Mura znova drago prodala svojo kožo

Nogometaši Mure se iz Bretanije vračajo s tesnim porazom. Sobočani so se znova predstavili z borbeno, v drugem polčasu pa so si pripravili tudi nekaj udarcev. Sicer razpoloženi Matko Obradović je po golu Loica Badeja klonil v 76. minuti, po predložku iz prostega strela Lovra Majerja.

UEFA EVROPSKA KONFERENČNA LIGA - ČETRTI KROG

RENNES - MURA 1:0 (0:0)

Stadion Roazhon Park, sodniki: Frischer, Motsnik in Saga (vsi Estonija).
Strelec: 1:0 Bade (76.).
Rumena kartona: Tchaouna, Laborde.
Rdeči karton: /.
Rennes: Salin, Truffert, Aguerd, Bade, Assignon, Sulemana (od 88. Tchaouna), Santamaria (od 66. Tait), Majer, Bourigeaud (od 75. Tel), Terrier (od 66. Laborde), Guirassy (od 75. Abline).
Mura: Obradović, Karamarko, Maruško, Karničnik, Šturm (od 88. Buček), Horvat (od 88. T. Cipot), Lorbek (od 88. Kozar), Kous, Lotrič (od 68. Ouro), Pucko, Mulahusejnović (od 82. Maroša).

Izbranci Anteja Šimundže kljub novi borbeni predstavi še naprej ostajajo brez točke v konferenčni ligi, potem ko so znova izgubili proti Francozom. Ti so jih v Ljudskem vrtu premagali z 2:1, tokrat pa kljub večinoma še večji premoči z 1:0, imeli so 65 odstotkov časa žogo v posesti in precej več strelov.

Sobočani so pred tem izgubili tudi proti Vitesseju in Tottenhamu, slednja pa sta se pomerila danes v Londonu, kjer je domačo ekipo prvič vodil Antonio Conte. Ta je zmagala s 3:2 (Tottenham je končal z igralcem manj, Vitesse pa z dvema), kar pomeni, da je na vrhu skupine Rennes z 10 točkami, Tottenham jih ima sedem, Vitesse šest in Mura nič točk.

Vodilni Francozi so tekmo na svojem stadionu silovito začeli, prišli do treh priložnosti, Matko Obradović pa je moral resno posredovati po strelu Loica Badeja z glavo v 11. minuti. Murin vratar je posredoval tudi v 20. minuti po sicer ne preveč zahtevnem poskusu Martina Terrierja.

Novo priložnost ob kopici poskusov in kar nekaj podajah iz kota je v 31. minuti pri Francozih zapravil Nayef Aguerd, ko je zgrešil z glavo, v 37. je bil nenatančen še Kamaldeen Sulemana, v 38. pa je Obradović dobro posredoval še po strelu Baptista Santamarie z 20 metrov. Murin vratar je znova dobro posredoval še v izdihljajih polčasa.

Uvod drugega polčasa je ponudil podobno sliko - pobudo Francozov in strnjeno obrabno igro slovenskih prvakov, ki jim dotlej ni uspelo izpeljati nevarnejše akcije. Francozi pa so na mokrem igrišču poskušali s streli z različnih položajev, a so bili ti po večini nenatančni ali blokirani. V 60. minuti pa so po kotu zagrozili tudi Sobočani, ko je strel Nika Lorbka iz bližine z desne strani blokiral Terrier.

Francozi so bili tudi po tem še vedno boljši in konkretnejši, med drugim je v 72. minuti iz ugodnega položaja zgrešil Adrien Truffert. Mura je sicer kazala nekaj več odločnosti, a razen dveh povsem nenevarnih strelov ni posebej ogrozila domačih vrat.

Zato pa je v 76. minuti domača zasedba povedla, ko je po prostem strelu z desne strani z glavo zadel Bade. Malce pozneje je neoviran v kazenskem prostoru spet zgrešil Sulemana, zatem pa se je Mura odločneje podala po izenačenje, a ni bilo prave zadnje podaje.

"Taktično smo odigrali zelo dobro in pobrali veliko izkušenj iz vsega tega. Fantom ne morem ničesar zameriti, delovna vnema in požrtvovalnost sta bili maksimalni, le naučiti se moramo zadržati žogo, ko je utrip višji, saj smo tako lahko učinkovitejši v napadu. Dejstvo pa je, da moramo še ogromno delati, da lahko pridemo na tako raven, da bi lahko kaznovali ekipe v zadnjih 15 minutah," je po tekmi dejal Ante Šimundža.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje bodo nove točke v boju za obstanek iskale proti Muri, ki jo naslednji teden čaka pokalni polfinale. Kakšno tekmo bomo videli ob Kamniški Bistrici?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Muro in Koprom
    Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Koper
    Mura bo po visokem porazu z Mariborom v Fazaneriji gostila Koper, ki ga je pred dnevi izločila iz pokalnega tekmovanja. Kdo bo dobil ligaško "revanšo"?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani suvereni pri Muri
    Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Nogometaši Mure so z ligaško zmago v Domžalah in pokalnim napredovanjem v Kopru okrepili samozavest, v soboto pa bodo skušali v Fazaneriji presenetiti še vodilno Celje. Kdo bo boljši?
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Goliada v Domžalah pripadla Muri
    Nogometaši Mure so v 28. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 5:3 (2:0).
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Mura
    Petkov spored sklepa spopad domžalske in soboške ekipe, ki ju na sredini lestvice ločita le dve točki. Komu bo pripadel?

DELI NA