Krko v deveti minuti popeljal v vodstvo, gostje pa so izenačili tik pred odmorom. Žan Leban je poravnal izid, po dobri uri igre pa je Gorico tudi popeljal do prednosti. "Vrtnice" vodstva niso ohranile, za delitev točk je bil zaslužen gol v 84. minuti tekme, ko je lastno mrežo zatresel Tino Agić. Goričani imajo šest točk prednosti pred Gorenjci.


Slatinčani so se po porazu na Ravnah vrnili v zmagovalne tirnice in z domačim slavjem ustavili nalet Ilirije. Ljubljančani so dvakrat klonili že v prvem polčasu, prvič v četrti minuti, ko je mrežo gostov načel Marko Musulin. Štiri minute pred odmorom je bil uspešen še Rene Rantuša Lampreht, izid pa se v nadaljevanju tekme ni več spremenil. Rogaško do tretje Nafte ločita dve točki, Ilirija ostaja na 12. mestu.


Dvoboj 13. Jadrana in zadnjih Brežic se je v Dekanih končal z začetnim izidom. Posavci s 13 točkami še vedno ostajajo na začelju lestvice, do 14. Krčanov pa jih loči šest točk. Primorci so z 22 točkami zadržal trenutno pozicijo.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 09.11.2023 | 2. SNL
    Nafta ugnala Ilirijo in skočila na vrh drugoligaškega prvenstva
    Nafta je nova vodilna ekipa 2. SNL. Lendavčani so na domačem igrišču dobili še zadnjo tekmo poleti preloženega tretjega kroga prvenstva, z novimi točkami pa so s prvega mesta izrinili Beltince.
  • 25.04.2023 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafte in Beltincev vrhunec 27. kroga
    Drugoligaši se bodo od aprila poslovili s tekmami 27. kroga. Vodilna Rogaška bo v petek gostila Biljence, Kidričani pa se bodo v soboto doma udarili z Dobljani. Vrhunec kroga bo večerna nedeljska tekma, v prekmurskem derbiju se bodo srečali Lendavčani in Beltinčani.
  • 26.02.2022 | 2. SNL
    Lendavčani napolnili mrežo Doba in skočili na tretje mesto
    Zaostali dvoboj 17. kroga 2. SNL se je razpletel z visoko zmago Nafte. Lendavčani so v mrežo Doba pospravili pet zadetkov, pod dva se je podpisal Marsel Stare. Prekmurci so se z zmago prebili na tretje mesto lestvice, pred Rogaško.
  • 26.02.2022 | 2. SNL
    Uvodoma z zaostalo tekmo Doba in Nafte
    Z zaostalim srečanjem Roltek Doba in lendavske Nafte se bo po zimskem premoru nadaljeval tudi drugoligaški ples. Dvoboj 17. kroga bo uvod v nadaljevanje 2. SNL, potem ko je bila tekma jeseni odpovedana kar dvakrat.
  • 30.10.2021 | 2. SNL
    Nafta dobila prekmurski derbi, severnoprimorski pripadel Gorici
    Vodilni Triglav je premagal tretje Ravenčane, Nafta pa je na domači zelenici z golom Nermina Haljete dobila prekmurski derbi z Beltinci. Severnoprimorski derbi Primorja in Gorice je po desetletju čakanja in enajstmetrovki Etiena Velikonje pripadel zasedbi iz mesta vrtnic.
  • 09.05.2021 | 2. SNL
    Lendavčani preprečili slavje Radomelj
    Nafta je z minimalno zmago preprečila slavje Radomelj, ki bodo prvoligaško vozovnico potrjevale v naslednjem krogu. Dob je klonil v dvoboju z Brežicami, Krka pa je po štirih tekmah zmagovalnega posta premagala velenjski Rudar. Ajdovci so se v dvoboju začelja lestvice veselili v Goriških Brdih.
  • 28.04.2021 | Pokal Pivovarna Union
    Podaljški osrečili zmaje
    Olimpija je zadnji polfinalist letošnje sezone Pokala Pivovarna Union. Ljubljančani so odpor lendavske Nafte strli šele v polurnem podaljšku, ko je zmaje z nebeškim skokom odrešil Andres Vombergar.
  • 24.03.2021 | 2. SNL
    Rudar slavil v Lendavi
    Nogometaši Rudarja so v Lendavi dobili zaostalo srečanje 12. kroga 2. SNL. Velenjčani so Nafto porazili z dvema zadetkoma v izdihljajih obeh polčasov in tako v nadaljevanje sezone zakorakali z zmago.

DELI NA