24.10.2013 | Ženska A
Na priprave tudi Mori in Sevšek, Zverova Nemke pozna

Slovenska ženska članska reprezentanca se je včeraj zbrala na pripravah pred dvema kvalifikacijskima tekmama proti Nemčiji in Republiki Irski.

Vrnitev Morijeve, novinka Sevšek

Varovanke selektorja Damirja Roba so včeraj opravile prvi trening, ekipi pa sta se pridružili še dve igralki – po poškodbi dobro okreva Lucija Mori, selektor pa je kadru, v tem hipu ima na voljo 20 igralk, pridružil še Marušo Sevšek (ŽNK Rudar Škale).

Dobro vzdušje

»Prvi trening je za nami,« pove Mateja Zver, ki se je po uspešni sezoni na Islandiji vrnila v domovino. Komaj pa je čakala na vnovičen zbor reprezentance: »Dolgo se s soigralkami že nismo videle, pa tudi klima po zmagi na Slovaškem je izjemna.«

Uvodni trening je bil nekoliko lažje narave, danes bo intenzivnost že večja, nato računa tudi Zverova: »Danes začnemo z intenzivno pripravo na tekmice, v naših mislih pa je Nemčija.«

Zbrano, da ne bo napak

Evropske prvakinje so izjemen motiv za vse naše igralke, tudi za Matejo: »Z njimi sem že igrala, tako v selekciji U19, ko smo se z njimi merile v kvalifikacijah, poznam pa jih tudi iz Lige prvakinj.« 

Kljub eminentnosti tekmeca Zverova ne meče puške koruzo, zato ni razloga: »Igrati moramo svojo igro, predvsem pa biti zbrani ves čas. Ne smemo jim dovoliti, da iz naših napak pridejo do priložnost. To bodo znale kaznovati.«

Ob tem pa pristavi, da bodo skušale s soigralkami priložnost za zadetek iskati v protinapadih.

Danes dva treninga

Ob koncu Matejo spomnimo še na obračun z Irkami v Velenju, a jasno in kratko opozori: »V teh dneh so naše misli pri Nemčiji. Po koncu tega obračuna pa bomo mislili na Irke.« Reprezentanca bo danes trenirala dvakrat, ob 16. uri pa je na sporedu v Kopru tudi novinarska konferenca pred tem obračunom v kvalifikacijah za SP 2015, ki ga gosti Kanada.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.09.2021 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z najboljšimi na svetu
  Ženska članska reprezentanca je v izdihljajih tekme 2. kroga kvalifikacij za SP 2023 doživela tesen poraz proti Franciji, 5. ekipi na Fifini lestvici. V Fazaneriji je bilo 2:3 za gostje, za Slovenijo sta zadeli Lara Prašnikar in Mateja Zver.
 • 21.09.2021 | Ženska A
  Proti Franciji izkoristiti, kar se ponudi
  S tekmo proti Franciji, 5. reprezentanco s Fifine lestvice, Slovenija v murskosoboški Fazaneriji nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Tekma se začne ob 21. uri, ekipi pa prihajata na tekmo 2. kroga s polnim izkupičkom z obračuna 1. kroga.
 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.

DELI NA