29.05.2021 | NZS
NZS in JGZ Brdo podpisala dogovor o sodelovanju, nov hotel kmalu nared

Javni gospodarski zavod P+protokolarne storitve (JGZ) Brdo in Nogometna zveza Slovenije (NZS) sta podpisala pogodbo o sodelovanju; NZS ima namreč sedež v neposredni bližini hotela, ki ga bodo po napovedih v kratkem dokončali tudi za potrebe predsedovanja Slovenije svetu Evropske unije v drugi polovici leta.

NZS domuje v neposredni bližini posestva Brdo od leta 2012, v naslednjih 20 dnevih pa naj bi bil po dveh letih zaprtja starega dokončan tudi nov hotel. Marjan Hribar, direktor JGZ Brdo, je ob podpisu pogodbe dejal, da so sobe praktično že končane, ureja se okolica, glavni cilj pa bo, da bo v prihodnje to tudi središče za priprave najboljših nogometnih ekip in reprezentanc sveta.

"Odprtje hotela, ki je bil zgrajen v rekordnem času, se približuje. NZS, ki je v času gradnje postala nomadka, se bo kmalu vrnila v to čudovito okolje, v katerem ima tudi sedež," je povedal predsednik NZS Radenko Mijatović in ocenil, da so bile pred tem letne storitve, ki jih je zveza od JGZ Brdo dobila, vredne okrog pol milijona evrov.

"Od začetka investicije v hotel na Brdu se izpolnjuje obljuba, da se bomo z NZS dobivali na dva meseca, tako v luči predsedovanja kot tudi zaradi delovanja hotela v prihodnje. Vsebine, ki jih bomo nudili v hotelu, bodo zelo pomembne, treba mu bo vdahniti dušo in poskrbeti tudi za vrhunsko hotelsko ter kulinarično storitev. Zato smo povabili k sodelovanju tudi vrhunskega kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča," je dodal Hribar.

V novem hotelu bodo nastanjene moške in ženske nogometne reprezentance med pripravami in tekmami, v okviru Brda pa naj bi zrasla tudi dvorana za košarko, rokomet in odbojko. Hribar je ob tem napovedal tudi možno selitev na Brdo Olimpijskega komiteja Slovenije. NZS pa je za JGZ Brdo po Hribarjevih besedah najpomembnejši partner, tudi pred protokolarnimi potrebami države.

Prvi gostje novega hotela na Brdu bo 12. junija člani vaterpolske reprezentance Srbije. Ta bo šla od tam nato neposredno na olimpijske v Tokio. Tako so storili tudi pred OI leta 2016 v Riu de Janieru in se od tam vrnili z zlatom. Hribar v prvem letu pričakuje 60 odstotno zasedenost hotela s kongresno in protokolarno dejavnostjo, predvsem pa s športno.

SORODNE NOVICE

 • 02.10.2021 | NZS
  Za Botrstvo v športu zbrali 120 tisoč evrov!
  V petek je bil stadion Stožice odet v dobrodelnost. Na Dobrodelnem nogometnem večeru Fundacije Miroslava Cerarja se je igralo za dober namen. Zbranih 120.000 evrov bo šlo za projekt Botrstvo v športu, ki s štipendijami podpira mlade športnike in športnice iz socialno šibkejših okolij.
 • 01.10.2021 | NZS
  Dobrodelni nogometni večer na Stožicah z Aleksandrom Čeferinom in Luisom Figom
  Aleksander Čeferin, Luis Figo, Maxwell Scherrer, Zvonimir Boban in Robbie Keane bodo v petek zvečer pritekli na zelenico Stožic v sklopu dobrodelnega nogometnega dogodka Fundacije Miroslava Cerarja, na katerem bodo skupaj s slovenskimi olimpijci odigrali nogometno tekmo ter zbirali sredstva za dobrodelni projekt Botrstvo v športu.
 • 13.09.2021 | NZS
  Izvršni odbor z novimi 317.335 EUR pomoči, skupaj klubom že več kot milijon
  Člani izvršnega odbora NZS so se v prejšnjem tednu sestali na 15. seji in sprejeli nekaj odločitev, s katerimi bodo nekoliko olajšali delovanje klubov v času med in po epidemiji COVID-19. Ker bo epidemija krojila tudi nadaljevanje leta 2021, je NZS sprejela nove oblike pomoči klubom.
 • 09.09.2021 | NZS
  Poslovil se je Danilo Popivoda
  V 75. letu starosti je umrl velikan slovenskega nogometa Danilo Popivoda. Nekdanji odlični napadalec je za jugoslovansko reprezentanco odigral 20 tekem in bil član izbrane vrste na svetovnem prvenstvu leta 1974.
 • 07.09.2021 | NZS
  Odziv ob dogodkih na tekmi 3. SNL v Škofji Loki
  Na Nogometni zvezi Slovenije smo z ogorčenostjo spremljali incident, ki se je pred dnevi zgodil na tekmi 3. SNL Zahod med domačo Škofjo Loko in Izolo. Incident, ko je na igrišče vdrla skupina huliganov in napadla gostujoče nogometaše in igralce, najhuje obsojamo in bomo storili vse v svoji moči, da podobne incidente na slovenskih nogometnih igriščih preprečimo.
 • 26.07.2021 | NZS
  Poslovil se je Ivan Toplak
  V 90. letu starosti je v Mariboru umrl nekdanji odlični nogometaš, kasneje pa trener in selektor, Ivan Toplak.
 • 29.06.2021 | NZS
  Po 13. seji IO NZS
  Na 13. seji so člani IO NZS poleg odločitve o uporabi tehnologije VAR v slovenskem prvoligaškem nogometu in sestave ligaških tekmovanj pod okriljem NZS sprejeli tudi odločitev o finančni stimulaciji klubom za vključevanje mladih igralcev, potrdili koledar ženskih in futsal tekmovanj, ter se seznanili s poročilom o licenciranju klubov 2021/22.
 • 29.06.2021 | NZS
  Sestava lig za sezono 2021/22
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije se je sestal na svoji 13. seji, na njej pa so sprejeli nekaj pomembnih odločitev za začetek prihajajoče nogometne sezone. Med njimi tudi sklepe o sestavi lig pod okriljem NZS.
 • 09.06.2021 | NZS
  Izvršni odbor na 12. seji potrdil predlog finančne vzpodbude za bodoče drugoligaše
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 12. seji sprejel sklepa, ki bosta klubom prinesla neposredno finančno korist. Potrjena sta bila namreč sklepa o finančni vzpodbudi klubom, ki napredujejo v 2. SNL in sofinanciranje stroškov za sodniška in delegatska nadomestila za mladinske in ženske kategorije. Imenovan je bil tudi selektor reprezentance do 15 let.

DELI NA