07.10.2019 | A
Na Brdo s petimi zadetki

Matjaž Kek je včeraj na Brdu pri Kranju pozdravil prve reprezentante, ki so z uvodnim treningom že pričeli priprave na dvoboja s Severnimi Makedonci in Avstrijci. Nedelja je sicer ponudila še tri zadetke reprezentantov, dobro formo je znova potrdil tudi Andraž Šporar.

Šporar se je v slovaškem prvenstvu veselil sedmega gola, s katerim je Slovanu v gosteh pri Ružomberoku priigral točko. Ljubljančan je tekmo pričel na klopi, v igro pa vstopil dobre četrt ure pred zadnjim sodniškim žvižgom. Reprezentančni napadalec je dobro strelsko formo potrdil že med tednom, ko je v polno meril tudi v drugem krogu UEFA Evropske lige. Slovaški prvak je tudi po njegovi zaslugi remiziral s portugalsko Brago, Šporar je v sodniškem dodatku prvega polčasa najprej zapravil najstrožjo kazen, nato pa odbitek pospravil v domačo mrežo.

Pod peti zadetek sezone se je v soboto podpisal Tim Matavž, ki z Vitessejem vztraja tik pod vrhom lestvice. Četrta ekipa nizozemskega prvenstva je v devetem krogu z 2:1 premagala Utrecht, Šempetrčan pa je v 68. minuti tehtnico dokončno prevesil v korist gostiteljev. 

Robertu Beriću je pripadla vloga osrednjega junaka St. Etienna, ki je z golom Krčana dobil veliki derbi z Lyonom. Zeleni-beli so do prestižne zmage na domači zelenici prišli z golom v 90. minuti, pod katerega se je Berić podpisal deset minut po vstopu na zelenico. Berić je dosegel prvi zadetek v letošnjem prvenstvu, med tednom pa je zaigral tudi v UEFA Evropski ligi. Napadalec je v 64 minutah igre v statistiko vknjižil rumeni karton in osvojeno točko. Rene Krhin je novo zmago Nantesa, ki se je s skalpom Nice povzpel na drugo mesto, pospremil s klopi.

Z dobro formo se lahko v zadnjih tednih pohvali tudi Benjamin Verbič. Junak zmage nad Izraelom je zadel na zadnjih treh ligaških preizkušnjah, po Mariupolu in Dnipru je zatresel še mrežo Kolosa. Vojničan, ki je v igro vstopil nekaj minut po začetku drugega polčasa, je v izdihljajih tekme zadel z bele točke in potrdil zmago z izidom 0:4. Kijevčani so v četrtek brez zadetkov remizirali z Luganom, ki je v Kijevu zaigral brez Domna Črnigoja. Primorec je zaradi poškodbe izpustil tudi ligaško zmago nad Sionom, medtem ko je Denis Popović visok poraz Zürich, ki je doma z 0:4 izgubil z Young Boysi, spremljal ob igrišču.

Jan Oblak je v španskem prvenstvu znova zaklenil svoja vrata, a soigralci v napadu niso našli recepta za preboj obrambe Valladolida, saj se je obračun zaključil brez zadetkov. Atletico je z drugim zaporednim remijem, tretjim na zadnjih štirih tekmah, zdrsnil za Barcelono, na tretje mesto lestvice. Madridčanom je šlo bolje v Moskvi, saj so rdeče-beli dobili tekmo drugega kroga UEFA Lige prvakov. Oblak je ostal nepremagan, Atletico pa je slavil zmago z 0:2.

Manj uspešen je bil Petar Stojanović, ki je z Dinamom gostoval pri Manchester Cityju in kljub dobremu uporu klonil z 2:0. Stojanović je odigral celotno srečanje, Dinamu pa je pomagal tudi v 11. krogu hrvaškega prvenstva. Zagrebčani so na domačem Maksimiru po enajstmetrovki Petkovića premagali Slaven Belupo in s tekmo manj zaostajajo za petami vodilnega Hajduka.

Atalanta je bila po porazu v Zagrebu neuspešna tudi v drugem krogu, v Milanu je bil z 1:2 boljši ukrajinski Šahtar. Gostitelji so sicer povedli, Josip Iličić pa je še pred tem zastreljal najstrožjo kazen, nato pa je bil pri izidu 1:1 zamenjan v 57. minuti. Gostje so do zmage prišli z golom v 95. minuti. Atalanti se je bolje godilo včeraj, saj so modro-črni rane po porazu zacelili z ligaško zmago. Atalanta je bila s 3:1 boljša od Lecceja, za katerega je Žan Majer odigral celotno srečanje. Iličić je igrišče zapustil v 74. minuti, pred tem je v drugem polčasu podal za tretji gol domače ekipe.

Uspešen je bil tudi SPAL Jasmina Kurtića, ki je na domači zelenici z 1:0 premagal Parmo. Kurtić, ki je prejel tudi rumeni karton, je odigral celotno tekmo. SPAL se je z zmago povzpel na 17. mesto lestvice, Atalanta ostaja tretja. Empoli je po porazu s Pordenonejem izgubil vodstvo v Serie B. Gostje so sicer že v tretji minuti ostali brez pordečelega Bandinellija, Jure Balkovec pa je tudi tokrat igral od prve do zadnje minute.

CSKA je moral v drugem krogu UEFA Evropske lige priznati premoč Espanyola, ki je v Moskvi slavil z 0:2. Jaka Bijol je v igro vstopil v 77. minuti, ko so Rusi že lovili zaostanek. Moskovčani so bili neuspešni tudi v domačem prvenstvu, saj so v 12. krogu doma izgubili z Rostovom. Bijol je tudi tokrat vstopil v igro, a so gostitelji v 67. minuti že izgubljali z 0:3. CSKA je po porazu s prvega zdrsnil na peto mesto. Na šestem mestu najdemo Ufo, ki pa za peto ekipo prvenstva zaostaja kar deset točk. Klub Bojana Jokića, ki pa je obsedel na klopi za rezrevite, je doma izgubil z Akhmatom. Nič kaj boljše se ni godilo niti Sočiju Mihe Mevlje, ki je z 0:2 pokleknil pred Samaro. Kraševec je odigral celotno tekmo. 

Miha Blažič je s Ferencvarošem v Budimpešti gostil bolgarski Ludogorec, ki je v madžarski prestolnici slavil z 0:3. Primorec je poveljeval domači obrambi, konec tedna pa je zaigral tudi na mestnem derbiju s Honvedom, ki pa ni postregel z zadetki. Blažič je tekmo sklenil z rumenim kartonom. Ferencvaroš s tekmo manj za vodilnim Fehervarjem zaostaja za pet točk.

Kek je pred tekmama s Severno Makedonijo in Avstrijo izgubil Luko Zahovića, ki s soigralci ni uspel prebiti obrambnega zidu Mure. Tako bo edini predstavnik Prve lige Telekom Slovenije v izbrani vrsti Slovenije Nejc Vidmar, ki se je z Olimpijo v Kranju veselil preobrata. Ljubljančan je v gorenjski prestolnici klonil dvakrat, a so zmaji v drugem polčasu prišli do popolnega preobrata in ponovno prevzeli prvo mesto.

Odmevne zmage se je po nekoliko slabšem začetku sezone razveselil Uroš Korun. Piast je pred domačimi gledalci z 2:0 premagal Legio, izkušeni branilec pa je odigral vso srečanje. 

V domovino se bo z zmago vrnil tudi Aljaž Struna, ki je v nedeljskih večernih urah odigral tekmo z Los Angeles Galaxyjem. Zasedba iz mesta angelov je z golom Ibrahimovića je sicer povedla, a so Teksačani po preobratu prišli do zmage s 4:2. Pirančan je v 62. minuti podal za drugi izenačujoči zadetek. 

APOEL je brez lažje poškodovanega Romana Bezjaka klonil v Sevilli, Vida Belca je v 17. minuti premagal Chicharito Hernandez. 

Fenerbahče Mihe Zajca je sedmem krogu turškega prvenstva na domačem terenu izgubil z Antalyasporjem, Primorec pa je ob porazu z 0:1 odigral drugi polčas.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.
  • 21.03.2024 | A
    Na Malti do neodločenega rezultata
    Nogometna reprezentanca Slovenije je v Ta'Qaliju odigrala prvo pripravljalno tekmo v sklopu priprav na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Po presenetljivem vodstvu Maltežanov je za končnih 2:2 zadel Benjamin Šeško.

DELI NA