13.04.2018 | 1. SŽNL
Na derbiju SŽNL kamere Sportkluba

Po reprezentančnih akcijah se ta vikend nadaljuje tekmovanje v Slovenski ženski nogometni ligi (SŽNL). Tokratni krog, 15. po vrsti, pa predstavlja mejnik, saj bo derbi med vodilnima ekipama Radomljanj in Pomurk na sporedu v neposrednem prenosu na Sportklub 1, obračun se prične v nedeljo, 15.4., ob 12.30.

SŽNL, 15. krog, 15.4.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Telemach GMT Beltinci (12.30) (prenos na Sportklub 1)
ŽNK Cerklje – ŽNK Krim Rolljet (14.00)
ŽNK Ankaran – ŽNK Olimpija Ljubljana (16.00)

Vrstni red po 14. krogu:
ŽNK Moje-lece.si Raodmlje 33
ŽNK Telemach GMT Beltinci 30
ŽNK Olimpija Ljubljana 30
ŽNK Maribor 18
ŽNK Ankaran 15
ŽNK Krim Rolljet 15
ŽNK Cerklje 9
Fužinar 6
Ajdovščina 0

Članske reprezentantke Pomurja in Radomelj:
Lana Golob (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Katarina Gadnik (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Karmen Ulbin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Kaja Jerina (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Barbara Kralj (ŽNK Moje-lece.si Radomlje)

Špela Rozmarič (ŽNK Telemach GMT Beltinci), Anja Prša (ŽNK Telemach GMT Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Telemach GMT Beltinci), Zala Kuštrin (ŽNK Telemach GMT Beltinci), Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci), Zala Meršnik (ŽNK Telemach GMT Beltinci)

Vodilne strelke:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 21
Barbara Kralj (ŽNK Moje-lece.si Radomlje) 13
Anja Prša (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 10
Špela Rozmarič (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 8
Karmen Ulbin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje) 8

Medsebojna tekma v tej sezoni:
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 5:0 (6. krog, 8.10. 2017)

Med ligaškim odmorom so Pomurke odigrale prijateljsko tekmo s kadetsko selekcijo nemškega FC Gerolfinga, kluba iz istoimenskega mesteca streljal od Ingolstadta. 17:0 je bilo za slovenske predstavnice, za katere pa naj bi v nedeljo v Radomljah zaigrala tudi povratnica po poškodbi Larissa Šoronda.

Do sobote

„Opravili smo prvi trening, kjer so se spet zbrale vse igralke, reprezentantke, ki so bile aktivne v članski vrsti in reprezentanci do 19 let. Nekaj jih je bilo v srednji šoli v Ljubljani, doma pa so vadile predvsem igralke naše ekipe U17,“ pa uvodoma pove Nuša Ladinek, trenerka Pomurk, „Tiste, ki so bile s člansko ekipo, so imele dve močni tekmi, tiste v U19 celo tri. Zato so te na prvem treningu opravile le regeneracijo. V petek se posvetimo taktiki in pripravi na tekmo proti ŽNK Moje-lece.si Radomlje. V soboto bomo dopoldan trenirali krajši čas, kjer se bomo pripravili standardne situacije,“ trenerka podprvakinj razkrije vozni red do odhoda na tekmo.

Zmaga skoraj nuja

„V nedeljo je pred nami tekma, na kateri bomo videli veliko večino slovenskih mladih nadarjenih igralk, ki so članice mlajših reprezentanc. Prepričana sem, da se nam obeta dobra tekma in najboljše kar lahko slovenski klubski nogomet v tem hipu ponudi. V primeru poraza nam tekmice precej uidejo na prvenstveni lestvici. Vse bomo naredili, da osvojimo te tri točke in ohranimo stik z vodilnima ekipama SŽNL,“ se v taboru drugouvrščene zasedbe lige zavedajo pomena tekme.

Stavijo na vezo

„Največja prednost naše ekipe je vezna linija. Marsikaj bo odvisno od tega, kako bo delovala naša vezna linija in kako bomo uspeli prenašati žogo iz obrambe v napadalno linijo. Obramba bo morala opraviti svoje delo maksimalno, ker Radomlje premorejo kar nekaj igralk, ki lahko pridejo za hrbet naše obrambe. Pozorni bomo morali biti tudi pri prekinitvah, ki so močno orožje obeh nedeljskih tekmic,“ pa Nuša Ladinek izpostavi pluse in nevarnosti svoje ekipe.

Ob tem pa naša prva sogovornica, sledi še zgodba iz tabora jesenskih prvakinj, izpostavi dejstvo, da se kar tri ekipe borijo za naslov državnega prvaka. „Že na začetku sezone sem to pozdravila, saj na tak način nisi odvisen le od tistih dveh tekem v sezoni z istim nasprotnikom. Ne glede na to, kako se v nedeljo obračun končna, pa prvenstvo ne bo odločeno,“ poudari Nuša Ladinek in opozori, da jih ekipa lahko hitro skupi tudi na obračunih z ekipami, ki lovijo vodilno trojko.

So pa tudi v taboru Pomurk pozdravili povečano medijsko pozornost in prihod ženskega klubskega nogometa na športni kanal Sportklub 1. „Upam, da bo to še dodatna motivacija za obe ekipi in da bosta znali to izkoristiti,“ še sklene naša sogovornica.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Telemach GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 15.06.2022 | 1. SŽNL
  Bogato zaznamovali klubski jubilej
  V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.
 • 09.06.2022 | 1. SŽNL
  Gabor ostaja na krmilu prvakinj
  „Po osvojenem prvem mestu v državnem prvenstvu in deveti zvezdici za najboljšo ekipo v Sloveniji se veselim nadaljnjega sodelovanja z ženskim nogometnim klubom Nona Pomurje. Zahvaljujem se izvršnemu odboru in podpredsedniku Simonu Jakšiču za zaupanje, da lahko v novi sezoni vodim najboljši klub v Sloveniji,“ je povedal Gabor.
 • 23.05.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija v novo sezono z novim trenerjem
  Minulo nedeljo se je končalo 30. jubilejno državno prvenstvo članic. ŽNK Olimpija Ljubljana je zasedla 2. mesto, osvojila je pokal. Vodstvo ljubljanskega kluba pa se je odločilo za trenersko menjavo. Miki Kondić ni več trener članic ljubljanskega kluba.
 • 22.05.2022 | 1. SŽNL
  S tremi tekmami sklenili jubilejno sezono
  Končana je 30. jubilejna sezona SŽNL. Deveti naslov prvakinj so že v soboto osvojile igralke ŽNK None Pomurje Beltinci. Drugo mesto je z identičnim številom točk (58) dosegla Olimpija, 3. mesto je pripadlo Radomljam. Ana Milović je s 66 goli prva strelka tekmovanja.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltincih želijo postaviti piko na i jubilejni sezoni
  Danes bomo v Beltincih ob skorajšnjem koncu jubilejne 30. sezone SŽNL dobili državne prvakinje. V igri za laskavi naslov sta zasedbi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Prenos tekme 21. kroga bo na Sportklubu, obračun se začne ob 17.30.
 • 20.05.2022 | 1. SŽNL
  Po zaslugi trenerja mirno in samozavestno na zadnjo tekmo sezone
  »Trenirale smo dobro, pripravljene smo na sobotno tekmo. Motivacija je na pravi ravni,« uvodoma pove Špela Kolbl, vodnilna strelka in kapetanka ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki jutri ob 17.30 v Beltincih s tekmo proti ŽNK Olimpija Ljubljana končuje sezono.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltince na derbi pripravljene na vse
  V Beltincih v soboto, 21. maja, ob 17.30 igrata domači ŽNK Nona Pomurje in gostujoča vrsta ŽNK Olimpije Ljubljana. Ekipi sta pred zadnjo tekmo prvenstva točkovno poravnani. Pomurkam vse razen poraza prinaša naslov, Olimpija pa mora za novo lovoriko zmagati. Prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  Vlogo favoritinj prepuščajo Olimpiji
  Na zadnjih 90 minut sezone prihajata ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana točkovno poravnani – oboji so zbrali po 57 točk. A je računica preprosta – Pomurke bodo prvakinje, če ne izgubijo, Olimpiji šteje le in samo zmaga.
 • 15.05.2022 | 1. SŽNL
  Štiri prepričljive zmage, poraženke brez gola
  Za nami je 20. krog SŽNL, ko so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Cerklje (tudi pred kamerami NZS), ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana. Ob pogledu na lestvico je jasno,  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana na (medsebojno) tekmo zadnjega kroga prihajata točkovno poravnani – oboji so zbrali 57 točk.

DELI NA