05.11.2017 | 2. SNL
Muri derbi na Ptuju, Nafta skočila na drugo mesto

V 14. krogu drugoligaškega prvenstva ni manjkalo presenečenj. Rogaška je presenetila Jadran, Brežice so klonile v Veržeju, uspešen niz Krke se je zaključil na Koroškem, Dobljani pa so slavili še v Ljubljani. Največ pozornosti je pritegnil derbi vodilnega dvojca na Ptuju, kjer pa so se v tekmi preobratov veselili v taboru Mure. Poraz Drave in remi Radomelj so izkoristili Lendavčani, ki so skočili na drugo mesto lestvice.

Dekančani so se z gostovanja v Rogaški Slatini vrnili brez točk in z drugim porazom v letošnji sezoni. Za varovance trenerja Nevija Finkšta so bile usodne že uvodne minute srečanja, ko je moral mladi Gašper Želko dvakrat pobrati žogo iz svoje mreže. Že v tretji minuti je bil natančen Tilen Ahec, domačo prednost pa je deset minut po prvem golu podvojil Alen Neskić. Tri točke Slatinčanov so bile dokončno potrjene četrt ure pred koncem obračuna, ko se je pod tretji zadetek v golu Dekančanov podpisal Aleksander Močić. Slatinčani so po rezultatski krizi in seriji porazov neporaženi v zadnjih štirih krogih, ko so vknjižili kar deset točk od skupno 14 točk.

Izjemno pomembne zmage, šele druge v letošnji sezoni, so se razveselili tudi v taboru Veržeja. Prleki so po več kot desetih urah mučnega čakanja le našli pot do nasprotne mreže, strelski post Veržejcev pa je v sedmi minuti spopada z Brežicami prekinil Andraž Sorko. Še lani mladinec Maribora je, kot se je izkazalo po zadnjem sodniškem žvižgu, postavil izid tekme. Gostje so si lov na preobrat otežili v izdihljajih prvega polčasa, ko je še drugič porumenel Blaž Žerjav. Veržej je z drugo zmago prišel do desete točke, s tem pa na lestvici ujel Brice. Brežičani, ki so v zadnjih petih krogih vknjižili zgolj točko, so morali priznati še šesti poraz.

Ravenčani so se še četrtič v zadnjih petih domačih tekmah razveselili polnega izkupička. Fužinar je prekinil uspešen niz Novomeščanov, ki so na Koroško pripotovali s popotnico treh zaporednih slavij. Težave gostov so se pričele v četrti minuti, ko je po lepem prodoru zadel Mika Mario Rokavec. Farmacevti so sredi polčasa našli pot do domače mreže, Dino Cvrtila pa je po dolgi podaji v kazenski prostor domačega vratarja Curanovića ukanil s strelom v daljši kot. Gostitelji so vnovič povedli po dobri uri igre, ko so izpeljali hiter protinapad, ki ga je z močnim udarcem z 20 metrov zaključil Tilen Pečnik. Na podoben način je v 67. minuti padel tudi tretji gol Fužinarja. Verhovnik je žogo s svoje polovice popeljal do kazenskega prostora, v katerem pa je večino dela opravil Peter Stočko, a nato nesebično zaposlil prav Verhovnika, ki je z bližine zadel za povečanje prednosti. Za nekaj ponovnega vznemirjenja je v 78. minuti poskrbel Cvrtila, gostje pa so zatem zadeli še tretjič, a zadetek ni obveljal. V sodniškem dodatku je vse dvome o zmagovalcu razblinil Nemanja Gajić, ki je po ukradeni žogi stekel proti praznim vratom Krke in potrdil četrti komplet točk Ravenčanov.

Dobljani pod vodstvom novega stratega Nenada Toševskega še niso oddali točk, po slavju v sosedskem derbiju z Radomljani pa so bili uspešni tudi v prestolnici. Iliriji v zadnjih tednih ne steče, saj zeleno-beli zmage niso okusili že šest krogov, Dob pa je Ljubljančanom zadal že tretji zaporedni poraz. Aktualni podprvak 2. SNL je pot do zmage z 0:2 tlakoval v drugem polčasu, ko je v 59. minuti najprej zadel Alan Hočevar, v 74. minuti pa je bil še sedmič letos natančen Jernej Leskovar. Dobljani so tudi brez Senada Jarovića vknjižili nove točke, v 14 krogih so jih zbrali prav toliko.

Vse bolje gre tudi Lendavčanom, ki so se v spopadu z Brdi veselili že šeste zaporedne zmage. Prekmurci so dolgo lomili odpor Primorcev, obramba katerih je prvič klonila šele v 72. minuti. Matej Mavrič je sicer zaustavil kazenski udarec Mitje Novinića, a je po še eni obrambi gostujočega vratarja žogo v briško mrežo pospravil Vedran Vinko, ki je eden od osrednjih junakov lendavske serije. Nizkorasli napadalec je vseh sedem zadetkov dosegel v zadnjih petih tekmah. Dvoboj pod lendavskimi griči je bil odločen z goloma v razmaku dobre minute. V 82. minuti se je najprej veselil Marko Roginić, nekaj sekund zatem pa še njegov soimenjak Marciuš. Lendavčani so s podaljšanjem uspešne serije vsaj za en dan skočili na drugo mesto lestvice, v nedeljo pa so z zanimanjem pogledovali proti Ptuju in Radomljam.

Radomljani so po porazu v sosedskem derbiju z Dobom gostili ljubljanski Bravo. Četa trenerja Dejana Grabiča je v zadnjem obdobju zabeležila nekaj pozitivnih rezultatov, rumeno-modri pa so pri lanskoletnem prvoligašu iztržili novo, 18. točko. Prvi polčas je pripadel Radomljanom, ki so za razliko od gostov izkoristili eno od svojih priložnosti. V 20. minuti dvoboja je bil po podaji Ernesta Grvale natančen Anel Hajrić, ki se je po nekaj tekmah čakanja razveselil devetega gola sezone. Ljubljančani so se po golu Radomelj podali v lov po izenačenje in si še pred odmorom pripravili nekaj situacij, a je ostalo pri vodstvu domačega moštva. Pravo obleganje vrat Davida Adama je sledilo v drugi polovici srečanja, a so varovanci Nermina Bašića uspešno odbijali napade Brava. V 63. minuti je odlično posredoval tudi ljubljanski vratar Jan Vošnjak, minuto zatem pa so se Ljubljančani veselili izenačujočega zadetka. Po predložku z leve strani igrišča se je pred golom Radomelj odlično znašel mladi Haris Kadrić, ki je na zadnjih dveh tekmah zabil že trikrat. V zaključku tekme je sledilo še nekaj obetavnih priložnosti, a sta Adam in Vošnjak zaklenila svoja vrata in ostalo je pri delitvi točk.

Kar 1.500 gledalcev se je v najstarejšem mestu zbralo na derbiju vodilnih moštev 2. SNL. Drava je na domači zelenici napadla vodilno Muro, ki se je kar dvakrat znašla v zaostanku, a po preobratu prišla do nove zmage. Številčno občinstvo v prvem polčasu ni dočakalo zadetka, mreži pa sta se petkrat zatresli v nadaljevanju. V 48. minuti so povedli Ptujčani, potem ko je podajo za hrbet soboške obrambe izkoristil Ignacio Cuffaro, prelisičil vratarja Andrejča in žogo poslal v nebranjen gol. Deset minut zatem so navdušeno zakričali tudi številni pristaši Mure. Po prostem strelu z desne strani igrišča in dolgi podaji pred domača vrata je bil najvišji Rok Sirk. Sledil je dramatičen zaključek tekme, med 70. in 78. minuto pa so gledalci videli kar tri zadetke. Ptujčani so 20 minut pred koncem obračuna vnovič povedli, po kotu Nastje Čeha pa je z glavo v polno meril Luka Petek. A sledil je hiter odgovor Mure, saj je tri minute zatem udaril Luka Bobičanec. Z desetimi goli prvi strelec tekmovanja je meril s črte kazenskega prostora, žoga je zadela enega od nogometašev, spremenila smer in prevarala domačega vratarja Domjana. V 78. minuti nov šok za gostitelje, Mura je namreč povedla. Luka Bobičanec je vnovič izvedel prosti strel z desne strani, na vrhu kazenskega prostora pa je odlično reagiral Rok Sirk in z volej udarcem matiral ptujsko zasedbo. Mura je z 11. zmago povečala naskok pred zasledovalci, pred drugo Nafto beži za šest točk.

Tabor je po treh porazih v zadnjih štirih krogih v Kranju iztržil točko, potem ko je Zarica v 75. minuti povedla z 2:0. Za domačo prednost ob odmoru je v 35. minuti poskrbel kranjski kapetan Blaž Poljanec. Gostje so bili 15 minut pred koncem, po golu Jošta Kimovca, že v izgubljenem položaju, a se niso predali. Tri minute po drugem golu Zarice je v polno meril Marko Črgan in Kraševcem vlil nekaj upanja, v 85. minuti pa je za delitev točk zadel Erik Salkić.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA