11.11.2021 | U21
Na Bonifiki z Albanijo, Aćimović verjame v pozitiven razplet

Reprezentanca do 21 let bo v petkovem večeru odigrala prvo od dveh novembrskih tekem kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023. Slovenci bodo tako Albance kot Čehe gostili na koprski Bonifiki, selektor Milenk Aćimović pa z optimizmom zre v predzadnji obračun letošnjega leta.

Albanci v Koper prihajajo po tem, ko so oktobra v Elbasanu premagali prav našo izbrano vrsto. Slovenci so si pripravili nekaj obetavnih priložnosti, ki pa jih niso izkoristili in bili kaznovani. Bernard Karrica je domače v vodstvo popeljal v 53. minuti srečanja, pet minut kasneje pa je v polno meril še Armando Dobra. Slovenska zasedba je sprožila kar 14 udarcev, domača zgolj pet, Tamar Svetlin pa v izdihljajih dvoboja ni izkoristil strela z bele točke.

Milenko Aćimović je priprave izkoristil tudi za analizo oktobrskega srečanja: "Zavedamo se, da nas čaka še ena zahtevna tekma. Reprezentanca Albanije se je na domačem igrišču pokazala kot zelo dober nasprotnik, čeprav smo imeli priložnosti, da bi osvojili tri točke, a jih nismo. Tekmo smo si pogledali in analizirali, v treh, štirih dneh pa smo se veliko pogovarjali, da se čimbolje pripravimo na tekmeca."

Slovenski selektor je moral v pričetku priprav opraviti dve menjavi. Namesto Gašperja Pečnika, nogometaša Aluminija, je bil naknadno vpoklican napadalec Dario Kolobarić, ki se po poletnem prestopu dokazuje pri Šahtarju iz Soligorska, medtem ko je vratarja Klemna Mihelaka nadomestil mladi Samo Pridigar, ki letos kot posojeni član Maribora brani mrežo Dravograda.

Nekdanji vezist dan pred povratno tekmo z optimizmom zre v spopad na Bonifiki. "Na tekmah z Anglijo in Albanijo se nam je dogajalo, da prejmemo zadetke in startamo z zaostankom 2:0. Prepričan sem, da bo jutri drugače, fantje pa komaj čakajo na začetek tekme. Tudi Albanci imajo svojo računico na tej tekmi, saj so nas premagali pred mesecem, vendar sem prepričan v dobro partijo Slovenije in zmago. Upam na najboljše!" še poudarja Aćimović.

Slovenci so na štirih kvalifikacijah tekmah osvojili prav toliko točk, a so kar trikrat gostovali. Po uvodnem porazu s Čehi, ki so do zmage prišli v izdihljajih tekme, je srečanje v Andori odločil kapetan Dušan Stojinović. Branilec ruskega Himkija je zadel tudi na oktobrski domači tekmi z Anglijo, ko se je Slovenija po zaostanku dveh golov veselila odmevne točke. Ob Stojinoviću je angleško mrežo zatresel še Mark Španring.

Petkova tekma Slovenije in Albanije se bo pričela ob 18. uri. Vstopnice po ceni šestih evrov bodo bo moč kupiti na dan tekme.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA