07.02.2020 | 1. SFL
Nadaljuje se 1. SFL, tri tekme nocoj

V minulih dneh je bila v ospredju članska reprezentanca, ki je igrala kvalifikacije za svetovno prvenstvo, zdaj pa primat prevzema ligaški futsal. Danes v petek so na vrsti tri tekme 15. kroga, četrto srečanje se bo igralo v torek, 11.2., prosta pa je ekipa KMN Tomaž Šic bar.

Do konca rednega dela so še štirje krogi, gneča na lestvici pa precejšnja. Odstopa le Dobovec Pivovarna Kozel, ki je sam na vrhu s 34 točkami. Med 2. in 8. mestom je le sedem točk razlike. Litija jih premore 20, Stripy 19, KMN Tomaž in Siliko po 16, 15 sta jih zbrala KMN Bronx in Sevnica, 13 Oplast. Devetouvrščeni FC Hiša daril Ptuj je pri osmih točkah.

1. SFL, 15. krog, 7.2.
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
FSK Stripy – KMN Sevnica (20.30)
Siliko – FC Hiša daril Ptuj (20.30)

11.2.
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Bronx Škofije (20.00)

Prepoved nastopa:
Rok Bešter (FSK Stripy)
Dejan Bojkić (KMN Bronx Škofije)
Đoša Lazarevič (KNM Bronx Škofije)
Sebastijan Drobne (KMN Sevnica)
Max Vesel (Siliko)

Prenovljena Litija

V Kobaridu k Oplastu prihaja prenovljena Litija, ki se je okrepila z dvojcem Igor Bratić&Tine Šturm, ki sta prišla iz škofjeloškega Stripyja. Iz kazahstanskega Kairata sta prišla Brazilca Edson Gomes dos Santos  in Jonhn Lennon Felinto Silva, v zasedbi bosta tudi Španca Javi Rodríguez Rodríguez in Abraham Sanchez Martinez. Trener Gašper Vrhovec ima sladke skrbi. „Igral bo tisti, ki si bo to zaslužil na treningu. Imamo dobro ekipo, odhajamo pa na zahtevno gostovanje v Kobarid, kjer pa nas zanimajo le tri točke,“ je jasen Vrhovec.

Oplast z novo spletno stranjo

Litiji se bo po robu postavil Oplast, ki pod taktirko trenerja Zorana Teska raste, prebil se je tudi na finalni turnir pokala Terme Olimia. „Veselimo se tekme, novincev ne poznamo, igrali bomo svojo igro. Kakšen bo rezultat, pa bo jasno po koncu tekme,“ pove Tesko, ki je bil ta teden brez Žana Korena, ki je bil z reprezentanco na kvalifikacijah v Brnu. V ekipo Oplasta se vrača Patrik Čujec, Jure Uršič je še poškodovan. Tesko opozarja, da sta Litija in Dobovec s svojimi nakupi daleč pred ostalimi v 1. SFL, upa pa, da to ne bo slabo vplivalo na tekmovanje, saj sta oba pokupila praktično vse najboljše. Je pa vesel, ker se nam očitno obeta zanimiv in bolj enakovreden finale 1. SFL. Ob tem velja opomniti, da je Oplast včeraj predstavil tudi novo svežo in lično urejeno spletno stran: www.oplast-futsal.si.

Želijo ostati hit

Sevničani so minula dva tedna vadili malce slabše, a se njihov trener Mitja Jontez ne boji za svoje fante. „Niso pozabili igrati futsala, znanje je ostalo,“ poudari Jontez, ki pogleduje v Škofjo Loko, kamor odhaja Sevnica brez Sebastijana Drobneta, v domači vrsti bo manjkal Rok Bešter. „To je za nas spet ena tekma sezone, ki bo vplivala na nas. Drugi del prvenstva igramo izvrstno, po moji računici smo v tem delu prvenstva celo 2. ekipa lige. Želim si, da tako nadaljujemo, forma je prava,“ hvali Jontez svoje fante. Gorenjci sezono nadaljujejo brez prvega golmana Bratića in ideologa ekipe Šturma, ki sta se preselila v Litijo. Gorenjci stavijo na mladost in neusahljiv nabor mladih, ki iz kroga v krog opozarjajo nase.

Za trenerjev rojstni dan

Vrhničani so pri 16 točkah, radi bi več in višje. „Vsaka tekma je za nas odločilna, enostavno moramo zmagati! Nujno je. Je pa tudi res, da tako dolgo že ni zmage, da sploh ne vemo, kako to izgleda. Sem pa vesel, ker se v ekipo vrača kapetan Aljaž Končan, ki smo ga pogrešali,“ pravi trener Silika Mile Simeunovič. Hvali svoje fante, ki dobro trenirajo, a tekme so drugo. Tega se zaveda tudi Simeunovič, ki verjame, da mu bodo njegovi varovanci polepšali današnji petek – ko slavi svoj 44. rojstni dan! Na tem mestu iskrene čestitke tudi z naše strani. Simeunovič na tekmi ne bo mogel računati na kaznovanega Maxa Vesela.

Dober trening

Na Vrhniko prihajajo Ptujčani, ki jih vodi Simon Šabeder. Čeprav so na zadnjem mestu, pa prostora za malodušje ni! „Dobro smo trenirali, vmes smo odigrali tudi dve tekmi – s hrvaškim drugoligašem Jesenje in Dobovcem,“ pove Šabeder, ki verjame, da se bodo njegovi varovanci na gostovanju predstavili v dobri luči.

11.2.

Prvaki Dobovec Pivovarna Kozel je bil klub, ki je imel največ reprezentantov na zadnji akciji, kjer pa jo je skupil tudi kapetan ekipe Rok Mordej. Kozli in Bronxi so se dogovorili, da ekipi tekmo odigrata v torek, 11.1. „Ponovno pomlajeni in zdesetkani, brez Bojkića in Lazarevića, odhajamo v goste k slovenski reprezentanci. To so tekme, kjer nimamo kaj iskati, a jih je vseeno potrebno odigrati. Težko bo, a naše misli so že usmerjene v zadnje tri krog, kjer se odloča o končnici,“ pove trener Primorcev Marko Hrvatin.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA