02.09.2020 | 1. SFL
Na Škofijah in Ljutomeru bi radi začeli z zmago

V petek se s tekmami 1. kroga začenja sezona 1. SFL, to bo že 26. po vrsti. V 1. SFL je 10 ekip, vnovič pa bomo spremljali tudi tekmo med KMN Bronx Škofije in KMN Tomaž Šic Bar. V lanski sezoni se je ena tekma končala z remijem (5:5), v Ljutomeru so se veselili domačini, v sezoni 2016/2017 pa sta se obe tekmi končali v prid škofjotov.

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Zajc prišel, Bojkić odšel

Obe zasedbi odhajata v novo sezono v spremenjeni zasedbi. Škofije je zapustil Dejan Bojkić (1994), ki je bil lani s 17 zadetki prvi strelec ekipe. Bojkić bo kariero nadaljeval v Italiji. Domači trener Marko Hrvatin je vesel, ker se je v ekipo vrnil reprezentant Nik Zajc, ki je po sezoni v Italiji spet doma, a še ni registriran, zato bo v petek le navijač Bronxov. Primorci so celo upali na francoski okrepitvi, a iz tega ne bo nič.

Pogrešali tekme

„Končno spet tekma! Tokrat bo specifična domača tekma, brez gledalcev, proti izkušenemu nasprotniku. Pomlajeni in željni, da se vse to ponovno začne, pričakujemo prvo tekmo zelo pomlajeni z upanjem, da bomo "čimprej" dozoreli. Ekipo Tomaža dobro poznamo, večjih skrivnosti ni. So izkušena ekipa, ki bo igrala večinoma na rutino svojih posameznikov. Ključ tekme pa je v naši ekipi. Če bomo dovolj agresivni, a vendarle ne preveč, če bomo dobivali duel igro in ne zamujali, potem vem, da rezultat ne bo izostal, ne glede na kvaliteto gostov,“ pove trener domačinov Hrvatin.

V Obsotelje

„Generalke še nismo imeli, ker se proces naših priprav zaključuje šele v 3. tednu. Po pričetku prvenstva, ko je na sporedu prost vikend, pa imamo po programu še mini priprave v Termah Olimia, kjer zaključujemo naš uvodni del priprav. Trenutno veseli dejstvo, da se dobro trenira, da imamo po 5-6 aktivnosti tedensko ter da so vsi tako člani kot mladinci, ki so zdaj priključeni članski ekipi, željni dokazovanja,“ še doda Hrvatin, ki se je v času priprav z ekipo pomeril z Dobrepoljem in Kixi Ajdovščina.

Spremembe pri gostih

Moštvo KMN Tomaž Šic Bar sta zapustila Rok Rednak in Mitja Gašparič (oba FC Ptuj), novinca pa sta Bojan Klemenčič (nazadnje KMN Miklavž) in Mitja Plahuta (Dobovec), trener ostaja Matej Gajser, ki je z ekipo navduševal v lanski sezoni, za nameček pa so bili Tomaži korak do preboja na finalni turnir pokala Terme Olimia.

„Po zelo dolgi pavzi, ko ni bilo uradnih tekem, odhajamo na gostovanje na Primorsko. Prvi krog bo v marsičem pokazal, v kakšnem stanju so ekipe in kako so se karte premešale,“ uvodoma pove Gajser in dodaja pogled na tekmeca: „Ekipa Bronxa je stalni prvoligaš, ki zna ne glede na zasedbo odlično igrati na rezultat!“

„V času priprav smo igrali prijateljsko tekmo s KMN Meteorplast, kjer smo dobili nekaj povratnih informacij, kaj moramo popraviti. Glede na pristop fantov na treningu sem zadovoljen s prikazanim v danem trenutku, se pa vsi skupaj zavedamo, da so še rezerve,“ sklene Gajser.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    olfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.

DELI NA