02.09.2020 | 1. SFL
Na Škofijah in Ljutomeru bi radi začeli z zmago

V petek se s tekmami 1. kroga začenja sezona 1. SFL, to bo že 26. po vrsti. V 1. SFL je 10 ekip, vnovič pa bomo spremljali tudi tekmo med KMN Bronx Škofije in KMN Tomaž Šic Bar. V lanski sezoni se je ena tekma končala z remijem (5:5), v Ljutomeru so se veselili domačini, v sezoni 2016/2017 pa sta se obe tekmi končali v prid škofjotov.

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Zajc prišel, Bojkić odšel

Obe zasedbi odhajata v novo sezono v spremenjeni zasedbi. Škofije je zapustil Dejan Bojkić (1994), ki je bil lani s 17 zadetki prvi strelec ekipe. Bojkić bo kariero nadaljeval v Italiji. Domači trener Marko Hrvatin je vesel, ker se je v ekipo vrnil reprezentant Nik Zajc, ki je po sezoni v Italiji spet doma, a še ni registriran, zato bo v petek le navijač Bronxov. Primorci so celo upali na francoski okrepitvi, a iz tega ne bo nič.

Pogrešali tekme

„Končno spet tekma! Tokrat bo specifična domača tekma, brez gledalcev, proti izkušenemu nasprotniku. Pomlajeni in željni, da se vse to ponovno začne, pričakujemo prvo tekmo zelo pomlajeni z upanjem, da bomo "čimprej" dozoreli. Ekipo Tomaža dobro poznamo, večjih skrivnosti ni. So izkušena ekipa, ki bo igrala večinoma na rutino svojih posameznikov. Ključ tekme pa je v naši ekipi. Če bomo dovolj agresivni, a vendarle ne preveč, če bomo dobivali duel igro in ne zamujali, potem vem, da rezultat ne bo izostal, ne glede na kvaliteto gostov,“ pove trener domačinov Hrvatin.

V Obsotelje

„Generalke še nismo imeli, ker se proces naših priprav zaključuje šele v 3. tednu. Po pričetku prvenstva, ko je na sporedu prost vikend, pa imamo po programu še mini priprave v Termah Olimia, kjer zaključujemo naš uvodni del priprav. Trenutno veseli dejstvo, da se dobro trenira, da imamo po 5-6 aktivnosti tedensko ter da so vsi tako člani kot mladinci, ki so zdaj priključeni članski ekipi, željni dokazovanja,“ še doda Hrvatin, ki se je v času priprav z ekipo pomeril z Dobrepoljem in Kixi Ajdovščina.

Spremembe pri gostih

Moštvo KMN Tomaž Šic Bar sta zapustila Rok Rednak in Mitja Gašparič (oba FC Ptuj), novinca pa sta Bojan Klemenčič (nazadnje KMN Miklavž) in Mitja Plahuta (Dobovec), trener ostaja Matej Gajser, ki je z ekipo navduševal v lanski sezoni, za nameček pa so bili Tomaži korak do preboja na finalni turnir pokala Terme Olimia.

„Po zelo dolgi pavzi, ko ni bilo uradnih tekem, odhajamo na gostovanje na Primorsko. Prvi krog bo v marsičem pokazal, v kakšnem stanju so ekipe in kako so se karte premešale,“ uvodoma pove Gajser in dodaja pogled na tekmeca: „Ekipa Bronxa je stalni prvoligaš, ki zna ne glede na zasedbo odlično igrati na rezultat!“

„V času priprav smo igrali prijateljsko tekmo s KMN Meteorplast, kjer smo dobili nekaj povratnih informacij, kaj moramo popraviti. Glede na pristop fantov na treningu sem zadovoljen s prikazanim v danem trenutku, se pa vsi skupaj zavedamo, da so še rezerve,“ sklene Gajser.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA