29.05.2021 | NZS
NZS in JGZ Brdo podpisala dogovor o sodelovanju, nov hotel kmalu nared

Javni gospodarski zavod P+protokolarne storitve (JGZ) Brdo in Nogometna zveza Slovenije (NZS) sta podpisala pogodbo o sodelovanju; NZS ima namreč sedež v neposredni bližini hotela, ki ga bodo po napovedih v kratkem dokončali tudi za potrebe predsedovanja Slovenije svetu Evropske unije v drugi polovici leta.

NZS domuje v neposredni bližini posestva Brdo od leta 2012, v naslednjih 20 dnevih pa naj bi bil po dveh letih zaprtja starega dokončan tudi nov hotel. Marjan Hribar, direktor JGZ Brdo, je ob podpisu pogodbe dejal, da so sobe praktično že končane, ureja se okolica, glavni cilj pa bo, da bo v prihodnje to tudi središče za priprave najboljših nogometnih ekip in reprezentanc sveta.

"Odprtje hotela, ki je bil zgrajen v rekordnem času, se približuje. NZS, ki je v času gradnje postala nomadka, se bo kmalu vrnila v to čudovito okolje, v katerem ima tudi sedež," je povedal predsednik NZS Radenko Mijatović in ocenil, da so bile pred tem letne storitve, ki jih je zveza od JGZ Brdo dobila, vredne okrog pol milijona evrov.

"Od začetka investicije v hotel na Brdu se izpolnjuje obljuba, da se bomo z NZS dobivali na dva meseca, tako v luči predsedovanja kot tudi zaradi delovanja hotela v prihodnje. Vsebine, ki jih bomo nudili v hotelu, bodo zelo pomembne, treba mu bo vdahniti dušo in poskrbeti tudi za vrhunsko hotelsko ter kulinarično storitev. Zato smo povabili k sodelovanju tudi vrhunskega kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča," je dodal Hribar.

V novem hotelu bodo nastanjene moške in ženske nogometne reprezentance med pripravami in tekmami, v okviru Brda pa naj bi zrasla tudi dvorana za košarko, rokomet in odbojko. Hribar je ob tem napovedal tudi možno selitev na Brdo Olimpijskega komiteja Slovenije. NZS pa je za JGZ Brdo po Hribarjevih besedah najpomembnejši partner, tudi pred protokolarnimi potrebami države.

Prvi gostje novega hotela na Brdu bo 12. junija člani vaterpolske reprezentance Srbije. Ta bo šla od tam nato neposredno na olimpijske v Tokio. Tako so storili tudi pred OI leta 2016 v Riu de Janieru in se od tam vrnili z zlatom. Hribar v prvem letu pričakuje 60 odstotno zasedenost hotela s kongresno in protokolarno dejavnostjo, predvsem pa s športno.

SORODNE NOVICE

 • 26.07.2021 | NZS
  Poslovil se je Ivan Toplak
  V 90. letu starosti je v Mariboru umrl nekdanji odlični nogometaš, kasneje pa trener in selektor, Ivan Toplak.
 • 29.06.2021 | NZS
  Po 13. seji IO NZS
  Na 13. seji so člani IO NZS poleg odločitve o uporabi tehnologije VAR v slovenskem prvoligaškem nogometu in sestave ligaških tekmovanj pod okriljem NZS sprejeli tudi odločitev o finančni stimulaciji klubom za vključevanje mladih igralcev, potrdili koledar ženskih in futsal tekmovanj, ter se seznanili s poročilom o licenciranju klubov 2021/22.
 • 29.06.2021 | NZS
  Sestava lig za sezono 2021/22
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije se je sestal na svoji 13. seji, na njej pa so sprejeli nekaj pomembnih odločitev za začetek prihajajoče nogometne sezone. Med njimi tudi sklepe o sestavi lig pod okriljem NZS.
 • 09.06.2021 | NZS
  Izvršni odbor na 12. seji potrdil predlog finančne vzpodbude za bodoče drugoligaše
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 12. seji sprejel sklepa, ki bosta klubom prinesla neposredno finančno korist. Potrjena sta bila namreč sklepa o finančni vzpodbudi klubom, ki napredujejo v 2. SNL in sofinanciranje stroškov za sodniška in delegatska nadomestila za mladinske in ženske kategorije. Imenovan je bil tudi selektor reprezentance do 15 let.
 • 20.05.2021 | NZS
  Redna letna Skupščina NZS
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji skupščini v Ljubljani med drugim sprejela finančni načrt za leto 2021. V tem je za 19.892.717 evrov prihodkov in 19.881.510 odhodkov, tako da sta letošnja zneska precej višja kot prej, a predvsem na račun organizacije evropskega prvenstva do 21 let.
 • 07.05.2021 | NZS
  Po 10. seji IO NZS
  Na sedežu NZS je v četrtek popoldan potekala 10. seja Izvršnega odbora NZS. Na njej so člani IO potrdili strategijo NZS za obdobje 2021-2025, ki bo konec meseca predstavljena tudi na Skupščini NZS. Izvršniki so sprejeli tudi finančno vzpodbudo klubom, ki napredujejo v 1. SNL, sofinanciranje nogometne infrastrukture v letu 2021, spremembe tekmovalnega sistema v pokalnem tekmovanju, enotno pogodbo o trenerskem delu in imenovanje selektorja U17.
 • 20.04.2021 | NZS
  Po kongresu Uefe v Motreauxu
  Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je v govoru na torkovem kongresu krovne evropske nogometne organizacije v Montreuxu vodstvom klubov, ki sodelujejo pri snovanju alternativne zaprte evropske klubske lige, potrkal na vest in jim ponudil možnost, da si premislijo. Članice Uefe pa so v izjavi soglasno obsodile poskus vzpostavitve superlige.
 • 19.04.2021 | NZS
  NZS podpira napore Uefe po ohranjanju ravnovesja
  Nogometni svet je pretreslo dogajanje v evropskem klubskem nogometu, kjer je dvanajsterica elitnih klubov odločila ustanoviti svoje zaprto tekmovanje, s tem pa so klubi obrnili hrbet načelom solidarnosti, ki so temelj uspeha današnjega nogometa kot celote.
 • 14.04.2021 | NZS
  Izvršni odbor odločal o tekmovanjih NZS
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji sprejel odločitev o nadaljevanju tekmovanj in spremembi tekmovalnih koledarjev za 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, Pokal, ter 1. SML/SKL in 2. SML/SKL, kakor v 1. SŽNL, ženskem pokalu, DU17, 1. SFL, 2. SFL, Ženski futsal ligi, Futsal ligi U19 in Futsal pokalu Terme Olimia.

DELI NA