18.08.2009 | 1. SML
ND Mura: za uvod v novo sezono zmaga kadetov in poraz mladincev


V sredo sta bili v Celju odigrani srečanji preloženega prvega kroga v prvi slovenski kadetski in mladinski ligi. Za začetek je bil z gostovanja pripeljan polovičen izkupiček. Kadeti so domačine zasenčili tako z igro kot z zadetki, končni rezultat je bil 0:2 za črno-bele zadetka sta dosegla Erik Janža in Mitja Lotrič. Prav tako so dobro začeli mladinci, dosegli vodilni zadetek, nadzorovali igro, žal so potem podarili domačinom praktično štiri zadetke, tako da so Celjani zmagali več kot prepričljivo s 4:1, čeprav bi rezultat lahko bil tudi precej drugačen. Kljub porazu si pohvalo za svoj debi na uradnem srečanju v črno-belem dresu prav gotovo zasluži Marko Smodiš, ki je bil pravi organizator igre »murašev«, celotno srečanje je odigral v visokem ritmu, z malo izgubljenimi žogami, borbeno in brezkompromisno.
 
Trener Dominik Kovačič  je v prvem srečanju sezone v ogenj poslal naslednjo postavo: Klemenčič, Janža, Turk, Virag, Rajnar, Kouter, Seršen, Pavel (72. min. Kos), Lotrič (77. min. Maroša), Golob, Slana (59. min. Žlebič).


 
V 1. minuti je po prekršku na robu šestnajstih metrov bilo nevarno pred vrati »murašev«, vendar je bil Klemenčič dobro postavljen in je strel zanesljivo ujel. Virag je iz prostega strela v 5. minuti na desni strani z žogo v prazen prostor lepo našel Goloba, ki je preigral domačega branilca ob tem žal prišel v mrtev kot, tako da je njegov strel končal tik za vratnico v zunanjem delu mreže. Kmalu za tem je Lotrič »prečital« branilca Celja in je prestregel diagonalno žogo, prišel na rob kazenskega prostora, tik pred strelom so ga domačini ujeli in žogo uspeli odbiti v kot. V 15. minuti Pavel po levi strani pride pred Prevolšeka, ta mu uspe strel blokirati v nadaljevanju akcije so branilci žogo uspeli izbiti izven igrišča. Kouter je na desni strani v ogenj poslal Viraga v 21. minuti, Jure je prodor končal z ostrim predložkom pred vrata kjer sta za trenutek prepozna Lotrič in Slana. V naslednjem napadu po predložku Janže z desne strani v kazenskem prostoru najvišje skoči Turk, ki je z glavo streljal v desni zgornji kot, Prevolšek je strel uspel ujeti.
 
Prvi so po gneči v 48. minuti nevarneje zapretili domačini, ki so po levi strani prišli sami pred Klemenčiča, vendar je ta s požrtvovalnim posredovanjem žogo izbil iz nog napadalca domačinov, potem je žogo v igrišče izbil Rajnar. V 52. minuti je z desne strani pred domača vrata prodiral Lotrič, preigral je dva igralca, tretji ga je tik na robu kazenskega prostora uspel zrušiti. Prosti strel je izvedel Erik Janža, ki je žogo s prefinjenim strelom poslal mimo živega zida ob desni vratnici v domačo mrežo za 0:1. Po povratni žogi v 57. minuti je Verbič poskušal presenetiti Klemenčiča s strelom s šestnajstih metrov z leve strani, Damjan je na mestu in strel na prvo vratnico odbije v kot. Po izvedenem kotu so do žoge prišli črno-beli, ki so na levi strani z globinsko žogo zaposlili Lotriča, kateri je poslal predložek na drugo vratnico do Goloba, njegov strel v levi zgornji kot je Prevolšek uspel odbiti a le do Mitje Lotriča, ki je bil s sedmih metrov neusmiljen in je žogo zabil v mrežo za 0:2. V 62. minuti Verbič ponovno poskuša s strelom, tokrat je udaril s trinajstih metrov, še enkrat je Klemenčič na mestu in strel v desni spodnji kot zanesljivo ujame. Na drugi strani predložek Seršena z leve strani proti vratom s sedemnajstih metrov iz prve ustreli Golob, žoga zleti tik ob vratnici domačih vrat. Po kotu v 66. minuti je Prevolšek uspešen po strelu Lotriča z glavo. V zadnji minuti je po preigravanju na desni strani Lotrič podal povratno žogo do Kouterja, ki je s sedemnajstih metrov sprožil močno tik ob desni vratnici Celjanov.
 



Srečanje v Celju je trener Nenad Dolgov odigral s postavo: Drakovič, Horvat (81. min. Zadravec), Kous, Sreš (57. min. Šipoš), Pelcl (63. min. Gruškovnjak), Bohar, U. Pavel (84. min. Sečko), Porš, Smodiš, Barbič, S. Pavel (51. min. Mauko).     
 
Črno-beli so na začetku pritisnili proti vratom Celjanov, tako je že v 2. minuti po kotu ob domačem branilcu z glavo streljal Barbič, strel je zletel malo nad prečko domačih vrat. Tudi v nadaljevanju je igra potekala pretežno na polovici domačinov, tako je v 12. minuti Aleksander Horvat z leve strani z dvajsetih metrov iznenada močno udaril proti bližji vratnici Dizdareviča, katerega je strel presenetil in končal v zgornjem desnem kotu za vodstvo »murašev« z 0:1. Domačini so izenačili v 16. minuti po na videz nenevarnem strelu Saša Ribiča, ki je s sedemnajstih metrov rahlo z desne strani presenetil nekoliko iz vrat postavljenega Drakoviča, žoga je po sredini vrat končala za njegovim hrbtom za 1:1. V naslednjem napadu še en poskus domačinov z desne strani, tokrat je bil Drakovič na mestu in je strel Lenošeka ubranil.
V 19. minuti je Smodiš z leve strani z dvajsetih metrov izvajal prosti strel, žoga je zletela tik ob levi vratnici Dizdareviča. V naslednjem napadu črno-belih se je v priložnosti znašel Bohar, žoga je s petnajstih metrov zletela nad domačimi vrati. V 33. minuti so domačini imeli žogo na levi strani kazenskega prostora »murašev«, Matevž Lenošek je poslal predložek pred vrata, tam se je žoga v gneči odbila od enega od igralcev in ob Drakoviču zletela v mrežo za 2:1.
V naslednjem napadu Močivnik z desne strani s sedemnajstih metrov strelja mimo vrat, prav tako na drugi strani mimo domačega gola strelja S. Pavel s petnajstih metrov. V 38. minuti smo videli dober poskus Smodiša, ki je z osemnajstih metrov streljal v desni zgornji kot, izkazal se je Dizdarevič, ki je s parado strel uspel odbiti. Na drugi strani Kamberović s šestnajstih metrov sproži mimo vrat Drakoviča.
Drakovič je bil na začetku drugega polčasa uspešnejši od Žiberta, ki je streljal s štirinajstih metrov na prvo vratnico.
V 55. minuti so domačini izvajali prosti strel z desne strani, Drakovič je poletel v prazno, žoga je prišla do Iztoka Močivnika, ki je žogo iz bližine poslal v mrežo za 3:1. Priložnost za znižanje rezultata je imel U. Pavel v 70. minuti, vendar je njegov strel s sedemnajstih metrov Dizdarevič zanesljivo ubranil. Za Celjane v naslednjem napadu z glavo mimo vrat udari Močivnik.
V 76. minuti se je na levi strani sam pred Drakovičem znašel Ibrahimovič, Filip je bil spretnejši in je strel ubranil. Drakovič je bil na mestu tudi minuto za tem, ko je povratno žogo s triindvajsetih metrov s pravo bombo pod prečko udaril Lenošek, žogo je odbil tik nad prečko. V 79. minuti ponovna smola črno-belih, takrat je predložek domačinov z desne strani v polje izbijal Drakovič, zadel je enega od soigralcev, žoga je padla na noge Amela Kamberovića kateremu iz bližine ni bilo težko zatresti prazne mreže za 4:1. V zadnji minuti so po kotu z desne strani domačini žogo iz bližine poslali čez vrata Drakoviča.

Tekst in foto: Darko Hidič

 

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2023 | 1. SML
    Prvi prenos EON NextGen lige iz Domžal
    S tekmo v Kidričevem se začenja nova sezona 1. slovenske mladinske lige, ki v sezono 2023/24 vstopa samostojno in z medijskim pokroviteljem. Liga se po novem imenuje EON NextGen Liga, že samo ime pa obljublja, da bomo na malih zaslonih lahko spremljali bodoče zvezdnike slovenskega nogometa. Prvi prenos na SK1 že danes ob 18:00 iz Domžal.
  • 31.07.2017 | 1. SML
    Tekme 1. kroga 1. SML/SKL prestavljene
    Vse tekme 1. kroga 1. slovenske mladinske in 1. slovenske kadetske nogometne lige so prestavljene na nov termin zaradi ekstremno visokih temperatur, ki so napovedane do konca tega tedna.
  • 13.04.2017 | 1. SML
    Derbija 1.SKL in 1. SML v petek v spletnem prenosu
    V petek se začenja 20. krog 1. slovenske kadetske in 1. slovenske mladinske lige. Osrednja pozornost bo usmerjena v Športni park Tabor, kjer se bosta srečali trenutno vodilni ekipi obeh prvenstev, Maribor in Domžale. Derbija 1. SKL in 1. SML si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.
  • 30.05.2016 | 1. SML
    SKL/SML: Domžalčanom trojna krona
    Včeraj se je zaključilo tudi kadetko in mladinsko prvenstvo. Medtem ko mladinske in kadetske upe Šampiona in Rudarja čakata tekmi dodatnih kvalifikacij z Dravinjo in Ilirijo, so se najbolj prešerne volje na tekmovalni premor odpravili kadeti in mladinci Domžal.
  • 30.05.2015 | 1. SML
    SML/SKL: Mladinski naslov v Domžale, kadetski prvaki Mariborčani
    Kronanju prvakov smo bili priča tudi v mlajših starostnih kategorijah. V kadetski konkurenci so se petega naslova državnih prvakov veselili Mariborčani, medtem ko so mladinski prvaki drugič zapored postali nogometaši Domžal. Ti bodo v prihodnji sezoni predstavljali slovenski nogomet v mladinski ligi prvakov, saj so bili najboljši tudi v skupnem seštevku najmočnejše mladinske in kadetske lige.
  • 24.12.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Kraljevina Domžal
    V mladinski in kadetski kategoriji so se naslova jesenskih prvakov veselili nogometaši Domžal, ki so na dobri poti, da ubranijo prvo mesto iz pretekle sezone. Domžalski nogometni center že nekaj časa velja za pravo valilnico nogometnih talentov, vendar se z mladimi zelo dobro dela tudi v nekaterih drugih sredinah.
  • 11.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Silovit začetek Olimpije, v sredo že 2. krog
    Nogometaši Olimpije so z visokima zmagama nad Izolo zasedli vrh prvenstvene lestvice v mladinski in kadetski kategoriji po prvem krogu sezone. Popoln začetek je uspel še Gorici, iliriji in Aluminiju, medtem ko kar pet klubov ostaja brez točk.
  • 08.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: V lov za Domžalami
    Z boji za naslov prvaka začenjajo tudi mlajši nogometaši. Prve tekme najmočnejše slovenske kadetske in mladinske lige bodo namreč na sporedu že ta konec tedna, ko se bo petnajst ekip podalo v lov za Domžalčani, branilci dvojnega naslova iz preteklega tekmovalnega obdobja.
  • 02.06.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Najboljši so Domžalčani
    Zadnji krog prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige je bil prestižne narave za Domžalčane, ki so z visokima zmagama potrdili naslov državnih prvakov v obeh kategorijah. Drugo mesto na skupni lestvici so osvojili nogometaši Olimpije, ki so prehiteli Mariborčane in Koprčane.
  • 30.05.2014 | 1. SML
    SKL/SML: V pričakovanju zadnjega kroga in dvojnega slavja Domžal
    S tridesetim tekmovalnim dnem se končuje tudi sezona za nogometaše v prvi slovenski kadetski in mladinski ligi. V obeh kategorijah so si naslov državnih prvakov zagotovili Domžalčani, ki bodo izjemno uspešno leto sklenili pred domačimi gledalci na tekmah z vrstniki iz Dekanov.

DELI NA