07.02.2020 | 1. SFL
Nadaljuje se 1. SFL, tri tekme nocoj

V minulih dneh je bila v ospredju članska reprezentanca, ki je igrala kvalifikacije za svetovno prvenstvo, zdaj pa primat prevzema ligaški futsal. Danes v petek so na vrsti tri tekme 15. kroga, četrto srečanje se bo igralo v torek, 11.2., prosta pa je ekipa KMN Tomaž Šic bar.

Do konca rednega dela so še štirje krogi, gneča na lestvici pa precejšnja. Odstopa le Dobovec Pivovarna Kozel, ki je sam na vrhu s 34 točkami. Med 2. in 8. mestom je le sedem točk razlike. Litija jih premore 20, Stripy 19, KMN Tomaž in Siliko po 16, 15 sta jih zbrala KMN Bronx in Sevnica, 13 Oplast. Devetouvrščeni FC Hiša daril Ptuj je pri osmih točkah.

1. SFL, 15. krog, 7.2.
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
FSK Stripy – KMN Sevnica (20.30)
Siliko – FC Hiša daril Ptuj (20.30)

11.2.
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Bronx Škofije (20.00)

Prepoved nastopa:
Rok Bešter (FSK Stripy)
Dejan Bojkić (KMN Bronx Škofije)
Đoša Lazarevič (KNM Bronx Škofije)
Sebastijan Drobne (KMN Sevnica)
Max Vesel (Siliko)

Prenovljena Litija

V Kobaridu k Oplastu prihaja prenovljena Litija, ki se je okrepila z dvojcem Igor Bratić&Tine Šturm, ki sta prišla iz škofjeloškega Stripyja. Iz kazahstanskega Kairata sta prišla Brazilca Edson Gomes dos Santos  in Jonhn Lennon Felinto Silva, v zasedbi bosta tudi Španca Javi Rodríguez Rodríguez in Abraham Sanchez Martinez. Trener Gašper Vrhovec ima sladke skrbi. „Igral bo tisti, ki si bo to zaslužil na treningu. Imamo dobro ekipo, odhajamo pa na zahtevno gostovanje v Kobarid, kjer pa nas zanimajo le tri točke,“ je jasen Vrhovec.

Oplast z novo spletno stranjo

Litiji se bo po robu postavil Oplast, ki pod taktirko trenerja Zorana Teska raste, prebil se je tudi na finalni turnir pokala Terme Olimia. „Veselimo se tekme, novincev ne poznamo, igrali bomo svojo igro. Kakšen bo rezultat, pa bo jasno po koncu tekme,“ pove Tesko, ki je bil ta teden brez Žana Korena, ki je bil z reprezentanco na kvalifikacijah v Brnu. V ekipo Oplasta se vrača Patrik Čujec, Jure Uršič je še poškodovan. Tesko opozarja, da sta Litija in Dobovec s svojimi nakupi daleč pred ostalimi v 1. SFL, upa pa, da to ne bo slabo vplivalo na tekmovanje, saj sta oba pokupila praktično vse najboljše. Je pa vesel, ker se nam očitno obeta zanimiv in bolj enakovreden finale 1. SFL. Ob tem velja opomniti, da je Oplast včeraj predstavil tudi novo svežo in lično urejeno spletno stran: www.oplast-futsal.si.

Želijo ostati hit

Sevničani so minula dva tedna vadili malce slabše, a se njihov trener Mitja Jontez ne boji za svoje fante. „Niso pozabili igrati futsala, znanje je ostalo,“ poudari Jontez, ki pogleduje v Škofjo Loko, kamor odhaja Sevnica brez Sebastijana Drobneta, v domači vrsti bo manjkal Rok Bešter. „To je za nas spet ena tekma sezone, ki bo vplivala na nas. Drugi del prvenstva igramo izvrstno, po moji računici smo v tem delu prvenstva celo 2. ekipa lige. Želim si, da tako nadaljujemo, forma je prava,“ hvali Jontez svoje fante. Gorenjci sezono nadaljujejo brez prvega golmana Bratića in ideologa ekipe Šturma, ki sta se preselila v Litijo. Gorenjci stavijo na mladost in neusahljiv nabor mladih, ki iz kroga v krog opozarjajo nase.

Za trenerjev rojstni dan

Vrhničani so pri 16 točkah, radi bi več in višje. „Vsaka tekma je za nas odločilna, enostavno moramo zmagati! Nujno je. Je pa tudi res, da tako dolgo že ni zmage, da sploh ne vemo, kako to izgleda. Sem pa vesel, ker se v ekipo vrača kapetan Aljaž Končan, ki smo ga pogrešali,“ pravi trener Silika Mile Simeunovič. Hvali svoje fante, ki dobro trenirajo, a tekme so drugo. Tega se zaveda tudi Simeunovič, ki verjame, da mu bodo njegovi varovanci polepšali današnji petek – ko slavi svoj 44. rojstni dan! Na tem mestu iskrene čestitke tudi z naše strani. Simeunovič na tekmi ne bo mogel računati na kaznovanega Maxa Vesela.

Dober trening

Na Vrhniko prihajajo Ptujčani, ki jih vodi Simon Šabeder. Čeprav so na zadnjem mestu, pa prostora za malodušje ni! „Dobro smo trenirali, vmes smo odigrali tudi dve tekmi – s hrvaškim drugoligašem Jesenje in Dobovcem,“ pove Šabeder, ki verjame, da se bodo njegovi varovanci na gostovanju predstavili v dobri luči.

11.2.

Prvaki Dobovec Pivovarna Kozel je bil klub, ki je imel največ reprezentantov na zadnji akciji, kjer pa jo je skupil tudi kapetan ekipe Rok Mordej. Kozli in Bronxi so se dogovorili, da ekipi tekmo odigrata v torek, 11.1. „Ponovno pomlajeni in zdesetkani, brez Bojkića in Lazarevića, odhajamo v goste k slovenski reprezentanci. To so tekme, kjer nimamo kaj iskati, a jih je vseeno potrebno odigrati. Težko bo, a naše misli so že usmerjene v zadnje tri krog, kjer se odloča o končnici,“ pove trener Primorcev Marko Hrvatin.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Hrvaški reprezentant okrepil Dobovec
  Dobovec Pivovarna Kozel je v svoje vrste dodal novega igralca. Po novem bo dres kozlov nosil 33-letni hrvaški reprezentant Tihomir Novak, ki velja za najboljšega hrvaškega igralca.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Konec avgusta vnovič Dan slovenskega futsala
  V ta namen, s tem obvestilom, oziroma razpisom, v kolikor obstaja zanimanje za organizacijo dogodka, poziva zainteresirane klube, društva…., k posredovanju kandidature za organizacijo tega dogodka.
 • 06.07.2020 | 1. SFL
  Pomemben korak za futsal
  Od leta 2014 so lahko futsal igrali igralci, ki so bili registrirani za ekipe, ki so igrali v 3. SNL.
 • 02.07.2020 | 1. SFL
  Znan koledar futsal tekmovanj za sezono 2020/21
  Koledar tekmovanj za tekmovalno leto 2020/2021 je pripravljen in usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in FIFA, v njem pa so okvirno zajeta tudi tekmovanja v mlajših kategorijah, ki bodo natančneje definirana na podlagi potrjenih prijav v tekmovanja.
 • 30.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec zadržal trenerski dvojec
  Prijateljska in strokovna futsal naveza, ki se odraža tudi v izvrstnih tekmovalnih dosežkih ekipe, tako vstopa v četrto leto izjemnega sodelovanja, so še dodali v klubu, ki bo tudi letos zastopal slovenski futsal v ligi prvakov.
 • 23.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Ekipa minulih 25 sezone 1. SFL
  Letošnja sezona 1. SFL je bila jubilejna. Četrt stoletja bo že, odkar se je začelo državno prvenstvo v obliki ligaškega tekmovanja. Jubilejno sezono smo v času koronevirusa in prekinjenih tekmovanj obeležili tudi na svojevrsten način na spletni strani in Facebook strani Futsalsi.
 • 22.06.2020 | 1. SFL
  V 1. SFL želijo pripravljeni
  Ekipa ŠD Mlinše je v minuli sezoni 2. SFL zbrala 47 točk (19 tekem, 15 zmag, po dva remija in poraza). Dosegla je 96 zadetkov, prejela jih je 41. Nik Smrkolj je dosegel 19 golov, Tim Lipovšek 17, Janez Močnik Guna 15. Kapetan Janez Dolinšek ima 90 nastopov v 2. SFL, Tim Lipovšek 84.
 • 17.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Janko Dolenc in Senudin Džafić
  Danes nadaljujemo in hkrati tudi zaključujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Za konec še dva izjemna igralca – Janko Dolenc in Senudin Džafić.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2020/21
  Dodajmo ob tem, da bodo začetki tekmovanj znani naknadno, vse pa bo usklajeno s koledarjem Evropske nogometne zveze Uefa, ki je pred dnevi pripravila videokonferenco s predstavniki nacionalnih zvez, kjer je beseda stekla o futsal aktivnostih v novi sezoni.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Kristjan Čujec in Rajko Uršič
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo v Posočju, z nami pa Kristjan Čujec in Rajko Uršič.

DELI NA