Mura znova z Rennesom

Pred nogometaši Mure je nova, četrta preizkušnja skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige. Slovenski prvak se bo znova pomeril s francoskim Rennesom, s katerim je pred dvema tednoma tesno izgubil v Ljudskem vrtu.

Črno-beli so s porazom v Mariboru pričeli štiri tekme dolgo serijo brez zmage, ki je terjala izpad iz pokalnega tekmovanja. Sobočani ran po porazu z Bravom niso zacelili niti v knežjem mestu, saj so se Celjani na domači zelenici veselili minimalne zmage. Četa Anteja Šimundže bo tudi v četrtkovem večeru pred zahtevno preizkušnjo, saj Rennes na zadnjih osmih tekmah ne pozna poraza, nazadnje pa je po petih zaporednih zmagah remiziral s Troyesom.

Vodilna ekipa skupine G je neporažena tudi na evropskem prizorišču, Francozi so po uvodnem remiju s Tottenhamom premagali Vitesse in Muro. Pred dvema tednoma sta Matka Obradovića, ki je pred dnevi podaljšal sodelovanje z državnimi prvaki, premagala Serhou Guirassy in Gaetan Labord, ki je rdeče-črne po hitrem izenačenju Mitje Lotriča popeljal v novo vodstvo in do zmage. Zasedba iz Fazanerije je tako ostala brez zgodovinske točke, na katero po treh tekmah skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige čakata tudi armenski Alaškert in gibraltarski Lincoln.

Ob skromnejših rezultatih v zadnjih tednih so četo Ante Šimundže nekoliko oslabile še zdravstvene težave. Jan Gorenc in Mihael Klepač sta zaradi bolezni ostala doma, v Bretaniji ne bo zaigral niti poškodovani Žiga Škoflek. Luka Bobičanec se je sicer znašel med dvaindvajseterico potnikov na letalu v Francijo, a Hrvat po poletni poškodbi še ni pripravljen za tekmovalne napore.

"Ekipe se pripravljajo na vsakega nasprotnika, nekateri rotirajo, drugi igrajo z najboljšo ekipo. Ne glede na to, s kakšno zasedbo igrajo, imajo kakovost in dobre posameznike. Pripraviti se moramo na vsakega, saj imajo nekaj elementov, ki jih kot ekipa delajo na vsaki tekmi. Na to se moramo pripraviti in jim to onemogočiti," pred obračunom na zelenici Roazhon Parka pravi kapetan Alen Kozar, ki poudarja, da mora ekipa znova dihati kot eno.

Kako to znova doseči? Ante Šimundža priznava, da ni lahke rešitve za to: "To ni enostavna zadeva, pomembno pa je, da so fantje v štirih letih pokazali izjemno pripadnost, povezanost in sinhronost z gledalci. V določenem obdobju, odkar smo skupaj, pride do manjših nihanj in dvigov. To je nekaj normalnega, s tem nismo zadovoljni in se tega zavedamo. Vedno je tako, da to pričakuješ, ko se to zgodi, pa tega ne želiš. Najbolj pomembno je, da se zavedamo korenin in se vrnemu k temu, da delamo en za drugega. Verjamem in upam, da bo to vidno v prihajajočih dneh."

V Francijo so z brniškega letališča odpotovali Matko Obradović, Marko Zalokar, Lan Erjavec, Matic Maruško, Staniša Mandić, Žan Karničnik, Žiga Kous, Kai Cipot, Klemen Šturm, Nik Lorbek, Tomi Horvat, Alen Kozar,  Samsindin Ouro, Mitja Lotrič, Marin Karamarko, Amadej Maroša, Tio Cipot, Klemen Pucko, Žan Buček, Nardin Mulahusejnović, Luka Bobičanec in Tilen Ščernjavič.

Sobočani so včeraj preizkusili igrišče, na katerem se bo ob 21. uri pričel nov evropski spopad. Pravico bodo delili estonski sodniki na čelu z Jurijem Frischerjem. Dvoboj lahko spremljate v neposrednem prenosu na Kanalu A.f

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje bodo nove točke v boju za obstanek iskale proti Muri, ki jo naslednji teden čaka pokalni polfinale. Kakšno tekmo bomo videli ob Kamniški Bistrici?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Muro in Koprom
    Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Koper
    Mura bo po visokem porazu z Mariborom v Fazaneriji gostila Koper, ki ga je pred dnevi izločila iz pokalnega tekmovanja. Kdo bo dobil ligaško "revanšo"?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani suvereni pri Muri
    Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Nogometaši Mure so z ligaško zmago v Domžalah in pokalnim napredovanjem v Kopru okrepili samozavest, v soboto pa bodo skušali v Fazaneriji presenetiti še vodilno Celje. Kdo bo boljši?
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Goliada v Domžalah pripadla Muri
    Nogometaši Mure so v 28. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 5:3 (2:0).
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Mura
    Petkov spored sklepa spopad domžalske in soboške ekipe, ki ju na sredini lestvice ločita le dve točki. Komu bo pripadel?

DELI NA