24.02.2020 | 2. SNL
Na Ptuju so se zahvalili Vugdaliću

Drugoligaši odštevajo dneve do nadaljevanja prvenstva, ki se bo s tekmo Drave in Nafte pričelo v petek, 6. marca. Klubi so nekaj dni po koncu zimskega prestopnega roka potrdili še nekaj novincev, z dvema so se pohvalili v Novi Gorici, najbolj dejavni pa so bili v Novem mestu.

Dejavni so bili tudi v najstarejšem slovenskem mestu. Na Ptuju so pred dnevi dobili novo vodstvo, ki je dva tedna pred nadaljevanjem prvenstva prekinilo sodelovanje z dosedanjim strategom Muamerjem Vugdalićem. Iz itailjanskega Neaplja, od koder prihaja novi predsednik kluba, se je na Ptuj preselil 25-letni Lucas Espindola, novinci med "kurenti" pa so tudi posojeni nogometaš Maribora Nino Žugelj, Drilon Kryeziu, Sandro Lukić-Grančić in Jordan Akande.

Novomeščani, ki so pozimi izgubili Mateja Potokarja in Kima Dohynuna, so razkrili pravcati paket novih moči. Po Parrisu, ki so ga do konca sezone posodili Domžalčani, se je na Portoval vrnil Miha Vidmar. Nove moči v zasedbi Zorana Zeljkovića so tudi Ivan in Marko Brekalo ter Anis Jašaragić, ki je dvakrat zadel na pripravljalni tekmi s Svobodo. Ljubljansko mrežo je dvakrat zatresel še en bivši up Domžal Marko Huč, delež k zmagi s 6:2 pa sta dodala še Žur in Bubnjević.

Novogoričanom sta se pridružila hrvaški vezist Mateo Itrak in španski napadalec Victor Aliaga, ki ga je "vrtnicam" za pol leta posodil Triglav. Slednji je že zaigral na tekmi pokala MNZ Nova Gorica, ki pa so jo v Vipolžah dobili gostitelji Brici. Dvoboj je bil odločen po strelih z bele točke, poraz pa pomeni, da Gorica v prihodnji sezoni ne bo zaigrala v Pokalu Slovenije.

Koprčani so na pripravah v Turčiji vknjižili štiri remije, v minulem tednu so remizirali z ruskim Neftekhimikom in Kaspiyjem iz Aktauja. Na prvi tekmi je dvakrat zadel Dare Vršič, na drugi pa Edi Baša. Kanarčki so se po povratku domov in dveh prostih dneh pomerili z Opatijo, ki nastopa v tretjem razredu hrvaškega nogometa. Hrvati so povedli, nato pa sta preobrat za zmago s 3:1 zrežirala že omenjena Baša in Vršič, ki je zadel dvakrat.

V Radomljah so v prejšnjem tednu potrdili dva novinca. Olimpija je "mlinarjem" posodila Oliverja Kregarja, ki že ima nekaj prvoligaških izkušenj, iz Ljubljane pa se je v Radomlje preselil tudi obetavni Mark Golob. Osemnajstletnik, ki lahko igra še za mladinsko ekipo, je bil doslej član šišenske Ilirije, z Radomljami pa je sklenil profesionalno pogodbo. Radomljani so teden sklenili s tekmo proti Krškemu, ki se je končala z izidom 2:2. Za rumeno-črne sta zadela Gašper Trdin in Mark Zabukovnik, za Krško pa Žiga Jurečič in Barranco. David Žabec je po drugem golu Krčanov, ki sem je pred dnevi pridružil hrvaški vratar Ivan Jelić, zapravil najstrožjo kazen.

Ravenčani so v svoje vrste zvabili mlada koroška upa, ki bosta v dresu Fužinarja iskala prve članske minute, oba pa lahko nastopata za mladinske selekcije. Nik Krebs, ki je rojen leta 2004, se v Fužinar seli iz Celja, dve leti starejši Matija Jezernik pa je bil nazadnje član Rudarja. Oba sta kariero pričela pri prevaljskem Korotanu. Fužinar se je v prešnjem tednu pomeril z dvema avstrijskimi prvoligašema, zasedbi iz Pliberka je v enem polčasu zabil štiri zadetke, srečanje s Kalsdorfom pa se je končalo z izidom 1:1.

Madžarski ZTE je lendavski Nafti posodil dva nogometaša. Osemnajstletni Nigerijec Ubochioma Meshack se najbolje znajde na položaju krilnega napadalca, tri leta starejši Bence Gergenyi pa igra na položaju levega bočnega branilca, sicer pa gre tudi za mladega reprezentanta Madžarske.

Biljenci, ki so se v prejšnjem tednu merili z Vipavo in Ilirijo, so javnosti predstavili dva novinca. V dolinco sta se preselila vratar Matija Radikon in Aljaž Tavčar. 

Nogometaši Doba so del zimskih priprav tudi letos opravili v Umagu, bivanje na Hrvaškem pa so izkoristili tudi za pripravljalno srečanje s puljsko Istro. Dobljani so po zaslugi Kunstlja in Petroviča dobili prvi polčas, hrvaški prvoligaš pa je v nadaljevanju srečanja prišel do preobrata in zmage s 3:2. Izkušeni Klemen Kunstelj je bil uspešen tudi na tekmi z Ajdovščino, ki jo je odločil s strelom z bele točke. 

V Dekanih so gostili obračun dveh Jadranov, gostitelji pa so bili z goloma Marcela Keneta in mladinca Tilna Turka boljši od gostov iz Poreča. "Pesjani" so registrirali še tri novince, v Dekane so se preselili Amir Čavalić, Kostja Horvat in Marko Martinaga, ki se je pozimi preselil na Bonifiko, Koprčani pa so ga Jadranu posodili do konca sezone.

Beltinčani so se za nekaj dni preselili v hrvaški Umag, kjer so se pomerili z avstrijskim nižjeligašem ASKÖ Oedtom. Prekmurci so z golom Luke Asentića iztržili remi.

Brici, ki so si s skalpom Gorice zagotovili poletni nastop v Pokalu Slovenije, so javnosti predstavili še tri nove obraze. Blaž Urh se v Vipolže seli po jeseni v Bravu, Matic Sever je nazadnje nastopal za Vipavo, Matevž Smrtnik pa je igral za italijanski Lumignacco.

Brežičani so uspešno registrirali Adama Jakupoviča, Jurija Španjo, Bena Gasserja, Stefana Kričkovića in Jureta Ribiča, ki jih je Posavcem posodila Olimpija. Prenovljeni Brežičani so sicer izgubili zadnje pripravljalno srečanje, z 1:2 je bil boljši zagrebški tretjeligaš Lučko.

S hrvaškim tretjeligašem so se merili tudi Slatinčani, ki so remizirali z varaždinskim Varteksom. Pod tri zadetke so se podpisali Branilović, Verunica in Jauk. Mateo Branilović in Mateo Verunica sta novinca med črno-belimi, prvi je bil jeseni član Beltincev, drugi je kot posojeni član Kopra igral za Jadran. V Rogaško Slatino se je vrnil Tim Golob, nove moči pa so še Tim Jelenko, nekdanji član Triglava in Rudarja Nejc Pušnik ter Ivan Ptiček, ki smo ga pred leti spoznali v dresu Zavrča.

V Dravogradu bodo v pomlad krenili s četverico novincev, zadnji ekipi 2. SNL so se pridružili Goran Petković, Marko Petrović, Jaka Bokšan in Momodou Lamin Cham.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA