11.09.2020 | 1. SŽNL
Na vsaki tekmi motivirane in željne zadetkov

V nedeljo se bo igral 6. krog SŽNL, kamere pa bodo v Gornji Radgoni, kjer domačinke ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo ŽNK Radomlje. V nedeljo sta na sporedu še tekmi v Ajdovščini in Ljubljani, proste so igralke ŽNK Olimpija Ljubljana.

SŽNL, 6. krog, 13.9.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (11.00) (videoprenos tekme na www.nzs.si)
Ajdovščina – ŽNK Maribor Tabor (16.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Cerklje (16.00)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 9
Barbara Kralj (ŽNK Olimpija Ljubljana) 7
Tina Paliska (ŽNK Olimpija Ljubljana) 6
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 6

Do zmage proti Olimpiji

Pomurke so po zmagi na gostovanju proti ŽNK Krim RollJet ostale edina neporažena ekipa SŽNL. „Uvod v sezono je bil tak, kot smo si ga zadale za cilj. Premagale smo tudi Olimpijo,“ uvodoma pove Špela Kolbl, reprezentantka in kapetanka vodilne ekipe SŽNL.

V 2. krogu smo videli na delu Pomurke in Olimpijo. „Glavi cilj začetka je bil, da premagamo Olimpijo, tekma pa je prišla zelo hitro. Je pa bila zelo pomembna, zmaga nam je prinesla dodatno motivacijo,“ priznava Špela Kolbl.

Pomurke imajo prvi napad in prvo obrambo lige. „Smo mlada ekipa, ki pa premore veliko energije, prisotna je neka nova motivacija. Napredovale smo, igramo hiter nogomet, izboljšale smo agresivnost. Vse to prinaša dobre rezultate,“ nadaljuje naša sogovornica.

Špela Kolbl pozdravlja vrnitev Tjaše Tibaut, ki se je v zadnjih mesecih preizkusila v Italiji in na Islandiji, zdaj pa spet nosi dres Pomurk. „Prinesla nam bo tisto potrebno mirnost in znanje, tiste njene izkušnje pa so nam manjkale,“ se Špela veseli, ker se je legenda SŽNL vrnila v Pomurje.

Tudi kapetanka

Špelo je letos doletela še posebna čast, tudi kapetanka je. „Igram tako kot vsa ta leta. Bremena zaradi kapetanskega traku ne čutim, je pa večja odgovornosti. Soigralke so mi v veliko pomoč, mislim, da smo na pravi poti,“ še doda nogometašica, ki že 13 let brani barve Pomurja.

„Od samega začetka sem tu, v čast, veselje in zadovoljstvo mi je, ker igram za klub, ki je že nekaj časa najboljši klub v Sloveniji,“ priznava Špela, ki je motivirana, želi si tudi na tuje.

Slovo bo še prišlo na vrsto, zdaj je tu 6. krog SŽNL in tekma proti Radomljam. „Trdo in zazveto delamo na treningu, to bi rade ponovile na vsaki tekmi. Igramo svojo igro, na visokem nivoju, rade pa bi na vsaki tekmi dosegle čim več golov,“ opiše, kako se motivirajo za tekme. Pravi, da je pričakovala, da bo letošnja SŽNL za odtenek močnejša. „Saj so rezultati zanimivi, a mislim, da nimamo prave konkurence,“ še doda Špela Kolbl, ki ne želi prehitevati dogodkov. Do nedelje je povsem osredotočena na klub, potem pa pride na vrsto reprezentanca, ki jo v petek, 18.9., v Kranju ob 20. uri čaka tekma kvalifikacije za EURO 2022.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Nona Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 10.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke oslabljene na derbi, pritiska ne čutijo
  „Zjutraj smo opravili trening,“ opiše trener Pomurk Sandi Bauer uvod v soboto, dan pred derbijem. „Trening je bil pravi, da se igralke zbudijo,“ nadaljuje Bauer, ki postreže tudi s tem, kaj je to pot pripravil za igralke. „Ponovili smo prekinitve, preverili taktično postavitev, vsaka od nogometašic pa je dobila tudi svojo nalogo,“ pove Bauer.
 • 09.10.2020 | 1. SŽNL
  V Olimpiji v pričakovanju derbija pred kamerami
  To bo tekma 1. in 2. ekipe SŽNL, na lestvici ju ločijo tri točke, uvodni letošnji obračun je pripadel Pomurkam. Kot se za gre, bomo v nedeljo od 15.30 obračun vodilnih prenašali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje rekordno, ljubljanski ekipi do treh točk
  Ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana so na tekmah 8. kroga SŽNL potrdile vlogo favorita. Pomurke do rekordne zmage 23:0, Olimpija s 3:0 boljša od Gorenjk, krimovke po preobratu do točk v Mariboru. Prosta je bila ekipa ŽNK Radomlje.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomemben mesec za Pomurke, danes minute za rezervistke
  Osmi krog poleg tekme v Mariboru, ki jo bomo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si prinaša tudi tekmi v Bratoncih in Ljubljani. Tako za Pomurke kot Ljubljančanke bo to zadnji test pred derbijem, ki bo čez teden dni v Ljubljani.
 • 03.10.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade pokazale napredek
  Tekme 8. kroga SŽNL bodo obeležile prvo oktobrsko nedeljo. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, odkoder bomo od 11. ure dalje spremljali tekmo med domačim ŽNK Maribor Tabor in ŽNK Krim RollJet. Tekmi še v Bratoncih in Ljubljani. Proste so Radomljanke.

DELI NA