03.06.2021 | U21
NZS in Uefa s kolesi osrečili otroke

Nogometna zveza Slovenije je v sodelovanju z Uefo Zvezi prijateljev mladine Moste Polje in URI Soča podarila 84 koles in eno dodatno kolo za deklico invalidko.

Nogometna zveza Slovenije je v sodelovanju z Uefo med Uefa evropskim prvenstvom do 21 let 2021 otrokom iz socialno ogroženih družin ter otrokom, pacientom Univerzitetnega rehabilitacijskega centra v Soči, podarila kar 84 koles ter prilagojeno kolo za otroke invalide.

Akciji so se pridružili tudi Tadej Pogačar, zmagovalec zadnje dirke po franciji in ambasadorja Evropskega prvenstva, Jan Oblak ter Josip Iličić in vse prisotne pozdravili z video sporočilom. Ob tej priložnosti pa se je izkazal tudi mladi pacient, ki je recitiral pesem »Naš nogometni kralj«, ki jo je napisal prav za Jana Oblaka.

Na dogodku so bili prisotni predsednica Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste - Polje Anita Ogulin, generalni direktor URI Soča Robert Cugelj, predstavnik Uefe, Francesco Campagna in generalni sekretar NZS, Martin Koželj.

Generalni sekretar NZS je ob tej priložnosti dejal: 'Vesel sem, da lahko preko nogometa pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo. Skozi akcijo Čistejši zrak, boljša igra, smo tako poleg sajenja dreves danes skupaj z Uefo donirali tudi kolesa otrokom, ki si jih drugače ne morejo privoščiti, še posebej pa smo veseli, da lahko pomagamo tako Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje kot tudi inštitutu Soča.'

Generalni direktor URI Soča pa je ob tem dejal: 'Res se zahvaljujem tako NZS kot tudi Uefi za donacijo, s katero bomo deklici Katji omogočili, da se bo tudi ona lahko vozila s kolesom. Naši pacienti so se res veselili dogodka, prisotnost Uefe in NZS jim ogromno pomeni in tudi to je moč športa in nogometa.'

NZS pa je ob tej priložnosti podarila tudi 40 vstopnic za ogled finala evropskega prvenstva, ki bo 6.6. na stadionu v Stožicah zaposlenim na URI Soča.

Tekst: NZS
Foto:m24.si

SORODNE NOVICE

 • 06.06.2021 | U21
  Euro U21: Nemčiji naslov evropskih prvakov!
  Nemška mlada nogometna reprezentanca je v ljubljanskih Stožicah osvojila naslov evropskih prvakov v starostni kategoriji do 21 let. V finalu prvenstva, ki je v dveh delih potekalo v Sloveniji in na Madžarskem, so pred nekaj manj kot 4900 gledalci ugnali Portugalsko z 1:0 (0:0). Edini gol je v 49. minuti dosegel Lukas Nmecha.
 • 06.06.2021 | U21
  Euro U21: Danes veliki finale!
  Na stadionu Stožice v Ljubljani bo drevi ob 21. uri na sporedu finale Uefa evropskega prvenstva do 21 let, ki je v dveh delih potekalo v Sloveniji in na Madžarskem. Za naslov najboljšega mladega kolektiva na stari celini se bosta pomerili reprezentanci Nemčije in Portugalske.
 • 05.06.2021 | U21
  Euro U21: Kdo bo evropski prvak?
  V nedeljo ob 21.00 bo v Ljubljani še zadnje dejanje Uefa evropskega prvenstva do 21 let 2021. Za naslov evropskih prvakov se bosta pomerili mladi reprezentanci Nemčije in Portugalske.
 • 04.06.2021 | U21
  Euro U21: Veliko povpraševanje po vstopnicah za finale
  Nedeljski finale UEFA evropskega nogometnega prvenstva do 21 let bo kot vse kaže razprodan. Na včerajšnjih polfinalnih tekmah sta si mesto v finalu, ki bo v nedeljo v ljubljanskih Stožicah ob 21. uri, zagotovili mladi reprezentanci Nemčije in Portugalske.
 • 03.06.2021 | U21
  Euro U21: Nemci z bliskovitim začetkom do finala
  Mlada nemška nogometna reprezentanca je druga finalistka Uefa evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem. V Szekesfehervarju so premagali Nizozemsko z 2:1 (2:0). V finalu pa jim bo v ljubljanskih Stožicah nasproti stala Portugalska, ki je v Mariboru ugnala Španijo z 1:0.
 • 03.06.2021 | U21
  Euro U21: Portugalci prvi finalisti
  Mlada reprezentanca Portugalske je prva finalistka UEFA evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem. V Mariboru je v Ljudskem vrtu z 1:0 (0:0) ugnala Španijo.
 • 03.06.2021 | U21
  Mlada reprezentanca ugnala Severno Makedonijo
  Nova generacija reprezentance do 21 let je pred jesenskim pričetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 dobila prijateljski obračun s Severno Makedonijo. Slovenci so z učinkovito igro trikrat zatresli mrežo tekmecev, v Krškem so bili že v prvem polčasu uspešni Aljoša Matko, Nik Prelec in Tamar Svetlin.
 • 03.06.2021 | U21
  Euro U21: Danes polfinalna dvoboja
  Najboljše štiri mlade reprezentance Uefa evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem danes čakata polfinalna obračuna. V Mariboru se bosta v Ljudskem vrtu ob 18. uri pomerili izbrani vrsti Španije in Portugalske, tri ure kasneje pa v Szekesfehervarju na Madžarskem še Nizozemska in Nemčija.
 • 02.06.2021 | U21
  Euro U21: Kek, Oblak in Iličić z veliko gesto
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek, kapetan Jan Oblak in Josip Iličić so z nakupom vstopnic za zaključne tekme UEFA evropskega prvenstva do 21 let poskrbeli, da bo več kot 200 otrok videlo izločilne boje najboljših evropskih mladih reprezentanc.

DELI NA