NZS in Pivovarna Union iščeta nov pokal

Nogometna zveza Slovenije in generalni sponzor slovenskega pokalnega tekmovanja, družba Pivovarna Laško Union d.o.o., sta pripravila razpis za oblikovanje nove lovorike za žensko in  za moško različico pokalnega tekmovanja, Pokal Pivovarna Union.

Družba Pivovarna Laško Union d. o. o. je s svojo blagovno znamko Union generalni sponzor nogometnega pokala Slovenije, ki se imenuje Pokal Pivovarna Union. V ta namen generalni sponzor, skupaj z Nogometno zvezo Slovenije (NZS) organizira natečaj za oblikovanje in izdelavo novih pokalov tekmovanja Pokal Pivovarna Union, ki ga bosta vsako leto prejeli žensko in moško moštvo, ki bosta zmagali na tekmovanju. Na ta način želita tako generalni sponzor kot tudi NZS omogočiti slovenskim oblikovalcem dodatno prepoznavnost in izpostavljenost, saj bo izbor novih pokalov podprt z medijskimi in promocijskimi aktivnostmi, finalisti in zmagovalec pa bodo deležni tudi dodatnih nagrad.

Pokalno tekmovanje v nogometu je po vsem svetu ena najstarejših oblik nogometnih tekmovanj in najbolj razširjeno tekmovanje v svetu športa. Za razliko od ligaških nogometnih tekmovanj, kjer so klubi razvrščeni glede na pretekle rezultate in lahko igrajo samo z nasprotniki v enakem razredu tekmovanja oziroma lig, na koncu pa o zmagovalcu odloča točkovni izkupiček oziroma položaj na lestvici ob koncu prvenstva, pokal omogoča, da se med sabo merijo klubi različnih lig in nivojev, kar omogoča športne senzacije kot tudi možnost, da se manjše nogometne sredine srečajo z velikani slovenskega nogometa, hkrati pa o zmagovalcu odloča samo ena tekma, kar daje tekmovanju še poseben čar nepredvidljivosti.

Pokal Pivovarne Union ima tudi izjemen tekmovalni značaj, saj zmagovalcu omogoča uvrstitev v evropska nogometna tekmovanja pod okriljem evropske nogometne zveze UEFA.

Na razpisu za oblikovanje novega pokala lahko sodeluje vsak, ki izpolnjuje razpisne pogoje. Le-ti so skupaj z izjavo za udeležence razpisa objavljeni na https://bit.ly/NovPokal, predloge pa zbiramo do 1. marca 2022.

SORODNE NOVICE

 • 23.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Izžrebani pari osmine finala, pokalni prvaki Koprčani z Domžalčani
  Novembra smo dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, po današnjem žrebu pa so znani tekmovalni pari, ki se bodo marca prihodnje leto udarili za četrtfinale.
 • 10.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Prvoligaški obračun za osmino finala pripadel Celjanom
  Znanih je vseh 16 udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union. Videm je na domačem igrišču presenetil Dobljane, prvoligaški obračun z Muro pa je dobilo Celje. Napredovala sta tudi Olimpija in Maribor, spored šestnajstine finala pa so s tekmo proti Cirkulanam zaprli pokalni prvaki Koprčani. 
 • 07.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Torek, sreda in četrtek rezervirani za pokalne spopade
  Torek, sreda in četrtek bodo namenjeni tekmam šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union. Tekmovanje s tem krogom prehaja pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, do sedaj so klubi igrali znotraj meja matične Medobčinske nogometne zveze.
 • 21.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Izžrebani pari tretjega kroga, prvaki Koprčani z Ljutomerčani
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo so opoldne izžrebali pare šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union, v katerega se je prebilo 32 zmagovalcev drugega kroga tekmovanja. Edini prvoligaški par tvorita Celje in Mura, pokalni prvaki Koprčani pa se bodo na Bonifiki pomerili s tretjeligašem iz Cirkulan.
 • 20.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Drugi krog Pokala Pivovarna Union postregel z nekaj presenečenji
  Znanih je vseh 32 udeležencev tretjega kroga Pokala Pivovarna Union. V šestnajstino finala pokalnega tekmovanja se je prebila osmerica prvoligašev, Radomlje so morale priznati premoč Brava, brez presenečenj pa vseeno ni šlo.
 • 17.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Za pokalno napredovanje tudi Koper, Maribor, Mura in Olimpija
  Kdo vse se bo prebil v tretji krog Pokala Pivovarna Union, med dvaintrideseterico najboljših klubov? Štirje klubi so si že priigrali mesto v šestnajstini finala, v tem tednu pa v pokalne boje vstopa tudi četverica predstavnikov v evropskih tekmovanjih, Koper, Maribor, Mura in Olimpija.
 • 12.09.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Nižjeligaši v prvem krogu Pokala Pivovarna Union izzivajo favorite
  Konec avgusta se je s tekmami predkroga pričela nova sezona prenovljenega formata Pokala Pivovarna Union. V lov na pokalno lovoriko se je letos podalo 186 klubov, krog kandidatov pa se bo znova skrčil po tekmah prvega kroga, ki se bo pričel že v torek.
 • 12.08.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Pričenja se nova pokalna sezona, v boj za lovoriko kar 186 klubov
  Konec tedna se v prenovljenem formatu pričenja nova sezona Pokala Pivovarna Union. Letos se v boj za pokalno lovoriko podaja kar 186 klubov, že v predkrogu tekmovanja pa boste lahko v neposrednem prenosu spremljali pet zanimivih obračunov.
 • 11.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koprčani so pokalni prvaki
  Nogometaši Kopra so pokalni prvaki sezone 2021/22. Primorci, ki vodijo tudi v državnem prvenstvu, so v drugem polčasu finalnega dvoboja strli odpor Brava ter ga z zadetki Lamina Colleyja in Andreja Kotnika premagali z izidom 3:1.
 • 10.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Danes za pokalno lovoriko
  Danes bo v knežjem mestu okronan novi pokalni prvak. Bodo novo pokalno lovoriko dvignili nogometaši Kopra ali Brava? Primorci lovijo četrti naslov, Ljubljančani bodo v velikem finalu zaigrali prvič v zgodovini kluba.

DELI NA