Nadaljuje se pokalni ples

S tremi tekmami drugega kroga tekmovanja se bodo v torek in sredo nadaljevali boji v Pokalu Slovenije. V Sežani bo gostoval Maribor, Krško odhaja v bližnje Novo Mesto, Triglav pa bo v zadnjem pokalnem obračunu tega tedna gost Koprčanov. Vseh osem tekem drugega kroga si bo moč ogledati tudi v neposrednem prenosu.

CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - MARIBOR

Sežana, 5. september, 16:00. Neposredni prenos: Sportklub 1

Mariborčani, ki so zaradi evropskih izzivov izpustili uvodno tekmo Pokala Slovenije, bodo s tekmo v Sežani odprli drugi krog pokalnega tekmovanja. Darko Milanič, ki ga prihodnjo sredo čaka uvodna preizkušnja skupinskega dela UEFA Lige prvakov, je že pred dnevi napovedal, da bo na Krasu v boj poslal nekoliko spremenjeno enajsterico, v kateri ne bo reprezentantov. Le-teh vijoličastim trenutno ne manjka, saj so Gregor Bajde, Damjan Bohar in Mitja Viler del slovenske izbrane vrste, Valon Ahmedi in Marwan Kabha pa sta si prvič nadela dres z albanskim in izraelskim grbom.

Martin Kramarič je pomemben adut reprezentance do 21 let, reprezentančne obveznosti pa ima tudi Lior Einbrom, zadnji novinec v Ljudskem vrtu. Morda bo v Sežani v vijoličastem zopet zaigral povratnik med državne prvake, Dare Vršič, ne glede na premešano zasedbo gostov pa bo status izzivalca pripadel Kraševcem. Tabor je že v prvem krogu pokalnega tekmovanja pokazal, da je potrebno biti pozoren na njih, saj so varovanci trenerja Uroša Baruta pred domačimi gledalci presenetili Velenjčane. Sežanska četa je v šestih uradnih preizkušnjah letošnje sezone še neporažena, saj so Kraševci odločno zakorakali tudi v drugoligaško druščino. Z devetimi točkami zasedajo sedmo mesto, ob Muri in Jadranu pa so ena od treh neporaženih ekip.

 

KRKA - KRŠKO

Novo mesto, 6. september, 16:00. Neposredni prenos: NZS.si

Uvodni sredin obračun bo postregel z dolenjsko-posavskim obračunom Novomeščanov in Krčanov. Vloga izzivalca pripada Dolenjcem, ki po precejšnjih kadrovskih rošadah sezone niso najbolje odprli, prav nasprotno pa velja za varovance kršega stratega Stipeta Balajića. Krško, ki je po enajstmetrovkah izločilo Ilirijo, je s tretjim mestom hit začetka letošnje izdaje Prve lige Telekom Slovenije, za nameček pa imajo Posavci v svojih vrstah tudi najboljšega strelca prvenstva. Miljan Škrbić je v sedmih krogih dosegel že osem zadetkov, kljub uspešnemu izkupičku pa ga je vodstvo kluba uspelo zadržati v svojih vrstah. Visokorasli napadalec bo, vkolikor bo zaigral, tudi na novomeškem Portovalu močno orožje gostujočega moštva.

Krki gre v uvodu sezone nekoliko slabše. Borivoje Lučić, povratnik na novomeško klop, je svojo četo v petih tekmah 2. SNL popeljal do treh točk, farmacevti pa so dobili tudi pokalno gostovanje na Hotizi. S štirimi porazi na svojem računu se Novomečani nahajajo tik nad repom lestvice, saj za Krko najdemo zgolj Fužinar. A Dolenjci so že v lanski sezoni pokazali, da se lahko v pokalnem tekmovanju prebijejo vse do polfinala, v katerem so morali priznati premoč Domžalčanom. Novo pokalno presenečenje bi novomeški zasedbi dalo nekaj prepotrebnega vetra v jadra. Tokratna tekmeca sta se v Pokalu Slovenije srečala zgolj enkrat, v sezoni 2004/05 so bili v prvem krogu z 1:2 uspešnejši Krčani. Kako bo tokrat?

 

KOPER - TRIGLAV KRANJ

Koper, 6. september, 18:00. Neposredni prenos: NZS.si

Zaključno dejanje uvodnega tedna drugega kroga Pokala Slovenije bo odigrano na koprski Bonifiki, ki zadnjih nekaj let gosti finalne pokalne obračune. Nekdanji prvoligaš bo pred domačimi gledalci gostil kranjski Triglav, v pokalnih tekmovanjih že starega znanca. Sredina nasprotnika sta se v treh izvedbah Pokala Slovenije udarila že petkrat, z dvema napredovanjama pa so uspešnejši Primorci. Zadnji pokalni spopad v sezoni 2012/13 so dobili Kranjčani, ki so bili po domačem minimalnem porazu uspešnejši v Istri, ko so se po podaljških veselili uvrstitve v polfinale. Zanimivo, koprsko mrežo je že tedaj branil otrok kranjskega kluba, Igor Nenezić, eden redkih, ki so ostali na Bonifiki.

Koprčani, ki bodo to sezono igrali v četrtem rangu slovenskega nogometa, so poleti močno spremenili svojo zasedbo, prav Nenezić pa je daleč najizkušenejši posameznik v četi trenerja Oliverja Bogatinova. Kozlički so v prvem krogu sicer ugnali prevaljski Korotan, ki se je domov vrnil s tremi zadetki v svoji mreži, v dvoboj z Triglavom pa bodo krenili brez Marka Krivičića. Nekdanji mladi reprezentant Slovenije se je pred dnevi preselil v sosednje Dekane in v prvem nastopu v dresu Jadrana že prispeval zadetek. Lahko mlada koprska posadka preseneti prvoligaški Triglav? Orli so se zaradi izstopa Šoštanja v drugi krog Pokala Slovenije prebili brez boja, v Prvi ligi Telekom Slovenije pa še čakajo na prvo zmago, jo bodo dočakali v Kopru?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA