01.03.2019 | Pokal Terme Olimia
Na klop Dobovca po naslove, ne pa po 2. mesta

Ekipa Dobovca je v minulem koledarskem letu navdušila doma in na tujem, v teh dneh pa lovijo svojo drugo pokalno lovoriko. Dobovec MB Monting v Podčetrtku brani naslov prvaka pokala Terme Olimia.„Pripravljeni smo. Kako dobro, pa bo pokazal turnir,“ pred potjo v Podčetrtek razmišlja trener Kujtim Morina, ki slabi dve leti sedi na klopi ekipe.

Polfinale bo na sporedu v spletnem prenosu na www.futsal.si, finale pa na Sportklubu. Na tem mestu pa tudi poziv vsem gledalcem, da pridejo v dvorano pravočasno (odprta bo 75 minut pred prvo tekmo dneva, tudi vstopnina).

Pokal Terme Olimia 2018/2019:

polfinale, 2.3.
FC Litija – Dobovec MB Monting (17.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (19.30) (videoprenos na www.futsal.si)

finale, 3.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.15) (prenos na Sportklubu) 

3:0 ne pomeni nič

„Vesel sem, kako smo reagirali po zmagi proti Mariboru. Gostovali smo še na Škofijah in s krepko zdesetkano postavo prišli do zmage. Zadovoljen sem. Predvsem pa takrat, ko vidim, kako so fantje motivirani na treningu in komaj čakajo polfinale proti Litiji,“ nadaljuje Morina, ki je z Litijo bil bitke v lanski sezoni, ugnal jih je v pokalu in 1. SFL. V novi sezoni Dobovec vodi 3:0 v zmagah proti Litijanom. Morina ne da nič na te številke in statistiko.

„Vemo, da igramo proti Litiji, ki je vedno tekmec vreden spoštovanja. Vsi vemo, da nas čaka zahtevna tekma. Litija je vse svoje moči usmerila v pokalno tekmovanje, zato bo naredila vse, da nas preseneti. Tega se zavedamo, čaka nas pravi derbi,“ meni Morina, ki je pripravljen tudi na vsa mogoča presenečenja, ki mu jih pripravlja trener Litije Damir Pertič. „Precej dobro poznamo Litijo in njene igralce. Cenim njihovo delo in delo trenerja,“ dodaja Morina, ki premore kvalitetno zasedbo. Kaj in koliko jo lahko še nauči, nas zanima.

Skromno in ponižno

„Igralce vedno opozarjam, da moramo ostati skromni in ponižni, predvsem pa željni dokazovanja. Jasno nam mora biti, da se lahko vedno naučimo nekaj novega. Nismo mi ekipa, ki bi se postavljala na terenu in poudarjala, kdo smo, kaj smo. Mi želimo le potrjevati rezultate in uspehe iz tekme v tekmo. Ker pa smo uspešni, so vsi proti nam še toliko bolj motivirani. Tega se moji igralci zavedajo in zmorejo to prenašati in se s tem soočiti. Zato so bili tudi izbrani in pripeljani k nam,“ dodaja Morina, ki ne skriva, da ga mika nova lovorika. „Sem trener, ki je željan prvih mest. Nisem prišel v Slovenijo, da bi osvajal 2. mesta. Vse bomo naredili, da nam uspe. Vse pa se začne v polfinalu, to nam je vsem jasno!“ javno opozori svoje igralce, da ne bi njihove glave ali misli kam odtavale.

Dobovec prihaja na pokalni turnir brez Kristijana Postružina, ki je vnovič poškodovan. S treningi naj bi Kiki, kot ga kličejo soigralci, začel čez nekaj tednov. „Nekako smo se zbrali in sestavili. Kristijan ima res smolo. Je pa edini na listi poškodovanih. Kar pa ni bila ravno klasika v zadnjih mesecih, ko smo imeli vsaj dva poškodovana ves čas,“ pojasni Morina.

Dobovec MB Monting na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia:
2017/2018 – prvak
2015/2016 – finalist
2014/2015 – finalist
2013/2014 – polfinalist
2012/2013 – finalist

Dobovec MB Monting na poti do polfinala pokala Terme Olimia v sezoni 2018/2019:

osmina finala:
prost

četrtfinale:
KMN Oplast Kobarid – Dobovec MB Monting 1:1
Dobovec MB Monting – KMN Oplast Kobarid 7:2

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1
Dobovec MB-Monting 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast v Ljutomer po prvi klubski cilj sezone
  Danes Oplast lovi finalni turnir pokala Terme Olimia. Za nameček boste lahko tekmo iz Ljutomera, Oplast se bo meril z domačim KMN Tomaž Šic bar, spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 16.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Pred TV kamerami bi radi ponovili leto 2008
  KMN Tomaž Šic bar je prijetno presenečenje letošnje sezone 1. SFL. Ekipa, ki jo vodi trener Matej Gajser, zaseda 5. mesto po 13 krogih 1. SFL, v petek pa se bo borila za preboj med štiri v pokalu Terme Olimia.
 • 15.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Sevnica kot prva na finalni turnir
  Nastop in pot v Obsotelje, turnir bo vnovič gostil Podčetrtek, so si varovanci trenerja Mitje Jonteza zagotovili po zmagi s 4:3 proti KMN Bronx Škofije. Preostale tri tekme bodo v petek.
 • 14.12.2019 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničani s +3 iz Ajdovščine
  Dobovec, KMN Oplast in KMN Sevnica so prišli do zmag na uvodnih tekmah četrtfinala pokala Terme Olimia, v soboto se jim je pri tem pridružil še vrhniški Siliko.
 • 13.12.2019 | Pokal Terme Olimia
  Prvo dejanje četrtfinala pokala Terme Olimia
  December še ne bo dal odgovora, kdo si bo zagotovil mesto na polfinalnem turnirju pokala Terme Olimia. Bodo pa lahko nocojšnje in jutrišnje tekme nakazale, kdo bo pred povratno tekmo bližje napredovanju. Tokratna petek in sobota sta rezervirana za prve četrtfinalne tekme pokala Terme Olimia.
 • 08.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala
  V prostorih Nacionalnega nogometnega centra Brdo je bil danes opravljen žreb parov četrtfinale pokala Terme Olimia. Naslov prvaka brani Dobovec.
 • 08.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju žreba pokala Terme Olimia
  V četrtfinalu ni nosilcev, niti ni prednosti domačega igrišča. V četrtfinalu se igrata po dve tekmi. Prvo izžrebana ekipa posameznega para bo domačin prve tekme, drugo izžrebana ekipa posameznega para pa domačin druge oziroma povratne tekme v četrtfinalu.
 • 02.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničani med osem s teniških 6:1
  Nocoj smo na tekmi na Vrhniki dobili še zadnjega udeleženca četrtfinala pokala Terme Olimia. Domači Siliko je s kar 6:1 porazil škofjeloški FSK Stripy in se prebil med osem v pokalnem tekmovanju.
 • 31.10.2019 | Pokal Terme Olimia
  Dobili bomo četrtfinaliste pokala Terme Olimia
  Od danes so sobote se igrajo tekme osmine finala pokala Terme Olimia. Štiri tekme so nocoj, ena pa v soboto. To bo že 25. sezona, od kar se igra pokalno tekmovanje. Z devetimi naslovi prvaka pokala se lahko pohvalijo v Litiji. Aktualni naslov prvaka pa brani Dobovec.
 • 18.10.2019 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari osmine finala pokala Terme Olimia
  Ker je bilo v osmini finala le 13 ekip, so v tej fazi tekmovanja prosti prvi trije prijavljeni nosilci na podlagi točkovanja zadnjih treh sezon v tem tekmovanju: Futsal klub Dobovec, KMN Bronx Škofije in FC Litija.

DELI NA