Mura zaustavila Celjane

Mura - Celje 3:1 (2:1)

* Stadion v Fazaneriji, brez gledalcev, sodniki: Jug, Praprotnik in Bensa.
* Strelci: 1:0 Šušnjara (10.), 1:1 Kadušić (24.), 2:1 Žižek (39.), 3:1 Bobičanec (48./11 m).
* Mura: Obradović, Pucko, Maruško, Karamarko, Karničnik, Horvat (od 84. Brkić), Kouter (od 71. Šporn), Bobičanec (od 71. Maroša), Šušnjara (od 64. Kous), Mandić (od 84. Cipot), Žižek.
* Celje: Rozman, Marandici (od 90. Brecl), Ćalušić, Stojinović, Kadušić, Plantak (od 53. R. Štraus), Novak (od 53. Pungaršek), Lotrič, Kerin (od 74. Koritnik), Božić (od 90. Kljun), Vizinger.
* Rumeni kartoni: Mandić, Šporn, Cipot; Rozman, Stojinović, R. Štraus.
* Rdeči karton: /.

Mura, ki je dobila vse tri tekme po koronski prekinitvi, nazadnje je ugnala Tabor, pred tem pa dvakrat Aluminij (enkrat v pokalu), je tudi proti Celju nadaljevala niz zmag.

Izbranci Anteja Šimundže so tudi pred očmi selektorja Slovenije Matjaža Keka prekinili niz štirih zmag Celja ter njihovo serijo neporaženosti, ki je trajala vse od 23. novembra lani.

Mura se je z 12. zmago vsaj začasno prebila na četrto mesto pred Aluminij, Celjani pa po petem porazu (najmanj v ligi ob Muri) ostajajo drugi.

Prvi polčas je minil v kar razburljivi predstavi, ki so jo napovedali Celjani s priložnostjo v prvi minuti, ko je Mitja Lotrič malce z desne žogo poslal mimo bližnje vratnice.

Sledilo pa je obdobje Mure, ki je po prešibkem strelu z glavo Kevina Žižka v sedmi minuti povedla v deseti. Po lepi podaji Nina Kouterja v prazen prostor je do žoge prišel Luka Šušnjara, otresel se je Advana Kadušića in Dušana Stojinovića ter zadel za 1:0 in svoj osmi gol v sezoni.

V 15. minuti je najprej Luka Bobičanec namučil Matjaža Rozmana, Marin Karamarko pa je odbito žogo poslal čez gol. Devet minut pozneje so Celjani izenačili, ko je Luka Kerin podaljšal žogo pred vrata, kjer je brez težav zadel Kadušić. Domači so sicer zahtevali prepovedan položaj, a neuspešno.

Novo priložnost za Sobočane je imel v 31. minuti Kouter, ko je sprožil od daleč, izkazal pa se je celjski vratar. Slednji pa je bil nemočen v 39. minuti, ko so domači izpeljali protinapad, z desne je pred vrata podal Staniša Mandić, žogo pa je od prečke čez golovo črto poslal Žižek.

Mura je povišala vodstvo v 48. minuti, ko je Stojinovića v kazenskem prostoru zrušil Klemena Pucka, najstrožjo kazen pa je zanesljivo unovčil Bobičanec in dosegel svoj enajsti gol sezone.

Piko na i bi lahko domači postavili že v 62. minuti, ko so imeli na voljo novo najstrožjo kazen, ki jo je s prekrškom nad Žižkom spet zakrivil Stojinović. Za strel se je odločil Šušnjara, a je Rozman njegov strel obranil.

V 63. minuti je Ivan Božić poskusil s težkega položaja z desne, Matko Obradović je bil dobro postavljen. Malce pozneje je od daleč dvakrat neuspešno streljal Bobičanec, v 73. minuti pa se je Rozman spet izkazal po strelu Mandića. To pa je bila tudi zadnja prava akcija tekme, čeprav so gledalci videli še nekaj manj nevarnih poskusov na obeh straneh.

Sobočani bodo v 29. krogu v soboto gostovali pri Bravu, Celjani pa bodo gostili sežanski Tabor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Fazanerija bo gostila uvodno dejanje zadnje četrtine PLTS. Celje po zimskem premoru še ne pozna poraza, grofje so nazadnje slavili v Stožiah, Mura pa je po trimesečnem premoru dobila vse tri tekme in se prebila v pokalni finale.

DELI NA