01.03.2019 | Pokal Terme Olimia
Na klop Dobovca po naslove, ne pa po 2. mesta

Ekipa Dobovca je v minulem koledarskem letu navdušila doma in na tujem, v teh dneh pa lovijo svojo drugo pokalno lovoriko. Dobovec MB Monting v Podčetrtku brani naslov prvaka pokala Terme Olimia.„Pripravljeni smo. Kako dobro, pa bo pokazal turnir,“ pred potjo v Podčetrtek razmišlja trener Kujtim Morina, ki slabi dve leti sedi na klopi ekipe.

Polfinale bo na sporedu v spletnem prenosu na www.futsal.si, finale pa na Sportklubu. Na tem mestu pa tudi poziv vsem gledalcem, da pridejo v dvorano pravočasno (odprta bo 75 minut pred prvo tekmo dneva, tudi vstopnina).

Pokal Terme Olimia 2018/2019:

polfinale, 2.3.
FC Litija – Dobovec MB Monting (17.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (19.30) (videoprenos na www.futsal.si)

finale, 3.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.15) (prenos na Sportklubu) 

3:0 ne pomeni nič

„Vesel sem, kako smo reagirali po zmagi proti Mariboru. Gostovali smo še na Škofijah in s krepko zdesetkano postavo prišli do zmage. Zadovoljen sem. Predvsem pa takrat, ko vidim, kako so fantje motivirani na treningu in komaj čakajo polfinale proti Litiji,“ nadaljuje Morina, ki je z Litijo bil bitke v lanski sezoni, ugnal jih je v pokalu in 1. SFL. V novi sezoni Dobovec vodi 3:0 v zmagah proti Litijanom. Morina ne da nič na te številke in statistiko.

„Vemo, da igramo proti Litiji, ki je vedno tekmec vreden spoštovanja. Vsi vemo, da nas čaka zahtevna tekma. Litija je vse svoje moči usmerila v pokalno tekmovanje, zato bo naredila vse, da nas preseneti. Tega se zavedamo, čaka nas pravi derbi,“ meni Morina, ki je pripravljen tudi na vsa mogoča presenečenja, ki mu jih pripravlja trener Litije Damir Pertič. „Precej dobro poznamo Litijo in njene igralce. Cenim njihovo delo in delo trenerja,“ dodaja Morina, ki premore kvalitetno zasedbo. Kaj in koliko jo lahko še nauči, nas zanima.

Skromno in ponižno

„Igralce vedno opozarjam, da moramo ostati skromni in ponižni, predvsem pa željni dokazovanja. Jasno nam mora biti, da se lahko vedno naučimo nekaj novega. Nismo mi ekipa, ki bi se postavljala na terenu in poudarjala, kdo smo, kaj smo. Mi želimo le potrjevati rezultate in uspehe iz tekme v tekmo. Ker pa smo uspešni, so vsi proti nam še toliko bolj motivirani. Tega se moji igralci zavedajo in zmorejo to prenašati in se s tem soočiti. Zato so bili tudi izbrani in pripeljani k nam,“ dodaja Morina, ki ne skriva, da ga mika nova lovorika. „Sem trener, ki je željan prvih mest. Nisem prišel v Slovenijo, da bi osvajal 2. mesta. Vse bomo naredili, da nam uspe. Vse pa se začne v polfinalu, to nam je vsem jasno!“ javno opozori svoje igralce, da ne bi njihove glave ali misli kam odtavale.

Dobovec prihaja na pokalni turnir brez Kristijana Postružina, ki je vnovič poškodovan. S treningi naj bi Kiki, kot ga kličejo soigralci, začel čez nekaj tednov. „Nekako smo se zbrali in sestavili. Kristijan ima res smolo. Je pa edini na listi poškodovanih. Kar pa ni bila ravno klasika v zadnjih mesecih, ko smo imeli vsaj dva poškodovana ves čas,“ pojasni Morina.

Dobovec MB Monting na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia:
2017/2018 – prvak
2015/2016 – finalist
2014/2015 – finalist
2013/2014 – polfinalist
2012/2013 – finalist

Dobovec MB Monting na poti do polfinala pokala Terme Olimia v sezoni 2018/2019:

osmina finala:
prost

četrtfinale:
KMN Oplast Kobarid – Dobovec MB Monting 1:1
Dobovec MB Monting – KMN Oplast Kobarid 7:2

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1
Dobovec MB-Monting 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 02.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Na poti do naslova niso prejeli gola
  "Še enkrat čestitam mojim fantom, ki so dokazali, da so najboljši, ko je to najbolj potrebno,“ je po finalu pokala Terme Olimia dejal trener prvakov Kujtim Morina.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Pokalna lovorika ostaja v Obsotelju
  Dobovec MB-Monting je osvojil tretji (zaporedni) naslov prvaka pokala Terme Olimia. Zasedba trenerja Kujtima Morine je bila v finalu s 4:0 pred 400 gledalci boljša od Oplasta.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast četrtič ali Dobovec tretjič (zapored)
  Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat v 1. SFL – 5:2 in 6:1 je bilo vsakič za Dobovec. Moštvi sta se srečali v pokalu Terme Olimia že lani – 1:1 in 7:2 za Dobovec v četrtfinalu. Dobovec prednjači v medsebojnih tekmah, zadnji uspeh Oplasta proti Dobovcu pa datira v 27.10. 2017 – 7:6 je bilo za Oplast v športni dvorani v Tolminu.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast in Dobovec finalista pokala
  Naslov brani Dobovec MB-Monting, finale je jutri na sporedu ob 17.30, prenos pa na spletni strani www.nzs.si.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V Podčetrtku za naslov pokalnega prvaka
  Udeležbo na turnirju so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Od leta 2011 je sponzor futsal pokala NZS podjetje Terme Olimia.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Verjame v ekipo, ki prihaja po naslov
  „Finalni turnir pokala Terme Olimia je eden od vrhuncev sezone. Tekme se igrajo za gledalce, brez njih to ni to. Verjamem, da se jih bo precej zbralo v Podčetrtku. Na tem mestu pa še posebno vabilo za naše podpornike, da pridejo na tekmo polfinala, da nam bodo tisti potreben in nujen veter v hrbet!“ še doda trener Kujtim Morina.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast se spogleduje z novim naslovom
  Pet let je že minilo od zadnjega nastopa KMN Oplasta iz Kobarida na finalnem turnirju pokala Terme Olimpia. Letos je zasedba iz Posočja spet poleg, igra pa na karto izkušenj in neobremenjenosti.
 • 27.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničanom so zrasle ambicije
  „Menim, da bo Oplast čakal našo napako in branil svoj gol. Morda nas presenetijo, a dvomim. Predvsem pa bomo morali biti pozorni na njihove protinapade, v tej prvini igre so ena najboljših ekip v ligi!“ še opozarja Simeunovič, ki je z igralci fokusiran na tekmeca, a se tudi zaveda kvalitet, ki jih premorejo njegovi varovanci.
 • 26.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Proti prvaku iščejo svojo priložnost
  Sevničani so leta 2017 in 2015 igrali polfinale pokala Terme Olimia, enkrat so priznali premoč Mariboru, drugič Dobovcu. Leta 2014 so bili Sevničani finalisti, naslova se je veselila Litija. „Veseli in ponosni smo, ker smo spet med elito, to je eden od vrhuncev sezone,“ pove trener Sevničanov Mitja Jontez.
 • 24.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju finalnega turnirja v Podčetrtku
  Polfinale so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Vse tekme enega od vrhuncev sezone, 25. sezone pokala Terme Olimia, tudi v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Finale bo v nedeljo, 1.3., ob 17.30.

DELI NA