28.11.2021 | Prva liga Telemach
Mura ugnala še Maribor

Mura - Maribor 3:1 (2:1)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Šmajc, Praprotnik, Brezar.
* Strelci: 1:0 Karničnik (25.), 2:0 Horvat (30.), 2:1 Voloder (32.), 3:1 Maroša (89.).
* Mura: Obradović, Karničnik, Gorenc, Karamarko, Kous (od 70. Ouro), Kozar, Lorbek, Horvat (od 86. Lotrič), Šturm (od 60. K. Cipot), Pucko, Mulahusejnović (od 60. Maroša).
* Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Voloder (od 90. Šturm), Sikošek, Makoumbou, Repas, Sellouki (od 60. Kronaveter), Žugelj (od 46. Požeg Vancaš), Mudrinski, Sirk (od 60. Koderman).
* Rumeni kartoni: Šturm, Lorbek; Repas, Sirk, Kronaveter.
* Rdeči kartoni: /

Nogometaši Mure so po uspehu v evropski konferenčni ligi, v kateri so z 2:1 premagali Tottenham, zabeležili še eno odmevno zmago. Tokrat so na prvenstvenem derbiju s 3:1 premagali Maribor in prekinili njegovo serijo osmih tekem brez poraza in petih zaporednih zmag. Hkrati so pokazali, da ostajajo trn v peti vijolicam, ki so izgubile že zadnje tri medsebojne tekme, pred tokratno še prvo v sezoni 18. septembra v Ljudskem vrtu - to je bil tudi zadnji poraz Mariborčanov -, in zadnjo lansko, po kateri se je Mura veselila naslova državnih prvakov.

Dvoboj je sicer bil izenačen, vsaka ekipa je imela svoje trenutke, gosti so imeli nekoliko več žogo v nogah, domači, ki se jim utrujenost zaradi napornega ritma ni poznala, pa so bili učinkovitejši in so tako prišli do šeste prvenstvene zmage. Z novimi tremi točkami so na lestvici na petem mestu prehiteli Domžale.

Maribor je takoj pokazal, da želi v Murski Soboti osvojiti tri točke. Prevzel je pobudo in si priigral tudi prvo priložnost. V deseti minuti je Nino Žugelj z desne strani podal žogo v sredino, pred vrati jo je preusmeril Rok Sirk, zadel je le zunanji del vratnice.

Tudi Mura je kazala željo po zadetku, nevarna je bila v protinapadih, v 16. minuti je enega od njih tudi uspešno zaključila, toda Klemen Šturm je bil, preden je žogo poslal v mrežo, v nedovoljenem položaju.

V 25. minuti pa so domači dosegli regularen gol. Žan Karničnik se je odločil za strel s približno 20 metrov, vratar Ažbe Jug pa je bil prekratek, da bi preprečil pot žogi v mrežo. Le pet minut pozneje je Mura vodila že z 2:0. Žiga Kous je na desni strani uspešno in atraktivno preigraval tekmece, zavrnil žogo do Tomija Horvata, ta pa je z natančnim strelom postavil piko na i lepi akciji.

Le dve minuti pozneje je odgovoril Maribor, po kotu se je domači obrambi izmuznil branilec Robert Voloder, ki je z glavo premagal Matka Obradovića.

Prav nekdanji vratar Maribora je v 66. minuti preprečil veselje gostom, ko ga je po podaji Roka Kronavetra poskušal premagati Ognjen Mudrinski, toda Obradović je žogo z lepo parado odbil v kot. To je bila tudi edina prava priložnost gostov v drugem delu.

Tudi Sobočani niso bili posebej nevarnejši, so pa dosegli še en gol, pod katerega sta se v 89. minuti podpisala tokrat rezervista Mitja Lotrič, ki je bil izvajalec prostega strela z leve strani, in Amadej Maroša, junak zmage proti Tottenhamu, ki je tudi tokrat odlično reagiral pred vrati.

Mura bo v naslednjem krogu gostila Tabor Sežano, Maribor pa bo gostoval v Celju.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.11.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Maribor
    Nedeljski večer bo zaznamovala nogometna poslastica. Na Fazaneriji se bosta udarila Mura in Maribor.

DELI NA