06.06.2024 | A
Na voljo spominski bankovec s podobo slovenskih reprezentantov

Pred bližajočim se evropskim nogometnim prvenstvom je NLB v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije, kot veliki sponzor nogometne A reprezentance, predstavila nov spominski bankovec, ki nosi podobo slovenske moške nogometne reprezentance. Spominski bankovec je zbirateljem in še posebej nogometnim navdušencem od danes na voljo v Bankariumu, Muzeju bančništva Slovenije (Čopova ulica 3, Ljubljana), po ceni 9 evrov.

Velikost spominskega bankovca je enaka velikosti evrskega bankovca za 20 evrov, medtem ko je barva bankovca enaka barvi evrskega bankovca za 500 evrov. Nominacija – natisnjena vrednost – je nič. Kljub temu, da je bankovec natisnjen v uradni tiskarni evrskih bankovcev Oberthur Fiduciaire v Franciji, ni plačilno sredstvo, temveč spominski in zbirateljski numizmatični izdelek ter kot takšen primeren kot darilo ali spomin na uvrstitev slovenske moške nogometne reprezentance na evropsko nogometno prvenstvo leta 2024. Ker je natisnjen v izjemno omejeni izdaji (3.000 kosov), se z njegovim hranjenjem plemeniti njegova vrednost, zato je primeren tudi kot manjša naložba.

Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB je ob izdaji bankovca povedal. »V NLB slovenskemu športu že vrsto let stojimo ob strani in to tako ob odmevnih zmagah, kot tudi ob težkih porazih, ki tlakujejo pot kasnejšim zmagam in uspehom. Tokrat se veselimo izjemnega uspeha slovenskega nogometa, saj se je naša moška nogometna reprezentanca prvič v zgodovini neposredno uvrstila na veliko tekmovanje. V prihodnjih dneh bomo lahko občutili moč športa, saj bodo nogometaši združili in povezali celotno Slovenijo. Ta bankovec nas bo tudi čez vrsto let spominjal na poletje leta 2024, ko je celotna Slovenija stiskala pesti in dihala kot eno.«

Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije: »Iskreno se zahvaljujem našemu partnerju, NLB, za vso podporo, ki jo izkazujejo nogometni reprezentanci, ter za čudovit spominski bankovec. Ta bankovec ni le simbol naše uvrstitve na evropsko nogometno prvenstvo, temveč je tudi trajen spomin na izjemen dosežek te generacije naših fantov, ki so s svojo igro in predanostjo priigrali zgodovinski uspeh. Hvala vsem, ki verjamete v slovenski nogomet in ga podpirate na tej poti.«

Dodatne informacije o prodaji spominskega bankovca

Spominski bankovec je na voljo v Bankariumu, Muzeju bančništva Slovenije (Čopova ulica 3, Ljubljana), ki je odprt od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Redna cena bankovca znaša 9 evrov, cena posebnih številk bankovca pa znaša 15 evrov. Rezervacije za nakup bankovca niso možne, nakup pa je količinsko omejen na največ 10 bankovcev na osebo.

Tekst: NLB, NZS
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | A
  Čeferin obiskal trening slovenske reprezentance
  Slovenska nogometna reprezentanca se je po nedeljski točki na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Danski (1:1) takoj vrnila v bazo v Wuppertal. Tam jo je danes obiskal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Razumljivo so bili po pomembni točki vsi dobre volje, Čeferin pa je doslej zadovoljen z EP.
 • 16.06.2024 | A
  Kek: Debel led je prebit
  Slovenski nogometaši so na uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Danski pokazali dobro predstavo in bili povsem enakovreden tekmec. Slovenski selektor Matjaž Kek je na novinarski konferenci po tekmi nogometašem čestital za dobro odigrano tekmo, a vseeno vidi prostor za napredek. Pohvalil je tudi navijače.
 • 16.06.2024 | A
  Iz Stuttgarta z veliko točko
  Slovenska nogometna reprezentanca je na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva v Stuttgartu igrala neodločeno 1:1 (0:1) z Dansko.
 • 15.06.2024 | A
  Kek: Favoriti so zato, da se jih premaga
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 18. uri v Stuttgartu začela nastope na svojem drugem evropskem prvenstvu v zgodovini. Tokrat se bo za uvod pomerila z Dansko. Matjaž Kek je pred obračunom poudaril, da bodo poskusili priti do ugodnega izida proti izjemno kakovostnemu tekmecu.
 • 15.06.2024 | A
  Informacije pred tekmo reprezentance v Stuttgartu
  Za vse navijače, ki boste v Stuttgartu podpirali nogometno reprezentanco Slovenije, smo pripravili nekaj ključnih informacij pred jutrišnjo tekmo. Oblecite se v belo!
 • 14.06.2024 | A
  Mijatović: Pričakujem, da bo rekord iz Amsterdama padel
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pred evropskim prvenstvom v Nemčiji napoveduje odlično organizacijo in velik obisk slovenskih navijačev.
 • 14.06.2024 | A
  Šporar in Brekalo o Dancih
  Slovenska nogometna reprezentanca je vse bližje svoji uvodni tekmi na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka so v Wuppertalu opravili nov trening pred nedeljskim obračunom z Dansko, ki se bo začel ob 18. uri v Stuttgartu. Vadila sta tudi Andraž Šporar, ki je že zatresel dansko mrežo, in David Brekalo.
 • 14.06.2024 | A
  Slovenski nogomet ponosen na reprezentanco
  Poglejmo si, kje so na nogometno pot stopili naši reprezentanti.
 • 14.06.2024 | A
  Nemčija in Škotska odpirata 17. evropsko prvenstvo v nogometu
  Reprezentanci Nemčije in Škotske bosta drevi ob 21. uri v Münchnu odprli 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na njem bo naslov branila Italija, po 24 letih pa bo na zaključnem turnirju nastopila tudi Slovenija.
 • 13.06.2024 | A
  Pričenja se Studio Slovenija
  Pred nami je deset oddaj Studio Slovenija s posebnimi gosti in ekskluzivno vsebino neposredno iz Wuppertala, kjer je nastanjena slovenska izbrana vrsta.

DELI NA