13.11.2019 | U19
Na prvi tekmi do točke

Mladinska reprezentanca Slovenije je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo pričela s točko. Dvoboj z gostitelji Švedi se je končal z izidom 2:2, domačo mrežo sta zatresla Renato Simić in Matija Burin.

KVALIFIKACIJE ZA EP U19 - PRVA TEKMA:

SLOVENIJA U19 - ŠVEDSKA U19 2:2

Strelci: Simić (42'), Burin (54'); Nygren (33'), Lahne (58').
Rumeni kartoni: Simić, Laci.
Rdeči kartoni: Hammar (44').

Slovenija: Gril, Matko, Burin, Laci, Maher, Urbančič, Prelec, Svetlin, Simić, Mutavčić (83' Repas), Cipot. Selektor: Agron Šalja.
Švedska: Andersson, Hedenquist (57' Borgström), Svensson, Andresson, Olsson, Mujanić, Kusu, Alexandersson (46' Andersson), Nygren, Ahlstrand (57' Lahne), Hammar . Selektor: Peter Wennberg.

Uvodne minute srečanja niso postregle s pravimi priložnostmi, prvi pa so v 19. minuti zapretili Slovenci. Renato Simić je prodrl po desni strani igrišča, tik pred kazenskim prostorom pa ga je zaustavil Mujanić. Prosti strel je izvedel prav Simić, žoga pa je poletela malce preko vrat Švedske. Pet minut kasneje je bilo vroče tudi po kotu Mirka Mutavčića, a žoga pred golom ni našla pravega naslovnika.

V 33. minuti pa so veselili Švedi. Olsson je poslal predložek z leve strani igrišča, a podaja ni bila najbolj natančna, je pa nezbranost slovenske obrambe - žoga se je odbila od Maherja in Burina, nato pa je ni najbolje izbil niti Laci - izkoristil Nygren in Švede popeljal v vodstvo. Slovenci so izenačili v 42. minuti, Renato Simić je s predložkom pred gol iskal Cipota, ki pa se ni uspel dotakniti okroglega usnja, a je zmedel domačega vratarja Anderssona in žoga je končala za njegovim hrbtom. Omeniti velja še izključitev Hammarja, ki mu je v 44. minuti zavrela kri, zatem pa je sledilo daljše prerivanje nogometašev.

Slovenci so bolje odprli tudi drugi polčas tekme. Prvi je poizkušal Svetlin, ki pa ni bil dovolj natančen, v 54. minuti, po kotu Renata Simića, pa se je pred golom Švedske najbolje znašel Matija Burin in z glavo zadel za vodstvo Slovenije. Švedski selektor Alexandersson je reagiral z dvema menjavama, na zelenico pa je poslal tudi Lahneja, ki je po prvem stiku z žogo zadel za novo izenačenje. Domači rezervist je po kotu kaznoval slabo izbijanje slovenske obrambe in z volej udarcem z razdalje 20 metrov matiral nemočnega Grila.

Slovenci so odgovorili v 61. minuti, ko je na desni strani kazenskega prostora preigraval Simić, njegov udarec pa je Andersson izbil v kot. V 77. minuti, po prodoru in predložku Simića ter izbiti žogi, se je lepa priložnost ponudila Prelcu, ki pa je z roba kazenskega prostora streljal mimo desne vratnice. V 84. minuti se je z dobro obrambo izkazal Andersson, ki je po lepi akciji Slovenije odbil poskus Cipota. V zadnji sekundi tekme je vnovič udaril Simić, ki pa je po podaji Cipota meril za las mimo desne vratnice in srečanje se je končalo z delitvijo točk.

Agron Šalja, selektor Slovenije: "Zavedamo se, da bi lahko dobili tekmo, bili smo boljši nasprotnik in imeli nekaj lepih priložnosti. O neodločenem izidu moramo razmišljati na pozitiven način in se osredotočiti na naslednje tekme. Imeli smo igralca več, Švedi so se zaprli in stali globoko na svojo polovici. Gre za tekmeca, ki je v branjenju zelo kakovosten, zato je bila tekma nevarna nevarna za nas. Švedska ima hitra igralca, ki sta prežala na protinapade, zato je bila to osrednja nevarnost. Švedi niso imeli ničesar za izgubiti, mi pa smo poskušali zmagati. Ob takšni igri, ko vselej napadaš gol, imaš na svoji polovici veliko prostora, kar je za napadalce, kot sta švedska, velika priložnost. Po tekmi se zavedamo, da bi si zaslužili zmago, a lahko tekmo kljub temu ocenimo kot pozitivno."

Slovence naslednja tekma čaka v soboto, ko se bodo pomerili z Ukrajinci. Le-ti so danes s 4:0 premagali Estonijo.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA