06.06.2024 | A
Na voljo spominski bankovec s podobo slovenskih reprezentantov

Pred bližajočim se evropskim nogometnim prvenstvom je NLB v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije, kot veliki sponzor nogometne A reprezentance, predstavila nov spominski bankovec, ki nosi podobo slovenske moške nogometne reprezentance. Spominski bankovec je zbirateljem in še posebej nogometnim navdušencem od danes na voljo v Bankariumu, Muzeju bančništva Slovenije (Čopova ulica 3, Ljubljana), po ceni 9 evrov.

Velikost spominskega bankovca je enaka velikosti evrskega bankovca za 20 evrov, medtem ko je barva bankovca enaka barvi evrskega bankovca za 500 evrov. Nominacija – natisnjena vrednost – je nič. Kljub temu, da je bankovec natisnjen v uradni tiskarni evrskih bankovcev Oberthur Fiduciaire v Franciji, ni plačilno sredstvo, temveč spominski in zbirateljski numizmatični izdelek ter kot takšen primeren kot darilo ali spomin na uvrstitev slovenske moške nogometne reprezentance na evropsko nogometno prvenstvo leta 2024. Ker je natisnjen v izjemno omejeni izdaji (3.000 kosov), se z njegovim hranjenjem plemeniti njegova vrednost, zato je primeren tudi kot manjša naložba.

Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB je ob izdaji bankovca povedal. »V NLB slovenskemu športu že vrsto let stojimo ob strani in to tako ob odmevnih zmagah, kot tudi ob težkih porazih, ki tlakujejo pot kasnejšim zmagam in uspehom. Tokrat se veselimo izjemnega uspeha slovenskega nogometa, saj se je naša moška nogometna reprezentanca prvič v zgodovini neposredno uvrstila na veliko tekmovanje. V prihodnjih dneh bomo lahko občutili moč športa, saj bodo nogometaši združili in povezali celotno Slovenijo. Ta bankovec nas bo tudi čez vrsto let spominjal na poletje leta 2024, ko je celotna Slovenija stiskala pesti in dihala kot eno.«

Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije: »Iskreno se zahvaljujem našemu partnerju, NLB, za vso podporo, ki jo izkazujejo nogometni reprezentanci, ter za čudovit spominski bankovec. Ta bankovec ni le simbol naše uvrstitve na evropsko nogometno prvenstvo, temveč je tudi trajen spomin na izjemen dosežek te generacije naših fantov, ki so s svojo igro in predanostjo priigrali zgodovinski uspeh. Hvala vsem, ki verjamete v slovenski nogomet in ga podpirate na tej poti.«

Dodatne informacije o prodaji spominskega bankovca

Spominski bankovec je na voljo v Bankariumu, Muzeju bančništva Slovenije (Čopova ulica 3, Ljubljana), ki je odprt od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Redna cena bankovca znaša 9 evrov, cena posebnih številk bankovca pa znaša 15 evrov. Rezervacije za nakup bankovca niso možne, nakup pa je količinsko omejen na največ 10 bankovcev na osebo.

Tekst: NLB, NZS
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 02.07.2024 | A
  Dobrodošli doma!
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
 • 02.07.2024 | A
  Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
 • 02.07.2024 | A
  Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
 • 01.07.2024 | A
  Bravo, fantje!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
 • 01.07.2024 | A
  Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
  Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
 • 01.07.2024 | A
  Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
  Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
 • 30.06.2024 | A
  Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
  Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
 • 30.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
  Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
 • 29.06.2024 | A
  Ne bojimo se Portugalske
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.
 • 28.06.2024 | A
  Stekla prodaja vstopnic za Portugalsko
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes, kot napovedano, v prodajo sprostila 6.000 vstopnic za slovenske navijače za tekmo osmine finala UEFA evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo. 

DELI NA