11.09.2020 | 1. SŽNL
Na vsaki tekmi motivirane in željne zadetkov

V nedeljo se bo igral 6. krog SŽNL, kamere pa bodo v Gornji Radgoni, kjer domačinke ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo ŽNK Radomlje. V nedeljo sta na sporedu še tekmi v Ajdovščini in Ljubljani, proste so igralke ŽNK Olimpija Ljubljana.

SŽNL, 6. krog, 13.9.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (11.00) (videoprenos tekme na www.nzs.si)
Ajdovščina – ŽNK Maribor Tabor (16.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Cerklje (16.00)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 9
Barbara Kralj (ŽNK Olimpija Ljubljana) 7
Tina Paliska (ŽNK Olimpija Ljubljana) 6
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 6

Do zmage proti Olimpiji

Pomurke so po zmagi na gostovanju proti ŽNK Krim RollJet ostale edina neporažena ekipa SŽNL. „Uvod v sezono je bil tak, kot smo si ga zadale za cilj. Premagale smo tudi Olimpijo,“ uvodoma pove Špela Kolbl, reprezentantka in kapetanka vodilne ekipe SŽNL.

V 2. krogu smo videli na delu Pomurke in Olimpijo. „Glavi cilj začetka je bil, da premagamo Olimpijo, tekma pa je prišla zelo hitro. Je pa bila zelo pomembna, zmaga nam je prinesla dodatno motivacijo,“ priznava Špela Kolbl.

Pomurke imajo prvi napad in prvo obrambo lige. „Smo mlada ekipa, ki pa premore veliko energije, prisotna je neka nova motivacija. Napredovale smo, igramo hiter nogomet, izboljšale smo agresivnost. Vse to prinaša dobre rezultate,“ nadaljuje naša sogovornica.

Špela Kolbl pozdravlja vrnitev Tjaše Tibaut, ki se je v zadnjih mesecih preizkusila v Italiji in na Islandiji, zdaj pa spet nosi dres Pomurk. „Prinesla nam bo tisto potrebno mirnost in znanje, tiste njene izkušnje pa so nam manjkale,“ se Špela veseli, ker se je legenda SŽNL vrnila v Pomurje.

Tudi kapetanka

Špelo je letos doletela še posebna čast, tudi kapetanka je. „Igram tako kot vsa ta leta. Bremena zaradi kapetanskega traku ne čutim, je pa večja odgovornosti. Soigralke so mi v veliko pomoč, mislim, da smo na pravi poti,“ še doda nogometašica, ki že 13 let brani barve Pomurja.

„Od samega začetka sem tu, v čast, veselje in zadovoljstvo mi je, ker igram za klub, ki je že nekaj časa najboljši klub v Sloveniji,“ priznava Špela, ki je motivirana, želi si tudi na tuje.

Slovo bo še prišlo na vrsto, zdaj je tu 6. krog SŽNL in tekma proti Radomljam. „Trdo in zazveto delamo na treningu, to bi rade ponovile na vsaki tekmi. Igramo svojo igro, na visokem nivoju, rade pa bi na vsaki tekmi dosegle čim več golov,“ opiše, kako se motivirajo za tekme. Pravi, da je pričakovala, da bo letošnja SŽNL za odtenek močnejša. „Saj so rezultati zanimivi, a mislim, da nimamo prave konkurence,“ še doda Špela Kolbl, ki ne želi prehitevati dogodkov. Do nedelje je povsem osredotočena na klub, potem pa pride na vrsto reprezentanca, ki jo v petek, 18.9., v Kranju ob 20. uri čaka tekma kvalifikacije za EURO 2022.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Nona Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 13.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in krimovke napolnile mrežo
  ŽNK Krim RollJet je dosegel najvišjo zmago kroga (7:1), Mirjam Kastelec pa je s šestimi doseženimi goli proti ŽNK Cerklje nova vodilna strelka lige. Do treh točk sta prišli še vrsti ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Maribor Tabor.
 • 12.09.2020 | 1. SŽNL
  Favoritinjam bi rade pokvarile načrte
  V ponedeljek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, pred tem pa bodo nogometašice SŽNL odigrale 6. krog rednega dela. Uvodoma bomo spremljali od 11. ure naprej tekmo v Gornji Radgoni, kjer bodo kamere, na zelenici pa ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke s popolnim izkupičkom
  Po 5. krogu je vodilna vrsta ŽNK Nona Pomurje Beltinci edina neporažena ekipa tekmovanja. Pomurke so s 4:0 porazile krimovke, Olimpija z 10:0 Ajdovke, dopoldan so tri točke ostale v Mariboru. Proste so bile nogometašice ŽNK Cerklje.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Ambiciozne Krimovke čakajo vodilne Pomurke
  Današnjo nedeljo bodo obeležile tri tekme SŽNL, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo v Mariboru, kjer se ob 11. uri prične tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje. Ob 16.30 pa se v Ljubljani začneta obračuna ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Zaveda se, da je to ena najtežjih tekem
  Radomljanke se nadejajo novih točk, prva priložnost za to bo že nedeljska tekma, ko v 5. krogu SŽNL ob 11. uri gostujejo v Mariboru.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Odločala bo zadnja linija
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, kjer domačinke gostijo Radomljanke. To bo tekma 4. in 6. ekipe prvenstva, loči pa ju le točka.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 29.08.2020 | 1. SŽNL
  Anulirati napake ter parirati Pomurkam in Olimpiji
  Nedelja prinaša 4. krog SŽNL. Vodilna ekipa ŽNK Krim RollJet je prosta, Pomurke pred kamerami v neposrednem prenosu gostijo Mariborčanke, za primat v ljubljanski kotlini se bosta pomerila ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 28.08.2020 | 1. SŽNL
  Prenos iz Bratoncev, Bauer opozarja na Mariborčanke
  S tekmami 4. kroga se v nedeljo nadaljuje državno prvenstvo, kamere Nogometne zveze Slovenije pa bodo to pot v Bratoncih, kjer bo ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostil ŽNK Maribor Tabor.

DELI NA