02.09.2020 | 1. SFL
Na Škofijah in Ljutomeru bi radi začeli z zmago

V petek se s tekmami 1. kroga začenja sezona 1. SFL, to bo že 26. po vrsti. V 1. SFL je 10 ekip, vnovič pa bomo spremljali tudi tekmo med KMN Bronx Škofije in KMN Tomaž Šic Bar. V lanski sezoni se je ena tekma končala z remijem (5:5), v Ljutomeru so se veselili domačini, v sezoni 2016/2017 pa sta se obe tekmi končali v prid škofjotov.

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Zajc prišel, Bojkić odšel

Obe zasedbi odhajata v novo sezono v spremenjeni zasedbi. Škofije je zapustil Dejan Bojkić (1994), ki je bil lani s 17 zadetki prvi strelec ekipe. Bojkić bo kariero nadaljeval v Italiji. Domači trener Marko Hrvatin je vesel, ker se je v ekipo vrnil reprezentant Nik Zajc, ki je po sezoni v Italiji spet doma, a še ni registriran, zato bo v petek le navijač Bronxov. Primorci so celo upali na francoski okrepitvi, a iz tega ne bo nič.

Pogrešali tekme

„Končno spet tekma! Tokrat bo specifična domača tekma, brez gledalcev, proti izkušenemu nasprotniku. Pomlajeni in željni, da se vse to ponovno začne, pričakujemo prvo tekmo zelo pomlajeni z upanjem, da bomo "čimprej" dozoreli. Ekipo Tomaža dobro poznamo, večjih skrivnosti ni. So izkušena ekipa, ki bo igrala večinoma na rutino svojih posameznikov. Ključ tekme pa je v naši ekipi. Če bomo dovolj agresivni, a vendarle ne preveč, če bomo dobivali duel igro in ne zamujali, potem vem, da rezultat ne bo izostal, ne glede na kvaliteto gostov,“ pove trener domačinov Hrvatin.

V Obsotelje

„Generalke še nismo imeli, ker se proces naših priprav zaključuje šele v 3. tednu. Po pričetku prvenstva, ko je na sporedu prost vikend, pa imamo po programu še mini priprave v Termah Olimia, kjer zaključujemo naš uvodni del priprav. Trenutno veseli dejstvo, da se dobro trenira, da imamo po 5-6 aktivnosti tedensko ter da so vsi tako člani kot mladinci, ki so zdaj priključeni članski ekipi, željni dokazovanja,“ še doda Hrvatin, ki se je v času priprav z ekipo pomeril z Dobrepoljem in Kixi Ajdovščina.

Spremembe pri gostih

Moštvo KMN Tomaž Šic Bar sta zapustila Rok Rednak in Mitja Gašparič (oba FC Ptuj), novinca pa sta Bojan Klemenčič (nazadnje KMN Miklavž) in Mitja Plahuta (Dobovec), trener ostaja Matej Gajser, ki je z ekipo navduševal v lanski sezoni, za nameček pa so bili Tomaži korak do preboja na finalni turnir pokala Terme Olimia.

„Po zelo dolgi pavzi, ko ni bilo uradnih tekem, odhajamo na gostovanje na Primorsko. Prvi krog bo v marsičem pokazal, v kakšnem stanju so ekipe in kako so se karte premešale,“ uvodoma pove Gajser in dodaja pogled na tekmeca: „Ekipa Bronxa je stalni prvoligaš, ki zna ne glede na zasedbo odlično igrati na rezultat!“

„V času priprav smo igrali prijateljsko tekmo s KMN Meteorplast, kjer smo dobili nekaj povratnih informacij, kaj moramo popraviti. Glede na pristop fantov na treningu sem zadovoljen s prikazanim v danem trenutku, se pa vsi skupaj zavedamo, da so še rezerve,“ sklene Gajser.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.
 • 17.09.2020 | 1. SFL
  Futsal liga prvakov z novim formatom
  Evropska nogometna zveza Uefa je predstavila spremenjen format tekmovanja za sezono 2020/2021, ko bo Slovenijo v tem elitnem tekmovanju zastopal FK Dobovec.
 • 11.09.2020 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, na vrhu še Ptuj in Mlinše
  Tekmovanje se nadaljuje s 3. krogom 25.9., prihodnji teden je rezerviran za reprezentančno akcijo članov.

DELI NA