NPC: Zmagoslavje Maribora

Na Brdu pri Kranju je ta konec tedna potekal zaključni turnir Nike Premier Cup, kjer nastopajo nogometaši do 15-leta starosti. Med osmerico sodelujočih klubov so bili najboljši nogometaši Maribora, ki so po enajstmetrovkah z 8:7 premagali Aluminij ter se tako Kidričanom oddolžili za poraz v velikem finalu pretekle sezone.

Redni del finalne tekme se je končal z rezultatom 2:2. Pri Kidričanih je oba zadetka dosegel Luka Mesarič, medtem ko se je pri vijoličastih dvakrat z natančnim strelom izkazal Nino Kukovec, ki je postal tudi najboljši strelec turnirja. Dramatično izvajanje enajstmetrovk je prineslo veselje v tabor Maribora, ki je imel v sojih vrstah tudi najboljšega vratarja turnirja, Tomaža Stopajnika. Najbolj prestižna individualna nagrada je kljub temu romala v Kidričevo, saj je bil za najboljšega igralca Nike Premier Cup-a izbran Nik Prelec.

Mariborčani so si na ta način priigrali potovanje na Finsko, kjer bodo med 5. in 9. majem zastopali slovenske barve na evropskem finalu Nike Premier Cup-a.

V tekmi za tretje mesto so slavili nogometaši Bravo Publikuma, ki so z 2:0 premagali Gorico. Peto mesto je po zmagi nad Koprom pripadlo Domžalam, sedmi pa so bili nogometaši Aha Emmi Bistrice, ki so zanesljivo ugnali Veržej.

NPC, finale:

Tekma za prvo mesto:

Aluminij – Maribor 7:8 (2:2, 1:1)*

*Po enajstmetrovkah.

Strelci: Mesarič 34., 72./11-m; Kukovec 16., 68.

Tekma za tretje mesto:

Bravo Publikum – Gorica 2:0 (0:0)

Strelci: Zagorac 40., Svetlin 51.

Tekma za peto mesto:

Koper – Domžale 1:2 (0:1)

Strelci: Kačinari 60.; Kancilija 17., 65

Tekma za sedmo mesto:

Aha Emmi Bistrica – Vipoll Veržej 3:0

Strelci: Ferčič 11., Martinčič 68., Pušnik 70.

NPC, polfinale:

Tekst: MKo
Foto: MAl

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA