03.09.2020 | 1. SFL
Na tekmi Litija - Dobrepolje v znamenju številke 10

Desetkratni državni prvak FC Litija, edini klub, ki je odigral vseh 25 dosedanjih sezone 1. SFL, vstopa odločno v sezono. Žreb je hotel, da uvodno tekmo odigrajo z ekipo FK Dobrepolje, ki ravno ob 10-letnici delovanja vstopa v 1. SFL.

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Litija prvo lovoriko v tej sezoni že premore, pred dnevi je na Vrhniki po streljanju 6-metrovk porazila Dobovec. „Vsake lovorike smo veseli,“ pove kapetan in gonilna sila Gašper Vrhovec, ki nadaljuje: „Še bolj pa smo veseli, da smo sestavili kvalitetno ekipo, da med igralci vlada delovna vnema, da se dobro razumejo, to šteje. Kot ekipa bomo le še rasli!“

Resnost na prvem mestu

Vrhovec, ki okreva po poškodbi kolena, na parket se vrača decembra, se še enkrat ozre na sobotni superpokal. „Prikazali smo dobro igro, ki smo jo uspeli sestaviti v zelo kratkem času. Brazilca sta opravila dva treninga, Španec je prišel teden dni pred tekmo. Bili smo neuigrani, to se je videlo, a so želja, pristop in kvaliteta, pomagali do rezultata,“ poudari Vrhovec, ki bo kot kapetan vodil spremenjeno postavo. Poslovili so se Borut Ručna, Anže Širok, Josip Jurić, David Lah ter Vid Sever, ki je zaradi službenih obveznosti prekinil kariero. Novinci so Matej Fideršek, Denis Totoškovič, Luka Jamnik in Španec Pele ter Brazilec Arnon, vrnil se je tudi brazilski igralec Jonhn Lennon. „Komaj čakamo, da se prvenstvo začne,“ poudari Vrhovec, ki pogleduje v prvi krog: „Dobrepolja ne poznamo, ne vemo veliko o njih. Dali pa bomo spet vse od sebe, resnost je na prve mestu!“

1. SFL in še nova dvorana

Pred desetimi leti so z delom začeli futsal entuzijasti iz Dobrepolja. V teh dneh so nagrajeni, ekipa bo začela igrati v 1. SFL, za nameček pa jih v nadaljevanju državnega prvenstva čaka tudi tekma v domači dvorani – t.j. v novem športnem objektu, ki je letos zrasel v domačem kraju. „Pri nas imamo futsal radi, veliko mladih je tu, ki želijo spremljati in igrati futsal. Naša želja pa je, da postanemo stabilen prvoligaš,“ razkrije trener članov Dani Kaljevič, ki vstopa v sezono z rahlo spremenjeno zasedbo. Moštvo so okrepili Žan Tekavčič, Luka Đorđević, Lazar Đorđević in Žiga Kotar.

Poslovili so se Andrej Kavka, Peter Andolšek in Žiga Mohar. Prvi se seli v Siliko Vrhnika, nekdanji kapetan Peter in vratar Žiga pa sta sklenila svojo kariero. Vsaj so konca oktobra pa bodo v Dobrepolju čakali na rekovalescenta Kevina Strnada in Matevža Klinca.

Dobrepolje je začelo s treningi 10.8., vmes so odigrali tri tekme s prvoligaši (Siliko, Oplast, Bronx). „Razlika je med futsalom v 1. in 2. SFL, v 1. SFL se igra bolj čvrsto,“ meni Kaljevič, v katerega ekipi prednjačijo mladi igralci, precej jih je iz ekipe U19.

Po dober vtis

„Naši prednosti bosta borbenost in disciplina. Predvsem pa bomo skušali, da čim dlje pariramo ekipam 1. SFL ali pa presenetiti. Zavedamo se, da lahko ravno z borbenostjo precej nadoknadimo,“ še doda Kaljevič, ki si bo še naprej prizadeval, da bi klub ostal stabilen prvoligaš, obstanek v 1. SFL pa jasen in odločen cilj.

„O Litiji ni kaj izgubljati besed. Imajo najboljšo ekipo in najboljšega trenerja. Naš cilj je, da pustimo dober vtis,“ pa Kaljevič za konec pove še nekaj o petkovi tekmi in svojih pričakovanjih.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.
 • 17.09.2020 | 1. SFL
  Futsal liga prvakov z novim formatom
  Evropska nogometna zveza Uefa je predstavila spremenjen format tekmovanja za sezono 2020/2021, ko bo Slovenijo v tem elitnem tekmovanju zastopal FK Dobovec.
 • 11.09.2020 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, na vrhu še Ptuj in Mlinše
  Tekmovanje se nadaljuje s 3. krogom 25.9., prihodnji teden je rezerviran za reprezentančno akcijo članov.

DELI NA