Mura z zmago na drugo mesto

Mura - Rudar Velenje 2:0 (0:0)

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Sagrković, Mikača in Perger.
* Strelca: 1:0 Bobičanec (50.), 2:0 Maroša (75.).
* Mura: Obradović, Šturm, Karamarko, Maruško, Kous, Šporn, Kozar, Bobičanec (od 86. Brkić), Šušnjara, Horvat (od 70. Karničnik), Maroša (od 81. Mulić).
* Rudar: Stopajnik, Trifković (od 64. Lovenjak), Kašnik (od 60. Hrubik), Filipović, Vosnjak, Krefl, Kobiljar, Kitek, Radić, Petrović (od 77. Črnčič), Tomašević.
* Rumeni karton: Karničnik.
* Rdeči karton: /.

Mura je še naprej neporažena v tej sezoni državnega prvenstva. Ob dveh remijih ima tri zmage in drži korak z vrhom lestvice. Odpor Rudarja so Prekmurci zlomili v drugem polčasu, predvsem zadetek Luke Bobičanca je sodil v kategorijo "evrogolov". Na drugi strani so Velenjčani, ki so igrali brez poškodovanih Milana Tučića in Žige Škofleka, še brez zmage in na predzadnjem mestu lestvice.

Prvi polčas v Fazaneriji ni bil med najbolj razburljivimi v sezoni. Ekipi sta sicer prišli do nekaj obetavnih strelov, sicer pa se je igra večinoma odvijala med kazenskima prostoroma.

V uvodu tekme je bolj po sreči prečko domačega gola oplazil Borna Petrović, od daleč je poskusil tudi Cene Kitek, pri domačih pa je prvi resneje zagrozil Amadej Maroša, ko je v 15. minuti z glavo meril malce premalo natančno. Zatem je dvakrat nevarno poskusil Tomi Horvat, tako v 19. kot v 21. minuti je bil na mestu Tomaž Stopajnik.

Sledila sta strela Luke Bobičanca in Rijada Kobiljarja, tako Stopajnik kot Matko Obradović z njima nista imela veliko dela. Zadnji nevarnejši poskus v prvem delu je bil delo Dominika Radića, ko je sprožil iz prve z dobrih desetih metrov, a tudi on zgrešil cilj.

V 46. minuti je takoj streljal Bobičanec, Stopajnik je žogo odbil, v 49. minuti pa je Šušnjara preslabo sprožil z roba kazenskega prostora, tako da je Rudarjev vratar žogo ujel.

V 50. minuti pa Stopajnik ni imel možnosti za obrambo. Bobičanec je namreč sprožil s 25 metrov malce z desne in zadel v nasprotni zgornji kot Rudarjevih vrat za vodstvo Mure z 1:0. Bobičanec je s štirimi zadetki na vrhu lestvice strelcev, obenem je tudi prvi podajalec lige (tri asistence).

Isti igralec je v 53. minuti izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov, takrat pa je žogo poslal malce čez gol. Sledilo je nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov na eni in drugi strani, vključno z novim Horvatovim v 63. minuti, ki je tudi žogo poslal previsoko.

Domači so imeli novo veliko priložnost v 67. minuti, ko je iz bližine malce z leve poskusil Maroša, a zadel le zunanji del mreže. Pet minut pozneje je Stopajnikove dlani znova malce ogrel Bobičanec, v 75. minuti pa je Mura podvojila prednost.

Šušnjara je z leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil Maroša in žogo poslal v mrežo. Stopajnik se je žoge sicer dotaknil, a zadetka ni mogel preprečiti. To je bila tudi zadnja resna akcija tekme.

Sobočani bodo v 7. krogu v soboto gostovali v Ljubljani, Velenjčani pa bodo dan pozneje gostili Sežančane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Rudar
    Mura je v letošnjem prvenstvu še neporažena, naslednji izziv Prekmurcev pa bo velenjski Rudar. Knapi v PLTS še čakajo na prvo zmago, po podaljšku pa so se preko Brava prebili v drugi krog Pokala Slovenije. Kdo se bo veselil v Fazaneriji?

DELI NA