03.09.2020 | 1. SFL
Na tekmi Litija - Dobrepolje v znamenju številke 10

Desetkratni državni prvak FC Litija, edini klub, ki je odigral vseh 25 dosedanjih sezone 1. SFL, vstopa odločno v sezono. Žreb je hotel, da uvodno tekmo odigrajo z ekipo FK Dobrepolje, ki ravno ob 10-letnici delovanja vstopa v 1. SFL.

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Litija prvo lovoriko v tej sezoni že premore, pred dnevi je na Vrhniki po streljanju 6-metrovk porazila Dobovec. „Vsake lovorike smo veseli,“ pove kapetan in gonilna sila Gašper Vrhovec, ki nadaljuje: „Še bolj pa smo veseli, da smo sestavili kvalitetno ekipo, da med igralci vlada delovna vnema, da se dobro razumejo, to šteje. Kot ekipa bomo le še rasli!“

Resnost na prvem mestu

Vrhovec, ki okreva po poškodbi kolena, na parket se vrača decembra, se še enkrat ozre na sobotni superpokal. „Prikazali smo dobro igro, ki smo jo uspeli sestaviti v zelo kratkem času. Brazilca sta opravila dva treninga, Španec je prišel teden dni pred tekmo. Bili smo neuigrani, to se je videlo, a so želja, pristop in kvaliteta, pomagali do rezultata,“ poudari Vrhovec, ki bo kot kapetan vodil spremenjeno postavo. Poslovili so se Borut Ručna, Anže Širok, Josip Jurić, David Lah ter Vid Sever, ki je zaradi službenih obveznosti prekinil kariero. Novinci so Matej Fideršek, Denis Totoškovič, Luka Jamnik in Španec Pele ter Brazilec Arnon, vrnil se je tudi brazilski igralec Jonhn Lennon. „Komaj čakamo, da se prvenstvo začne,“ poudari Vrhovec, ki pogleduje v prvi krog: „Dobrepolja ne poznamo, ne vemo veliko o njih. Dali pa bomo spet vse od sebe, resnost je na prve mestu!“

1. SFL in še nova dvorana

Pred desetimi leti so z delom začeli futsal entuzijasti iz Dobrepolja. V teh dneh so nagrajeni, ekipa bo začela igrati v 1. SFL, za nameček pa jih v nadaljevanju državnega prvenstva čaka tudi tekma v domači dvorani – t.j. v novem športnem objektu, ki je letos zrasel v domačem kraju. „Pri nas imamo futsal radi, veliko mladih je tu, ki želijo spremljati in igrati futsal. Naša želja pa je, da postanemo stabilen prvoligaš,“ razkrije trener članov Dani Kaljevič, ki vstopa v sezono z rahlo spremenjeno zasedbo. Moštvo so okrepili Žan Tekavčič, Luka Đorđević, Lazar Đorđević in Žiga Kotar.

Poslovili so se Andrej Kavka, Peter Andolšek in Žiga Mohar. Prvi se seli v Siliko Vrhnika, nekdanji kapetan Peter in vratar Žiga pa sta sklenila svojo kariero. Vsaj so konca oktobra pa bodo v Dobrepolju čakali na rekovalescenta Kevina Strnada in Matevža Klinca.

Dobrepolje je začelo s treningi 10.8., vmes so odigrali tri tekme s prvoligaši (Siliko, Oplast, Bronx). „Razlika je med futsalom v 1. in 2. SFL, v 1. SFL se igra bolj čvrsto,“ meni Kaljevič, v katerega ekipi prednjačijo mladi igralci, precej jih je iz ekipe U19.

Po dober vtis

„Naši prednosti bosta borbenost in disciplina. Predvsem pa bomo skušali, da čim dlje pariramo ekipam 1. SFL ali pa presenetiti. Zavedamo se, da lahko ravno z borbenostjo precej nadoknadimo,“ še doda Kaljevič, ki si bo še naprej prizadeval, da bi klub ostal stabilen prvoligaš, obstanek v 1. SFL pa jasen in odločen cilj.

„O Litiji ni kaj izgubljati besed. Imajo najboljšo ekipo in najboljšega trenerja. Naš cilj je, da pustimo dober vtis,“ pa Kaljevič za konec pove še nekaj o petkovi tekmi in svojih pričakovanjih.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA